reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2011

A mnie dopadły pryszcze. Zrobił mi się jeden taki na policzku i zamiast pozwolić mu żyć własnym życiem to postanowiłam go wygonić metodą duszenia i straszenia no i w efekcie mam dwa nosy. Mam nadzieję, że te świństwa mam od zęba którego idę zreperować w środę i później mnie opuszczą i zostawią w spokoju. Z tymi syfkami to przynajmniej wyglądam jak nastolatka z 10 lat odejmują :D.
Odnośnie wagi to ja już mam na 5+

reklama
Asiu,zapraszam w razie co:):):)

ja opryszczke tez zawsze rozdłubuje,nie wytrzymałabym z takim swędzącym glutem...ja mam to szczęście,że nawet jak przebije i rozleję to nigdy mi druga nie wychodzi...najwiecej cierpiałam na to w podstawowce,miałam bardzo często,ale szybciutko mi sie goiło...3-4 dni i strupek odpadał...czasem max to tydzień...

Ale mówie-ja nie wytrzymałabym ani chwili....nawet jak woda podchodzi to już mam rozdłubane...

Ja na wadze +3,7kg, z czego te 0,70 za czwarty miesiąc:)

oooo botwinka, mniam, juz nie moge sie doczekac kiedy sie pojawi
agadaria ja kiedys tez mialam takie male opryszczki az w pracy zarazilam sie od kolezanki
glupia sobie wycisnelam i rozlala sie po brodzie, tragedia, teraz juz nie tykam a jak tkne to starannie raczki myje

jaka mamy piekna pogode, 24°, sloneczko, cudnie

Witam wszytkie mamusie :) ajj dręczy mnie nocny ból plecow , nerek na dole
unhappy.gif
Jest to pewnie spowodowane moją przewlekłą chorobą nerek nefropatia iga , gin. przepisala leki w tym. tyg badanie moczu wizyta i zobaczymy co będzie.......

Tymira witamy serdecznie:)

Aga jeju ja uwielbiam botwinke, jadlam w zeszłym tygodniu ale znowu mi ślina leci, tyle za ja zawsze gotowałam na kostce ale mysle ze na miesku bedzie lepsza, chyba skocze do sklepu dzisiaj i zakupie na jutro... a tak w oole u mnie dwa dania na obiad to jakas abstrakcja:p nie chce mi sie...
dzisiaj ziemniaczki z koperkiem(niby mlode a gotuja sie dluzej niz stare) schabowe i do wyboru mam mizerie(jesli dotrwa do obiadu) albo buraczki z papryka,zjem to i to, gotuje dzisiaj jeszcze sama dla siebie moj wieczorem bedzie...jestem glodna jak wilk za pozno mieso wyjelam z zamrazarki;/

Agadaria ja zakupilam dzis buraczki i jutro wlasnie botwinke robie, mniam! Dawno nie jadlam wiec mam smaka :-)

Dziewczyny,
Mam pytanie jakich plynów do higieny intymnej używacie ja ciagle szukam uzywałam lactacyd ale jak zaszłam w ciąże zaczoł mnie podrażnia potem kupiłam pharmaceuris m-lactima i też jest lepiej ale bez rewelacji, macie coś dobrego teraz chyba zakupię PLIVA FEM F znacie ten płyn?

Ja mam teraz plyn AA i jestem zadowolona. Mialam tez Lactacyd i tez byl fajny.

Cześć dziewczyny, wyszłam ze szpitala, jutro jadę po wypis i wyniki z posiewu. Odpoczęłam nie powiem i mąż stęskniony :tak: Opieka była dobra, cieszę się że poznałam położne, teraz będę mogła tam spokojnie rodzić. Poza tym odwiedziłam koleżanki z sali na położnictwie i widziałam maleńkie kruszynki :)

Co do infekcji to coś tam rośnie w posiewie i dlatego wyniki w pn, więc antybiotyki na bank będę brać. Oprócz tego mam masywną!!! infekcję grzybiczą pochwy, i teraz nie wiadomo co od czego się wzięło czy moczowe od pochwy czy odwrotnie, mi się wydaje że odwrotnie. Zatrzymali mnie tak długo bo pobyt trwa minimum 3 dni inaczej nfz by im kasy nie zwrócił.

I najwazniejsza wiadomość.... Będę mieć SYNKA!!!! :-D Intuicja mnie nie zawiodła :) Mój maluch jest już w 20tc, i na 100% chłopczyk ;) Kopie jak szalony, wędruje po brzuszku i jest po prostu idealny. Jutro wkleję zdjęcia :)
Jak będę mieć troszkę czasu to poczytam co naskrobałyście. Buziaki :*

Gratuluje synka! :-) Nastepny siuraczek na watku hihi. Dobrze ze poszlas do szpitala, przynajmniej przebadali cie na wszystkie mozliwosci ;-) Zaleczysz swinstwo teraz szybko i bedzie spokoj.

A mnie dopadły pryszcze. Zrobił mi się jeden taki na policzku i zamiast pozwolić mu żyć własnym życiem to postanowiłam go wygonić metodą duszenia i straszenia no i w efekcie mam dwa nosy. Mam nadzieję, że te świństwa mam od zęba którego idę zreperować w środę i później mnie opuszczą i zostawią w spokoju. Z tymi syfkami to przynajmniej wyglądam jak nastolatka z 10 lat odejmują :D.
Odnośnie wagi to ja już mam na 5+

Ja mam z pryszczami ostatnio to samo, mecza mnie co chwile :baffled: bleee

Anulka to mi podpowiedzialas co na obiad mam zrobic, ziemniaki z koperkiem i mizeria, mniam
macie juz botwine? te Niemcy chyba jacys zacofani bo jeszcze nie ma, moze do polskiego sklepu sie przejde

Klementinka tutaj wogole nie ma botwiny,ale moze w Berlinie jest inne zaopatrzenie.Tez bym sobie zjadla taka zupke.
Zaraz ide z Sebastianem do dentysty ,mleczaki nie chca wyleciec ,a drugie ida juz.I chyba trzeba rwac.Mama wiekszego cykora niz on.

reklama
Hej Dziewczynki!
Sorki ze sie tak obijam na forum, ale staram sie czytac, zeby wmiare na biezaco byc, tylko z pisaniem jakos weny nie mam:( No taki jakis len mnie dopadl:baffled:
Mamuska, mooocno zaciskam kciuki za Twojego okruszka, zeby szczesliwie i zdrowo sie rozwijal:tak: Jednak cos w tym jest ze czesto po stracie aniolki baaardzo szybko wracaja i po prostu latwiej zajsc w ciaze:tak:
Rudson, strasznie sie ciesze za Ciebie ze z synkiem wszystko w porzadku, wspaniala wiadomosc!:-)
Kingolinka, najlepsze zyczenia na nowej drodze!

Wiecie co, ja tez z tych dlubaczy:baffled: Nie moge sie nigdy powstrzymac, bo wole miec strupa niz opuchnieta i swedzaca warge... i zawsze potem jakims spirytem przemywam (albo spirytusowa nalewka z propolisu, ktora robi moj tata - ma swietne dzialanie odkazajace)

No i moje dziecie to tez glownie czuje jak siedze, ale narazie mi za czesto i za mocno nie dokucza i mam nadzieje ze tak jak starsza siostra obejdzie sie z mamusia laskawie i nie poobija mi za mocno wnetrznosci:tak:
Ale mi smaka na ta zupke zrobilyscie... zeby mi tak jeszcze ktos ugotowal:-D U nas to caly rok mozna kupic, a jakos do tej pory buraczane listki wedrowaly do naszej swinki morskiej, ale moze sie w najblizszym czasie skusze, bo z mezem jestesmy oboje buraczanymi milosnikami:tak:

Dla mnie w tej chwili najgorsza dolegliwoscia jest nocne wstawanie na siusiu, zwlaszcza ze budzi mnie dopiero dosc mocny bol pecherza, taki mam twardy sen:baffled: I sie troche boje zeby mi sie cos na uklad moczowy nie rzucilo bo wiadomo ze takie przetrzymywanie nie jest dobre, ale w nocy trudno to kontrolowac...

Klementinka, Karolina, ja to Wam za to zazdroszcze swiezych kurek, ktore bynajmniej kiedys mozna bylo w Niemczech bez problemu dostac:tak: U nas jak sie samemu do lasu nie pojedzie to nie ma szans na taki rarytas, a ja sie boje dzikich zwierzy:-D

Do góry