reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2011

AniaWroc mnie lekarz powiedzial ze musze wytrzymac do 8tc zeby6 isc na USG bo tak to moga zobaczyc co najwyżej plamke pęcherzyka a nie dostrzec zarodka.

Rysica mnie kreska malo widoczna pojawiła sie dopiero 5 dni po spodziewanej miesiaczce :tak: w sumie czlowiek nigdy nie moze miec 100% pewności kiedy doszlo do zapłodnienia.

elia12 zapewne lista niebawem sie pojawi :tak:

reklama
witam moje panie nadrobiłam zaległości w czytaniu. ;-) . witam wszystkie nowo zafasolkowane mamusie . ja w piątek mam gina już się nie mogę doczekać .

Wiecie co, a ja myślałam, że będę październikowa bo przecież ostatnią @ miałam 8.01 więc w sumie wychodziłoby, że teraz jest 10 tydzień, ale musiało się coś mocno przesunąć i zafasolkowałam dużo później niż mi się wydawało. 25.02 odebrałam test z krwi i wyszło, że malec ma nie więcej niż 2 tyg a ciąża 4 tyg... czyli teraz będzie 6-7 tydzień dopiero. Muszę przyznać, że to mnie trochę dezorientuje co do terminu, ale jednak pewnie będzie początek listopada :)

A ja dziś poszłam na betę i teraz siedzę jak na szpilkach... W poniedziałek rano wyszła ta druga kreseczka baaardzo słabiutka (w pon był termin@) a wczoraj na wieczór zrobiłam drugi test bo byłam przekonana, że już będą mocniejsze kreseczki i cholercia raz mi się wydaje, że jest tam cień cienia kreseczki a raz mi się wydaje, że nic tam nie ma i wariuję... No ale na poniedziałkowym teście kreseczka jest do tej pory - słaba bo słaba ale jest... W sumie to wczesna ciąża bardzo, ciąża o ile się test nie pomylił, no ale objawy mam... No i @ nie mam już 3ci dzień...
o 15 odbieram wyniki ale się boję... trzymajcie kciuki....
co mnie podkusiło, żeby ten test robić wieczorem... pewnie był mocz za bardzo rozrzedzony... a ja i tak schizuję...

Rysica do 15 już niedługo :) ta słaba kreseczka skąś się wzięła więc trzymam kciuki mocno, za dobre wyniki :)

Ja dlatego zawsze kupowałam dwa testy - jeden na wieczór a drugi na rano, żeby już się nie stresować. Jak robiłam test 3 tyg po zapłodnieniu to malutka była kreska wieczorem i dopiero rano na kolejnym teście wyraźna, więc w sumie możliwe, że dlatego nic nie było widać, bo w moczu było za mało HCG o tej porze :)
Nie martw się, każda to przechodziła i w końcu wyszło dobrze :) Mnie się już drugi okres prawie spóźnia i chociaż wiem, że jestem w ciąży za nic nie mogę sobie obliczyć daty porodu. Czas czekać do przyszłej środy do USG ale do tego czasu zwariuję ;)

Witam :)

Ja również pozwolę sobie tak nieśmiało dołączyć do Waszego grona... ;)

Wczoraj lekarz powiedział nam, że termin będziemy mieć na 14-go listopada... badanie wykazało 5tyd i 1d... wg om jest troszkę dalej (jakieś 4d) więc nie wiem jak to interpretować, ale najważniejsza jest "plamka" na zdjęciu, które dostaliśmy na pamiątkę... ;)

Poxo, już w 5 tyg miałaś USG? A powiedzieli Ci kiedy będzie słychać serduszko? Ja wariuję przed swoim USG za tydzień a jestem 6/7 tydz.

Rysica 3mam kciuki za bete &&& a testami sie nie martw jesli byla bladziutka kreseczka tzn ze cos tam zaczyna rosnac :tak: ja robilam testy w poniedzialek rano i wyszly mi 2 kreski tez byly blade ale widoczne a dzisiaj robilam tescik kolejny i tez byla 2 kreska i takze blada :tak: wiec nie zamartwiaj sie bo na pewno wszystko jest ok :-)
Poxo witam Cie i gratuluje fasolki :tak::-)
ponko nie wariuj nam tutaj :-D ale rozumiem Cie wyczekiwanie na wizyte i jakies wiadomosci moga byc naprawde stresujace ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
USG zostało zrobione (oczywiście dopochwowe) i pokazał się pęcherzyk (i tylko na razie on, bo w 5 tyg ciężko szukać czegoś więcej... ;) )
Choć ja jak szłam na wizytę to też byłam pewna, że to 5/6 tydzień ;) a tu niespodzianka :p
Lekarz kazał nam przyjść za miesiąc i wtedy już wszystko powinno być ładnie widać... ;)

Do góry