reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
Witajcie

A ja wpadłam pochwalić się, że wychodzi nam 7 ząbek - dolna prawa dwójeczka :-)

Miłego weekendu życzymy :-)

4kfgcg.jpg

No to proponuję papryczkę faszerowaną:) po dwie połówki na osobę
Mięso mielone przypraw czosnkiem , pieprzem , solą :)
Papryczkę pokrój na połówki usuń pestki. Nadziej papryczki mieskiem i na to albo po 2 palsterki sera żółtego albo starty ser na tarce i do piekarnika na 30 minut 180 stopni. Do tego z powodzeniem możesz podać chrupiącą tortiję i sos tzatziki
Sos tzatziki - ścieramy ogórka na średniej tarce , posolić i odstawic na 10 minut by puścił wodę:) odsączamy z wody , dodajemy czosnek , pieprz i zalewamy jogurtem.
Mięso oczywiście surowe bez podsmażania , do mięska można dodac pieczarki zarumienione na patelni:)

Papryczkę pokrój na połówki usuń pestki. Nadziej papryczki mieskiem i na to albo po 2 palsterki sera żółtego albo starty ser na tarce i do piekarnika na 30 minut 180 stopni. Do tego z powodzeniem możesz podać chrupiącą tortiję i sos tzatziki
Sos tzatziki - ścieramy ogórka na średniej tarce , posolić i odstawic na 10 minut by puścił wodę:) odsączamy z wody , dodajemy czosnek , pieprz i zalewamy jogurtem.
Mięso oczywiście surowe bez podsmażania , do mięska można dodac pieczarki zarumienione na patelni:)
uwielbiam to!moja mama robi , a wersje z serem w srodku jeszcze bardziej ;p
serojad jestem;p

Jak mogę to podpowiem, że ja papryki już przekrojone i wydrążone przed faszerowaniem wkładam wpierw same do piekarnika na ok 5-10 minut - one wtedy puszczają dużo soku i wody, które wylewam i dopiero po tym faszeruję, inaczej farsz zawsze trochę mi wodą podchodzi.

Dzięki, jakoś myśląc o tortillach nie wpadłam na to, że można je podać do papryk faszerowanych! A same papryki robiłam zwykle z farszem mięsno -ryżowym, zrobię dzisiaj z serkiem żółtym.

A macie może jakiś pyszny pomysł na serek biały zrobiony do kanapek inaczej niż standardowo, tzn. z cebulką czy szczypiorkiem, rzodkiewką itp?

Kasiulka - gratulacje, imponująca ilość:) I jaki piękny, śnieżnobiały uśmiech na zdjęciu!!!

Ostatnia edycja:
Kasiulka - Kochana wow 7 zęboli a jakie Hania ma już duuuuże te zęby zajęczyca jedna przepiękna!:) KONGRATULEJSZONSY!!!!
Casia -Ja to z serka białego robię twarożek:) ze wszystkim. Napierw kroje rzodkiewkę , ogórka , szczypiorek , pomidorka solę to wszystko
i odstawiam na pół h by sie odwodniły:) i przeszły smakami:) potem dodaję twaróg , jogurt lub smietanę i posolę popieprzę i ZA OKNO WY....:):):) Taki żarcik mi do głowy,....:p dodaje czosnek granulowany i tak może stać te twaróg z 3 dni nawet w lodóweczce bo nie puszcza soków:) Smacznego:)
Lencja - ma rację jednak surowe miesko jak dasz to nie przesiąkają soczki bo ono się robi twarde :) i miesza się z sokiem z mięska a do tortii może być to dobre:) Do ziemniaczków ja też na chwilkę papryczki na 5 minutek wstawiam same:)

ciekawe jak tam korianderkowe dzieczyny??

Łuki zasnął a ja wkońcu zasiadłam do sniadanka przy BB

aisa- zapewne ząbki, zrozum Basię, napewno bidulka się męczy:(( jeżeli to ząbki to mam nadzieję, ze szybko wyjdą.

kasiulka- to ząbkowa księżniczka z Hani, śliczności:))

casia ja lubię pstę twarogowo- tuńczykową, twaróg do tego puszka tuńczyka w sosie własnym, torochę jogurtu(lub śmietany albo majonezu), przyprawiasz do smaku, czasem dodaję ogórka konserwowego pokrojonego w drobniutką kostkę pyyycha

reklama
Do góry