reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Dziewczyny, czy Wasze maluszki przechodziły już "trzydniówki". Mój miał i ma wszystkie jej objawy, tylko tak się zastanawiam - bo zwykle piszą że to choroba wirusowa dzieci powyżej 6. miesiąca...

Za mną też ciężka nocka, młody marudził bardzo, ale już przynajmniej gorączki nie ma :)

Sarisa, piękna Twoja córcia w konkursie :) A może byście i nas wsparły głosem?
Chusty do noszenia dzieci i nosidełka - LennyLamb.com

reklama
Ammy - moja jeszcze nie miała "trzydniówki".
Wasz z powodu trzydniówki a nasza ząbkuje.
Całe szczęście że też nie ma gorączki.
A głos oczywiście oddałam i na Jureczka ;-)
Koniec odsypiania - właśnie się obudziła i przywitała poranną kupką !!!!
No hej Efa !!!!

Ostatnia edycja:
Witam się i ja. Młody już trochę lepiej się czuje, ale niestety i tak jestem niewyspana. Czekam aż zaraz zaśnie, to może trochę sobie dośpię.
Ku mojemu ogromnemu rozczarowaniu Wojtuś całkowicie odrzucił cycusia. Trzecią noc nie chce ruszyć. Wczoraj odrobinę pociamkał (nie nazwałabym tego piciem). Na sam widok odsuwa się i płacze. Jeżeli śpi i próbuję mu wcisnąć, to potrafi się obudzić i rozpłakać. Smutno mi jakoś, bo myślałam, że jeszcze trochę będzie pił :-(

Ammy a może to nie trzydniówka, tylko od ząbków będą podobne objawy?

Odnośnie ubierania do chusty- mój w wózeczku jeździ w kombinezonie, który jest stanowczo za gruby pod chustę (zwłaszcza jeśli na górę przychodzi jeszcze moja kurtka). Ostatnio jak szliśmy w chuście, na to co miał w domu (body i śpiochy) ubrałam mu welurkową bluzeczkę i polarowego pajaca, do tego na nóżki grube skarpetki, bo butki bałam się, że zgubi, no i oczywiście czapeczka. Chyba było mu w sam raz, ponieważ szybciutko zasnął i był cieplutki gdy wróciliśmy do domku.

Aniawa dzięki, może spróbuję podobną kombinację :-)
Ja bardziej obawiam się przegrzania, niż że zmarznie.
Ammy dzięki :-)

Ostatnia edycja:
aniawa, No właśnie też tak myślałam, ale 3 dni gorączki, a zaraz potem wysypka - utwierdziły mnie w przekonaniu, że to to. Ale ząbki swoją drogą.

Ja mojego malucha do chusty ubrałam: normalne body + pajac, na to skarpetki ciepłe, polarkowy 2-warstwowy kombinezon (polar + podszewka z bawełny) z kapturem, czapeczka ciepła. A że wiązanie było kieszonka, z możliwością otulenia dodatkowo, 3 warstwami materiału, plus jeszcze moja kurtka - to chyba było aż za dość :) Śpi słodko
_IGP3439.jpg

Miłego dzionka!

witam sie znad poranej kawy i paczusi:))
Moj mnie zaskoczyl i pobiegl rano do sklepu po swieze tlustosci:-)w ogole ma dzis duzego plusa, bo wstal rano, zeby nakarmic mala i dac mi pospac godzinke dluzej:-)
Kolorowych mamusie, YCD się skończył więc na mnie też już pora.
kurcze, zupelnie wczoraj zapomnialam o YCD:wściekła/y: a jestem maniaczka. No coz,nowy sezon zaczne od przyszlego tygodnia:-)

alicja- no to mala ci zabawe wymyslila:) ja dzisiaj tez 3x smoka dawalam, ale zeby ja oszukac, bo przebudzala sie na jedzenie:) no i sie udalo bez nocnego karmienia:)
a te fotki do wywolania to mozna do Rossmana na plytce zaniesc albo na pendrivie? i jakos rozmiar trzeba dostosowac czy cus, bo wspominalyscie,ze uciac moga nie tak jak chcemy..ja ciemna w temacie jestem, prosze o oswiecenie.

aniawa- nie smuc sie , ze Wojtus juz nie chce cyckac. Latwiej, ze to on podjal ta decyzje, bo niedlugo sama bys chciala przerwac cyckanie i ciezko by ci bylo zadecydowac :-)

kania-witaj.Oliwii ida kolejne zabki? wow. Wspolczuje nocki.

efa- przytulaski. Oby w dzien znalazl sie czas na odsypianie.

a czym macie wozek wyscielony? tzn jakis spiworek, kocyk itp? Bo ja mam do tej pory spiwor z owczej welny, dzieki niemu moge mala troszke lzej ubrac. Zima sprawdzil sie cudownie,ale teraz moze robic sie za goraco i nie wiem czym go zastapic.

milego tlustego dzionka zycze!

Witajcie tłusto-czwartkowo;-).
U mnie w nicy też była zabawa w "podaj mama smoczka". Poza tym Franek urządzał sobie zawody w stylu"rzut smoczkiem w dal". Raz nawet wylądował(smoczek) za łózeczkiem na podłodze. No i szukaj mama,ciekawe,kiedy znajdziesz. Dobrze,że mam telefon pod ręką,to włączyłam światło w tel. i chodziłam na czworaka w poszukiwaniu smoka:szok:. Niestety,mam na razie jednego,bo mama mi kupiła,ale zapomniała zabrać z Berlina;-).

Właśnie usłyszałam w DDTVN,że dzisiaj trzeba koniecznie zjeść pączka,żeby sobie zapewnić dobry cały rok... No to mój rok nie będzie dobry:-(. Dzisiaj pączka niet(dieta).

Ida dobrze,że wyniki ok
Mała_mi trzymam kciuki za dzisiejsze badanie
Luty Małgoś dobrze,że już jestś "podłączona" do świata(czyli do nas;-)).
Efa lepszego dnia

Idę pobawić się z Frankiem...

witam się i ja! ostatnio nie miałam jakoś weny do mojego gadulstwa (chociaż humor dobry-aż dziwne ;-) ), ale chyba powracam do formy :-D
oczywiście na śniadanie zjadłam stos faworków i pączka, popiłam kawą zalaną w połowie mlekiem i wróciłam do łóżka, a mały na macie :-)
pozdrawiam Was wszystkie
ooo, dwa posty się pojawiły podczas mojego pisania ;-)
moriam też się zastanawiam co włożyć do wózka zamiast tego śpiworka
emilab o kurcze, z jednym smokiem to ja bym zawału dostała :-D mam 5 ;-) w tym jeden zawsze jest w torbie na spacer

Ostatnia edycja:
reklama
No i tłusty czwartek rozpoczęty...dwa pączki spałaszowane (a co tam trzeba odżywić moje fałdy tłuszczu):-)A tak poza tym u nas noc z temperatutą czyli ząbkowania cd...mieliśmy dzisiaj iśc na szczepienie ale dam mu jeszcze tydz.spokoju bo i tak przez wychodzące zębole jest wystarczająco rozdrażniony:tak:
Dobranocka gratuluje suwaczka a Justysi z okazji "5" życzę wszystkiego co dobre:-)
Efa,Aniawa nie zazdroszczę nocki i życze byście dzisiejszej nocy się wyspały:-)
Sarisa oczywiście głosik na Zuzie oddany więc rezygnacja z konkursu surowo zabroniona:-)
Doris gratuluje Doriankowi zębolka:-)
Ida super że wizyta i wyniki są ok:-)
Emilab gratuluje wygranej w konkursie:-)
Moriam ja w wózku pod spód mam rozłożony rożek a na to kocyk i chyba jest ok
A ja muszę się jeszcze pożalić że weekend spędzam w szkole-uuuuuuuu "zmarnowane" 3 dni przede mną:wściekła/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry