reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam się z rana, a raczej bliżej południa ;-),
Mały jak zwykle dał czadu w nocy i mało spałam, okazało się że przez zbyt dużą ilość jedzenia zaczął robić bardzo rzadką kupkę a ja już panikowałam,że ta rzadka kupka to przez coś co ja jem ale na szczęście położna mnie uspokoiła. Dziś wielkie płukanie wszystkich ubranek bo położna stwierdziła,że ta wysypka o którą Was wczoraj pytałam to od płynu do płukania lovela...ale będę miała prasowania :wściekła/y:.
Witam sie my jak zwykle spioszki na koncu tu trafiamy :)
U nas tez kapiel codziennie, moja uwielbia tez ciepla wode :) No i ma najdluzsze spanie potem, a zasypia przy karmieniu. Dzis wstala o 3, w nocy zasypia jak sie przytuli ja, a potem o 7 - poprosilam meza zeby ja przewinal i tak wstaje o 7 do pracy. A on wlaczyl jej karuzele, nie wspomne ze rozbudzil mnie, ja i potem do 8 ja usypialam. A tak jest cycus i szybko zasypia i spi do 10 a ja z nia :) chociaz ja wstaje ciut wczesniej zeby sie wykapac i zjesc ;)
ligotka, ale Ci zazdroszczę, że Twoja Mała potrafi tak długo spać...u mnie to max 2 godziny...

A ja z innej beczki.Czy wasze dzieci tez wypluwaja smoka?
bobomama24, mój też wypluwa smoczka, ale położna mówiła,że na początku maleństwa nie potrafią same ssać smoczka i trzeba im pomagać przytrzymywać i rozmawiając z nimi zajmować czymś.

dziewczyny, do zaśnięcia i w ogóle do wyciszenia dzieciaczków polecam płytę muzyka bobasa, właśnie wypróbowałam i rewelka, mała się zasłuchała i smacznie zasnęła :))
Muszę wypróbować, dzięki ;-).
Mały się budzi więc znikam.
Miłego dnia!

reklama
margoz wstaw linka prosze
moja roznie jak zasnie wypluje a czasem go nie chce musi miec humor:)

Beciu u nas na przejadanie recepta byl wlasnie smoczek, mala w ciagu 3 tyg przytyla 1kg wiec niezle ja spaslam, jadla, jadla, jadla no i ulewala, wymiotowala, przez to spac nie mogla, od kiedy wstawilismy jej smoczka jest o niebo lepiej, wiadomo ze nie przyjela smoka tak od reki, trzeba bylo podac kilkanascie razy w koncu zalapala, poza tym czasem odwracalam jej uwage od jedzenia bawiac sie z nia jakos, no i dziala, sproboj bo moze to pomoze, a jeszcze czy podajecie cos profilaktycznego na kolki?? My od poczatku esputicon

Ostatnia edycja:
Muzyka Bobasa
ja mam niebieską i fioletową płytkę, usypianki i takie weselsze melodyjki

Becioo, moja też robi rzadka kupę, nawet bardzo, ale czytałam że to normalne u dzieciaczków, no chyba że jest w niej jakiś śluz, krew itp. ja się cieszę bo ze starszym synem miałam problem z zaparciami i tak się męczył że parę razy aż mu termometrem musiałam pomóc, bo czopki nie działały... a niuńka ładnie robi sama

Właśnie zostałam obsrajtolona dokumentnie. Tylko majtki się uchowały. Nawet za stanik wleciało. Już kilka razy oberwałam, ale taki cyrk jest po raz pierwszy. I już wiem, że wykładzina to najgłupsza rzecz jaką można było zamontować w pokoju Małej.
Niech ktoś mnie pocieszy, że inne dzieci też mamusię tak załatwiają.
Już nie wiem jak ją przewijać. Chyba będę czekać i przed następnym karmieniem przewijać. Bo ja nigdy nie wiem czy skończyła stękać.

rachel mnie tylko dzis dwa razy obzygala i to fontanna, ale kupki na mnie nei zrobila, to raczej ja niezdarna zawsze sie nia upapram,za to mala dzis sama siebie obsrala, bo maz zle zalozyl jej pampersa i wycieklo...

Dziewczynki ktore zalatwialy juz becikowe, kto wypisywal wnioski, wy czy maz... bo zaniesie maz i nie wiem :/

rachel mnie tylko dzis dwa razy obzygala i to fontanna, ale kupki na mnie nei zrobila, to raczej ja niezdarna zawsze sie nia upapram,za to mala dzis sama siebie obsrala, bo maz zle zalozyl jej pampersa i wycieklo...

Dziewczynki ktore zalatwialy juz becikowe, kto wypisywal wnioski, wy czy maz... bo zaniesie maz i nie wiem :/

Eee, to w takim razie jestem pocieszona :-D
ALe w sumie to ja też sama jestem sobie winna, bo zamiast poczekać, to ja jeszcze zaglądam jej czy dobrze wymyłam. Tylko czekać jak zarobię prosto w twarz :szok:

Mąż wszystko sam załatwiał. I sam wypisywał. Nawet decyzję o przyznaniu dostaliśmy, tzn. mąż dostał.

Eee, to w takim razie jestem pocieszona :-D
ALe w sumie to ja też sama jestem sobie winna, bo zamiast poczekać, to ja jeszcze zaglądam jej czy dobrze wymyłam. Tylko czekać jak zarobię prosto w twarz :szok:

Mąż wszystko sam załatwiał. I sam wypisywał. Nawet decyzję o przyznaniu dostaliśmy, tzn. mąż dostał.

Tylko pilnuj, żeby ust nie otwierać przy takim zaglądaniu ;)
U mnie dla odmiany wszystko obsikane. Przewijak mam dziś bez pokrowca, bo wszystkie mi załatwił. No i bluzkę też musiałam zmienić, bo jak mu się przy odbijaniu ulało to bluzka od góry do dołu zalana :)

A jeśli chodzi o becikowe to ja wypisywałam, ale na dane męża, bo jesteśmy zameldowani w różnych miejscach i on szedł w swoim urzędzie załatwiać.

Ostatnia edycja:
Tylko pilnuj, żeby ust nie otwierać przy takim zaglądaniu ;)
U mnie dla odmiany wszystko obsikane. Przewijak mam dziś bez pokrowca, bo wszystkie mi załatwił. No i bluzkę też musiałam zmienić, bo jak mu się przy odbijaniu ulało to bluzka od góry do dołu zalana :)
No oczywiście, że otwieram, bo do Małej gadam :-D

Na przewijak kładę pieluszkę tetrową.
W ogóle to muszę chyba dokupić, bo idzie tego w zatrważających ilościach.

reklama
Witam się i ja:-)
Bobomamo mój mały też smoczka wypluwa i rzadko go bierze;-)
A tak to jest grzeczny,śpi całą noc(jak zasnie ok 20.30,to wstaje ok 7 rano):tak:
W dzień za to nadrabia zaległe jedzenie nocne i waży już pewnie ok 6 kg:szok:
agunia31, kochana Ty mi powiedz co podajesz swojemu synkowi, że śpi całą noc!!?? ja też tak chcę!!! a tak w ogóle to jak się czujecie?

Do góry