reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

Ducha - ja bym chciała jeszcze te dwa tygodnie przetrzymać (staram się oszczędzać ;), ale potem to na działeczkę wyskakuję, zrobię tam błysk i myslę że pogonię :) maludę do przyjścia na świat. Zobaczymy co ginka teraz powie... nie chcę za wcześnie, ale jak już będzie dobrze to nie chcę małego klopsika rodzić....wolę oszczędzić "pisię" :) Borys miał 3630 w 39tc sie urodził

Anawoj - gratulacje :)

reklama
Anawoj gratulacje. Jaki duży chłopak :)

Chorowitki leczyć mi się tu szybko. To już nie czas na chorowanie :)

Próbuję coś robić w domu ale cały czas mnie brzuch boli i skurcze mnie łapią... a po południu wraca Kacperek i musi być posprzątane. Najchętniej poszła bym spać :)

A pogoda cudna :)

Ja się ogoliłam do zera jeszcze w szpitalu a teraz staram się nie zarosnąć choć to niezłe wyzwanie :p

a ja w koncu wczoraj rozlozyam ciuszki, jeszcze nie wyprane tylko rozlozone na rozmiary i musze przyznac ze mam ich tyle ze beda jednorazowe np 10 par rekawiczek, czapeczek 15 sztuk. A wiem ze jeszcze paczka z wloch do mnie idzie, jedna siatka w piwnicy i mamy jeszcze 3 siaty od znajomych dostac. niby fajnie ale z drugiej strony :-(
pieluchy wyprane i wyprasowane, ubranka do szpitala wlasnie schna wiec juz przygotowana jestem

super wieści:)

Mitaginko bardzo mi się wózek podoba
Chorowitki nasze trzymajcie się, teraz musicie mieć najwięcej sił:)

Morgaine w sumie pokręciłam trochę, byłam po wynik u lekarza, to był test na GBS, wynik pozytywny, nic nie wiem na ten temat jeszcze, lekarza dorwałam tylko międyz pacjentkami, bo wizytę mam za tydzień dopiero,ale kazał odebrać,żeby mieć wynik w razie porodu, na szybko uspokoił tylko,że najważniejsze,że wiemy,że to mam i że tylko leki właśnie jakieś po porodzie i żeby się nie martwić, idę poczytać na necie dopiero teraz, więc może będę miała lepsze samopoczucie, na razie smutno mi jakoś, a dopytam go pewnie na wizycie,bo nie zapowiada się,żebym miała do tego czasu urodzić

mitaginko bardzo fajny ten wózeczek! i cena też niezła :-) mam nadzieje że będzie Ci służył ;-)

nati ja też mam wrażenie że za dużo ciuszków mam, pewnie Staś połowę nie wynosi. Ale tłumaczę sobie że lepiej tak niż za mało.

Muszę się zbierać powoli po Oli do przedszkola, i na ostatnią lekcję nart w tym sezonie.
W Poznaniu coś nieśmiało ta wiosna dziś przyszła, słoneczko zza chmur wygląda, ale za ciepło to chyba nie jest..

eywa a to było badanie z krwi czy wymaz z pochwy?

mi lekarz na wizytę na 28 marca zlecił tylko standardowe mocz, morfologię i crp...
kiedy robi się te pozostałe badania, o których piszecie?

no wlasnie apropo badan. ja przez szpital nie zrobilam ( wymaz z pochwy, mocz, morfologie) ale mam wyniki na wypisie ze szpitala bo mi je zrobili tam wiec chyba ok. Wogole na wypisie mam zalecenia dla lekarza ze KTG co 3 dni, usg co 7 dni. Ide w czwartek do gin to sobie to KTG podaruje do czwartku ale ciekawe czy bedzie chciala mi co 3 dni robic? o ile ja wytrzymam do czwartku lub dluzej

Mitaginko wymaz, lekarz tego nie narzucał, dał propozycję , bo płatne było dodatkowe 80 zł, on to pobierał u siebie i wysyłał do Szczecina, no ale się nie zastanawiałam , zwłaszcza po tym jak powiedział,że na 14 ostatnio badanych kobiet u 2 stwierdzono to coś, oprócz tego tez nie mam żadnych dodatkowych teraz oprócz zwykłej morfologii i moczu

w pierwszym linku widzę "Kobieta w ciąży może wykonać test na obecność paciorkowców między 33 a 37 tygodniem ciąży" ja miałam w 36, na wynik prawie 2 tygodnie czekałam

eh..i wiem głupia , zaczynam się martwić, ale piszą na necie,że już wcześniej jakieś leki można podawać albo w pierwszej fazie skurczy...najlepiej zanim wody odejdą...a skąd wtedy bym niby wiedziała,że to już,żeby być w szpitalu w tym czasie:-(

Ostatnia edycja:
Ja kolejną wizytę mam 04 kwietnia, i już nie mam na nią robić żadnych badań (do tej pory mocz i morfologia bez zarzutów) i na tej wizycie mam mieć posiew zrobiony ( miałam też w lutym był ok, ale na wszelki wypadek do szpitala kazała zrobić bo ta chcą świeży) na wynik się czeka tydzień.

reklama
no jak byłam teraz w szpitalu to pobierali mi wymaz z kanału szyjki macicy w celu sprawdzenia, czy nie toczy sie jakas infekcja wewnatrzmaciczna, która genereuje przedwczesne skurcze...nie wiem, czy to z takiego wymazu wychodzi ewentualnie ten paciorkowiec? czy to jeszcze cos innego...

Do góry