reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2011

KiNGILINKA-wszystkiego naj,naj,naj lepszego na nowej drodze życia,100 lat w szczęściu i spełnienia najskrytszych marzeń.

Kurcze dziewczyny nie wiem,jak u Was,ale u mnie zaczęły wyskakiwać pryszcze,brzydkie ropne na klatce piersiowej,ramionach no i na twarzy,tylko dziwnie tak w brwiach.No i moje włosy zaczęły wypadać.Gdzie ta piękna cera i bujne włosy?
Boję się cokolwiek stosować,chociaż mam w domu różne rzeczy na pryszcze(julka w potrzebie)Jak myslicie?

No i oczywiście dzisiejsza noc znów bezsenna,chyba zmienię kontynent i będzie działało.POZDRAWIAM

Rabitt,no to uparciuch z drugiego brzdąca,super,że dzieciaki dokazuję,a drugi zrobi wam niespodzianke i będzie chłopczyk.

chyba tylko naturalmnie mozna zaleczac te zmiany skorne , bo napewno nic z kwasami ani retinolem nie mozna , a to najbardziej pomaga ...
u mnie natomiast cera marzenie :) wlsy tez jakos lepiej , ale jeszcze wypadaja troche :/

Zycze wszystkiego najlepszego na nowej drodze,byleby byla bez zakretow
Witam po powrocie,odpoczelam-ale dzisiaj walcze ze skutkami mojej nieobecnosci!Chalupa-horror!:wściekła/y:
Ale oplacalo sie.Dzieki Skypowi mialam codziennie wglad do moich dzieci.
Jutro sproboje was nadrobic.:-)

fajnie , ze juz wrocilas :)))

reklama
Ojej nadrobilam zaleglosci ale juz nie pamietam co na poczatku czytalam :-D

Na poczatek Kingolinka wszystkiego naj naj naj bo juz zoneczka jestes :-)

Witam wieczorową porą
Widze, że tu zacięta dyskusja na temat ruchów.... :))))
Mnie też denerwują takie co mają wyobraźnię albo co gorsza trolle - najgorsze jest jak ktoś się udziela na forum, pisze o swoich rzekomych problemach itp. a potem okazuje się, że jest trollem i się zwyczajnie dobrze bawi jak ktoś dobrze radzi czy się tym przejmuje co ten ktoś pisze.... już było parę takich osób :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

No tez na innym watku jak bylam kiedys to taki troll sie nam zapodzial, nie wiem co tacy ludzie maja w glowach :szok:

A jesli chodzi o ruchy to wiadomo ze kazda z nas czeka z niecierpliwoscia na nie i stad pewnie mylne sygnaly odbieramy. Kolezanka pytala sie lekarza kiedys i mowil ze nasze brzuszki sie robia okragle szybciej niz dzidzia dociera do pepka. Takze mozna miec pileczke mala zaczynajaca sie nawet pod biustem ale to na poczatku jest wypelnione naszymi narzadami! Jak sie macica powieksza to przeciez cala reszta jest zepchnieta w gore :-) mi teraz jak burczy w jelitach to tak smiesznie bo czasami tak kolo pepka albo nad nim.

buuuuu........ ja też, dzisiaj leżałam na kanapie i czuje taki bąbelek, który leci mi po brzuszku raz z jednej, raz z drugiej strony a później jest gulgulgul...i pffffffffuuuu.....:zawstydzona/y: i to oczywiście nie są ruchy dziecka

:-D ale sie usmialam! Ja mam to samo hihi

ludzie sa pokopani niestety niekiedy :/
a wlasnie mozna jesc sledzie ?? ostatnio nawet mialam chec kupic , ale jakos nie wiedzialam co z nimi ?

Ja jadlam sledzie, w koncu to przyslowiowy pokarm ciezarnych :-)

Ta dziewczyna co ruchy czuła w 11 tyg. to musiała mieć niezłe gazy Buhahaha...:-D

Może te trolle przeprowadzają jakieś doświadczenia tzn. badania i sprawdzają naszą czujność i naiwność.

Dobranocka, idę na koreczki śledziowe, pomarańczowe i naszpikowane chemią (ostatnio przeczytałam etykietę)

Właśnie, miałam się zapytać o jazdę rowerem. Jak to jest bo u mnie w rodzinie króluje pogląd bądź przesąd, że na rowerze w ciąży się nie jeździ bo mozna się zwyczajowo wywalić i obtłuc a to dla ciąży może być katastrofalne w skutkach. Któraś z was pisała o tym rowerze i teraz się zastanawiam bo ja tak lubię a od 2 lat nie jeździłam. W końcu szaleć nie trzeba. Teraz to sama nie wiem co mam o tym myśleć

Mi lekarz powiedzial ze rower odpada ze wzgledu na duze ryzyko upadku. Na stacjonarnym mowil ze mozna jezdzic.

Asionek nie zapiekane tylko opiekane :p nie wiem jak się robi,bo kupuję gotowe w słoiku.Ale na pewno są to śledzie usmażone w panierce i wsadzone do zalewy octowej z cebulką i przyprawami palce lizać.Jak dla mnie.

Moj tesc takie robi wlasnie ale to nie jest moje ulubione danie. Jakos mi nie podchodza takie ryby.

noo takie dziwne...:) ale bardzo przyjemne..... są ułożone teraz pionowo w brzuszku więc bez problemu mogę rozróżnić który dzieciak kopie:)

aa wy dziewczyny jak tam z ruchami w brzucholkach??

Fajnie to sobie "maszeruja" w brzuszku! Ja czekam cierpliwie na ruchy na razie babelki jelitowe mnie mecza hihi

Rabbit Ja tam Ci zazdroszczę bliźniaków :D tez bym chciała tak hehe ;)
Zyczę Ci więc synka bo córa juz jest :D Mąż będzie zachwycony , a niech ma a co ??:) hehe
kopniaczki jednego maleństwa to bajka a dwóch to juz w ogóle odlot :D pod koniec ciąży to już bedzie Cię boleć nie raz jak któreś kopnie :) Mnie zawsze bolało po środku brzucha, ale na szczęście mały zawsze chciał wyskoczyć bokiem którymś :) A mąż to w ogóle szczęśliwy był jak czuł pod ręką jak mały przesuwał rączką albo nóżką :D ehhhhhh chciałabym byc juz przynajmniej w 15 tyg :)

rozpisałam sie i spaliłam naleśnika :wściekła/y:

Kochana zleci ci do 15tc zanim sie obejrzysz! :-) Ja tez bym chciala blizniaki, 2 za jednym razem. Trudno, beda na raty :-D

ooo wy choróbki.... duża zdrówka życzę...

aaa bierzecie może magnez?? jak tak to jakiej firmy??

Ja biore Asmag Forte.

Hej, co to puchy takie z rana, wszystkie mamuski spia albo wybyly na spacery :-)

Mi znowu dzien zapowiada sie ciekawie. Zaraz zmykam do kolezanki a potem do rodzicow na obiadek jeszcze po drodze gdzies zakupy a wieczorem kolezanka wpada do nas z dzieckiem. Chyba czasu na bb dzis mi braknie wiec kochane milej niedzieli wszystkim zycze! :*

helo,

Ja dziś zaliczyłam pobudkę o 5:30 obudził mnie głód :dry: zjadłam śniadanie i poszłam spać dalej :-D

czy ktoś ma kontakt z elifit ? wiadomo co u niej?

hejka dziewczyny....ooooo jak się wyspałam...nareszcie....:)

ale muszę coś zjeść jestem meeeega głodna.....

Wczoraj cały dzień spędziłam z córką u teściowej. M nas tam wywiózł i później pojechał swoje sprawy załatwiać. W sumie to sobie odpoczęłam bo babcia cały czas z małą się bawiłam a ja mogłam się wylegiwać na kanapie i w spokoju tv oglądać. Jeden taki leniwy dzień raz na jakiś czas się należy :).
Miałąm nadzieję na ładną pogodęa tu zimno i pełno komarów. Muszę moskitierą poszukać, żeby dzieć mógł spokojnie spać w nocy.

Kingulinka
wszystkiego najlepszego, zmian tylko na lepsze i dużo uciechy z męża :).Mnie to czeka w przyszłym roku we wrześniu chyba.

Miłka
miałam zadać to samo pytanie o elifit. Chyba jednak jej nie wypuścili z tego szpitala. Mam nadzieję, że dobrze się nią zajmą i niedługo coś do nas napisze.

Dziewczyny,

Mam pytanie jakich plynów do higieny intymnej używacie ja ciagle szukam uzywałam lactacyd ale jak zaszłam w ciąże zaczoł mnie podrażnia potem kupiłam pharmaceuris m-lactima i też jest lepiej ale bez rewelacji, macie coś dobrego teraz chyba zakupię PLIVA FEM F znacie ten płyn?

A poza tym narazie niedziela leniu****ę mąż wrócił z gry w paintball mają swoją druzynę i latają po lesie i strzelają do siebie :-p wszyscy jego kupmple co wojska unikali teraz w wojenke się bawią oj dzieci dzieci ;-)

Wczoraj bylam w kinie na TORSAMOŚĆ mi się bardzo podobało wogole lubię Liama Neesona. A dziś pewnie obiadek spacerek z psem świeci słoneczko i to wszystkie plany na dziś:-D

Marti ja właśnie te płyn PLIVA FEM F używam i jestem z niego zadowolona. Gin mi go polecił i faktycznie jest delikatniejszy niż lactacyd.

Ja raz grałam w paintball i bardzo mi się podobało :tak:. Mam nadzieję, że będę miała kiedyś okazję sobie w to zagrać :).

reklama
Cześć dziewczyny, wyszłam ze szpitala, jutro jadę po wypis i wyniki z posiewu. Odpoczęłam nie powiem i mąż stęskniony :tak: Opieka była dobra, cieszę się że poznałam położne, teraz będę mogła tam spokojnie rodzić. Poza tym odwiedziłam koleżanki z sali na położnictwie i widziałam maleńkie kruszynki :)

Co do infekcji to coś tam rośnie w posiewie i dlatego wyniki w pn, więc antybiotyki na bank będę brać. Oprócz tego mam masywną!!! infekcję grzybiczą pochwy, i teraz nie wiadomo co od czego się wzięło czy moczowe od pochwy czy odwrotnie, mi się wydaje że odwrotnie. Zatrzymali mnie tak długo bo pobyt trwa minimum 3 dni inaczej nfz by im kasy nie zwrócił.

I najwazniejsza wiadomość.... Będę mieć SYNKA!!!! :-D Intuicja mnie nie zawiodła :) Mój maluch jest już w 20tc, i na 100% chłopczyk ;) Kopie jak szalony, wędruje po brzuszku i jest po prostu idealny. Jutro wkleję zdjęcia :)

Jak będę mieć troszkę czasu to poczytam co naskrobałyście. Buziaki :*

Do góry