reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2011

Witam sie w ten sliczny poniedzialkowy dzien :-)
Oczywiscie sloneczko pieknie swieci dzisiaj :-D My dzisiaj podwojne swieto bo dzien wiosny no i my obchodzimy 2-ga rocznice naszego slubu :-D
nie umiem, proszę o pomoc:( buuuu
Gola stworz sobie suwaczek na jakies stronie z suwaczkami ,kopiuj kod ze suwaczka BBCode i przejdz do ustawien swojego profilu i tam poszukaj Edytuj Sygnature jak tam wejdziesz to zobaczysz 2okienka i wklej do jednego z tych okienek ten kod ktory z kopiowalas daj sobie podglad i w tym drugim okienku pokarze ci sie twoj suwaczek ktory wybralas a potem zapisz zmiany :-) Mam nadzieje ze wmiare dobrze Ci to napisalam :-D

Witam nowe zafasolkowane dziewczyny :tak: wielkie gratulacje :-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
nimifi - współczuję zatrucia :(

W ogóle niedługo trzeba będzie wybrać moderatora tego forum - ale proponuję z tym jeszcze chwilkę poczekać, tak gdzieś do końca pierwszego trymestru. Będzie wiadomo, kto ma dużo czasu i chęci do zajmowania się tym podforum ;-):tak:
No i, żeby nie było, ja się do tego zadanie nie rwę, ja już mam jedno podforum, którym się opiekuję ;-)

martynka - zdrówka!

kati82 - witamy! :-D
devilgirl - równieżwitamy ;-)

Współczuję wymiotów, tym, które na nie cierpią :-( Na pocieszenie powiem, że silne mdłości to dobry znak - że ciąża dobrze się rozwija :tak:

Dziewczynki u mnie cd rozmów przez DUŻY BIAŁY TELEFON - codziennie wymiotuję, najczęściej rano, ale wczoraj np pod wieczór, żadnych zachciewajek (no może sobotni wieczór gołąbki - mój mężon o 21 jechał do restauracji;), poza tym ok.
Moja mama wymiotowała do 4 miesiąca! (moja ciocia do 3,5 mc), niestety liczę się z tym, że ze mną może być podobnie, ale co tam, mogę znieść wszystko byleby maluszek był zdrowy :)
PS u mnie w Jaworznie piękne słońce, choć rano było mroźnie, ja jeszcze do 28 mam L4.
Pozdrawiam-y ;)

Moja mama w pierwszej ciąży miała to samo jak ja: jak nudności, to przez cały dzień. Jednak jeśli to się sprawdza, to jeśli się zdecyduję na kolejną dzidzię to będzie lepiej (moja mama miała potem jeszcze 3 i wszystko już dobrze zniosła).
Zachcianki... a raczej odechciewajki mam co chwila. Po prostu wiem, że od części (niestety tej większej) jedzenia które jest od ręką zaraz zrobi mi się niedobrze. Na razie ta intuicja mnie nie zawiodła, więc jak wiem, że coś jest dla mnie nieodpowiednie to się nie zmuszam żadną siłą.

Witam wszystkich
Mam takie pytanie troche z innej beczki. Jeszcze nie bedac w ciazy zaplanowalismy z moim T wycieczke do Paryza na 4 dni na 30.04:-). Gadalam z moja lekarka i nie ma zadnych przeciwskazan co do lotu, ale zaplanowalismy tez dzien w Disneylandzie:-D i moj maz zaczal panikawac ze nie pojde na zadne kolejki gorkie ani tym podobne rzeczy bo wytrzesie Fasolka:shocked2:. Wiec pytam te bardziej doswiadczone mamy czy faktycznie musze wszystkiego unikac czy moge sie troche pobawic, bez przesady oczywiscie ;-). To bedzie koniec pierwszego trymestru

Mnie się wydaję że chyba można sobie trochę poużywać na karuzelach, przecież nie pójdziesz na taką która by wytrzepała całe twoje ciało :) Ja byłam w zeszłym roku w Paryżu i Disneyland tam są taki karuzele że myślę że spokojnie będziesz mogła sobie pojeździć.

Ssabrinaa jesli masz chec zajmij sie lista terminowa :tak: sama bym to zrobila ale niestety obawiam sie ze nie wyrobie z czasem :eek:
proponuje jednak umiescic liste na ktorej znajdowalby sie nick, data terminu wg kalendarza, a pozniej po 20TC zeby mozna bylo dopisac płeć spodziewanego maleństwa :tak:

Jesli chodzi o wizje poporodowe to nie ma sie co martwic na zapas ;-) Jedne z nas traca wiecej wlosow a inne mniej. Tak samo z zebami. U mnie bylo kiepsko z tym tak jak pisalam ale u ciebie moze to przejsc bez wiekszego znaczenia.

nimfi nom masz racje i tez raczej nie ma sie co martwic na zapas wizja poporodowa :tak:
A co do listy no to z mila checia sie nia zajmne :-) zaraz zaloze osobny watek do tej listy i tam beda wszelkie informacje ktore bedziecie musialy mi wyslac na priv :tak:
Ja dzisiaj do Collegu ide ale tylko 2h :tak: i znowu sie chmurska pokazaly i moje sloneczko sie schowalo :-)

Kati82 i devilgirl witamy i gratulujemy.
pierwszy dzien wiosny rozpoczol sie dla mnie okropnie. Stwierdilam ze za bardzo schizuje wiec udalam sie do szpitala na oddzial gino ,z prosba by na mnie zerkli bo stres mnie zjada zywcem. Niestety nie ma podstaw by robic jakiekolwiek badania. O becie zapomnij ,za wysoka technologia. USG z kilka tygodni. NIENAWIDZE Szwecji. Coz musze wytrzymac do wizyty 1 kwietnia. Co by poprawic humor kupilam test Clearblue co to pokazuje tydzien ciazy. W zszlym tygodniu pokazywal 4-5 dzis 5+. Jest to moja jedyna metoda sprawdzenia czy beta rosnie. Na szczesnie urosla jesli nawet sikaniec to potwierdzil. Niestety na tym koncza sie mozliwosci testu i juz nic wiecej nie jest w stanie mi pokazac. Ale humor sie poprawil. :-)

SSabrinaa -jestesmy dokladnie w tym samym dniu ciazy :-) Ja jednak wstrzymam sie jeszcze z suwaczkiem.

Mery-beth - dzieki za linka ,niestety mieszkam w Malmö ,czyli dokladnie nad morzem po drugiej stronie naszego Baltyku i do Sztokholmu mi dalej niz do Poznania :-)

Przepraszam ,za moje wieczne zrzedzenie ,ale ja tak bardzo pragne tego bobika ,i tak strasznie sie boje ,ze go strace.

Milego pierwszowiosennego dnia dziewczyny

reklama
winki80 nie zamartwiaj sie tak bo martwienie na prawde nic nie pomoze :tak: a fasolinka wszystko odczuwa.Wiem co czujesz,Ja tak samo czuje sie taka bezsilna choc chcialabym sprawdzic co i jak z moim fasolem no to oni zakladaja rece tutaj w UK i twierdza ze trzeba poczekac i czas nam pokaze czy wszystko jest ok :eek: Wiec glowa do gory i ciesz sie kazda chwila tego przepieknego stanu :tak: a wszystko bedzie ok :tak::-) a i nie zrzedzisz tylko poprostu sie martwisz a forum jest od tego zeby sie dzielic swoimi myslami,problemami i zadowoleniem a my siebie wspieramy na wzajem :tak: Bo kto inny zrozumie kobiete w ciazy jak nie druga kobieta w ciazy ;-):-D

Do góry