reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2011

Witam Was
Melduje ze Ksawery jest juz ze mna. Przyszedl na swiat 13.04 o 2.22...3830g,57cm...10 pkt...Cesarz:-)
Teraz dochodze do siebie i lecze pokaleczone sutki..
Pozniej Wa doczytam
Gratulacje dla rozpakowanych!!

reklama
Tez witam i melduje 2 w 1 ;-)
jankesowa, nie lam sie, u m nie tez szyjka z metalu i nic nie puszcza, a skurczy ni widy ni slychu do tej pory ;-) Tak czy siak w koncu jakos te maluszki musza wyjsc! :-)
Ja zaraz sniadanko i potem wyjazd, gdzies, gdziekolwiek, przed siebie, co by nie siedziec i nie myslec... no i nasz ostatni weekend we dwojke! Od poniedzialku juz 3ka!!! Ach, jak sie nie moge doczekac!!!! :-) :-) :-) :-) :tak:
Milego dnia dla Was!!

edit; Gratulacje dla nowych Mamusiek!! :-)

hej dziewczynki
morgaine u mnie noc w sumie taka sama od 3.30 do 5.30 oczka jak 5 złotych i tyle,jeszcze ze mną w łóżku cicho leżała a jak ją do łóżeczka odkładałam to piękna aria byłą:-Di też ma tak że w dzień śpi pięknie i to w swoim łóżeczku!!!!a noc to już inna bajka
mój facet kupił w aptece "LEKO"takie gaziki jałowe nasączone alkocholem 70% i to w sumie pomogło bo 3 dni stosowałam w domu i odpadł a kosztuje grosze bo jakoś 4.50
a i u nas lampka świeci całaą noc...inaczej nie da rady:-D

witam
Mitaginka- współczuję bolu i humoru. uzywasz tartum rosa? mi polozna kazala tylko szarym mydlem ale do tego za kazdtm razem po wc psikam tartum rosa i 3 razy dziennie octenisept i wlasciwie mnie nie boli, tylko przy kaszlu.
Morgaine- ja tez sie poddalam i nie odkadam do lozeczka malutkiej, mam podobnie w nocy sie budzi nawet co godz a w dzien to i 3 potrafi spac.

jezeli chodzi o przyspieszenie porodu ja dzien wczesniej:
- weszlam na 5 pietro po schodach
- zrobilam 20 przysiadow
- wykompalam sie w goracej wodzie
- mialam jakas infekcje i wacikami umylam sie w tartum rosa
no i kot za mna lazil ( moge wypożyczać :) )
nie wiem czy to pomogla ae nastepnego dnia przzzed poludniem Asiunia juz byla. :-)

Piersi a wlasciwie sutki mnie strasznie bola, posmarowalam sobie juz purelanem zobaczymy czy pomoze. W momencie jak malutka lapie za sutka to zaciskam zeby z bolu a za sec przechodzi mam nadzieje ze to minie.
Wczoraj bylam pierwsza kompiel tatus zdziwiony ze tak krotko sie myje :-), Asia nie lubi kompieli ani przewijania no coz nikt nie lubi tak byc przekrecany i wyginany :-(

rodzacym ( oby bylo ich jak najwiecej) zycze szybkiego porodu, mamusiom spokojnej i szczesliwej soboty. Glowa do gory

Hej!
Nie nadrobię wczorajszego dnia bo mam trochę zajęć w domu. Melduję tylko że impreza urodzinowa kumpeli zaliczona, w drodze powrotnej kilka skurczów (już myślałam że do rana się rozkręci...ale lipa...ucichło) mój syn czeka chyba na niedzielę palmową żeby w zwykły dzień na świat nie przychodzić ;-)

Witam również się i ja .:*

dziś też spacer,albo przejażdżka,chodź i tak wiem że nici z tego,i że ten poród nadejdzie ...ale bynajmniej nie w terminie, a jak pomyślę o wywoływaniu to mnie bierze . mam wrażenie że mój organizm sam nie rozpocznie porodu ,mogę se chodzić skakać teraz i wszystko inne i nic .
ehh to już tak jest im bliżej tym kobita bardziej zniecierpliwiona zwłaszcza że jakichkolwiek oznak brak .

pogodę w Gdańsku mamy ładną dość ciepło, i słonko więc chociaż to :).

tym czasem :*

Ja juz tez wsszystko robilam i chyba brak szans na to ze samo sie rozkreci... zaraz biore sie za sprzatanie potem, powieszanie prania i dluuugi spacer no musi sie cholipa ruszyc.... rano jak slepia otwieram to minimum 5 sms o tej samej tresci mam nikt juz nawet "czesc" nie pisze tylko od razu "urodzilas" :confused: nie ja bede do maja chodzic 2012 roku. Jak ten kurczak maly przed swietami nie wylezie to juz sama nie wiem co zrobie...

Moj kot tez jest ciezarny... i obawiam sie ze mnie wyprzedzi... wcale nie chce do mnie przyjsc jak go wolam...:sorry2:

Witam się przy sobocie!
Pozdrawiam wszystkie Mamusie,które z dzieciątkami wróciły do domów. Fajnie, że już jesteście razem i uczycie się siebie nawzajem.
U mnie noc ciężka,wstawanie co godzinę, i wciąż pelny pęcherz. Bóle jak na @ itrochę nacisku na szyjkę,poza tym nic więcej.
jankesowa - ja się wczoraj też naschylałam, nakucałam - prałam budki od kołyski i od wózka pod prysznicem, wózek cały wyszorowałam, pranie od nowa kołyski -z nudów chyba. I co - nic. Jeden mega skurcz wieczorem.
nati - jeden z moich kotów łazi za mną prawie cały czas, więc u mnie chyba to nie będzie zwiastunem :)
Co ma być to będzie. Jedyne czego sie obawiam, to wywoływania oksy, ale do tej ewentualności jeszcze trochę zostało,więc luzuję.Chyba zaczynam mieć pietra tak w ogóle. Ale nie ja pierwsza i nie ostatnia.
Dobra zabieram się za jakieś małe sprzątanko.
Życzę wszystkim miłej soboty!

reklama
Do góry