reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Becioo, super wycieczka :) my jedziemy za miesiąc, ale szczerze to trochę się obawiam, czy ogarnę malucha i 8-latka i nie padnę hehehe :))

mu już używamy 3 ale Zuzia jest taka drobniutka,że rzepy stykają się ze sobą;-)
Taka moich dzieciaczków uroda,Krzysia i Jasia pieluchowanie zakończyłam w 2 latka,na pampers rozmiar 4+.

Staram się przyzwyczajać Zu do spacerowej wersji,mój wózek ma szelki 6 punktowe i rozkłada się na płasko,ale Zu woli wyżej,jednak ja twardo dalej ją kładę,uważam że jest za mała by siadać nawet z podparciem

Wstałam dziś sobie o 3,wszyscy śpią,przez sen już listę robię co spakować nad morze by się zabrać.Dobrze że mamy kombi,bo przy mojej trójce i tak nie wiem jak nas zabrać...

Zuzka śpi w samym body,lekko nóżki okryte.Wczoraj cały dzień latała tylko w pampersie,do snu okrywam tetrową pielusią lub kocykiem.

Polis-śliczna córa,śliczna czuprynka:-)

margoz-temat niań już masz,ehh,życzę Ci jak najlepszej.

Współczuje wracającym do pracy i dylematom z kim dzidzia zostanie :-(Na pocieszenie dodam,że temat prywatnych żłobków znam od podszewki i nie jest źle,trzeba tylko pytać,pytać pytać i kontrolować.Naprawdę rzadko opieka jest słaba,z nianią może być gorzej,jej nikt nie sprawdzi,nie obserwuje.

Wstępnie na wychowawczy przechodzę od połowy września,piszę 2 lata,zobaczymy jak to będzie.

Gratuluję postępów,Zuzka skupia się teraz na łapaniu wszystkiego co ma w zasięgu rączek i próbowaniu czy jadalne:-p:-D

Susełku- współczuję kulminacji skoku,marudery potrafią:tak:;-) dobić matki.U nas te tygodnie nie mają pokrycia mimo iż odejmuję 2(Zu z 38 t.c).Mam nadzieję tylko na spokojny wyjazd,a i tak zaopatrzę się w melisy worek:)))

Gosia,Ligotka- laktator żeby dobrze zassał musi być całkowicie suchy.Ściągam rzadko laktatorem,bardziej jak Zu przeskakuje karmienie i dla ulgi w piersiach,ręcznie też szybko działam:). W sumie przydał się tylko 1 raz w nawale,może teraz jak częściej zaczełam wychodzić i na wyjeździe się bardziej przyda.

Ostatnia edycja:
reklama
witamy się z ranka, mała już w trakcie pierwszej drzemki
tak się zastanawiam, czy wasze dzieciaczki mają już jakąś rutynę jeśli chodzi o spanie? bo moja to w cały świat, jedynie rano jest jako tako porządek, jak się obudzi i zje, to gdzieś za 2 godziny ma drzemkę ok. pół godziny, po czym znowu je koło wpół do dziesiątej i za jakiś czas idziemy na spacer, a potem to już pogmatwane jest, raz śpi jeszcze 2 razy raz 3 albo 4, nie ma ustalonych pór...

Witam,
Trochę doszliśmy już do ładu po powrocie z nad morza ufff. Dziś idziemy do pediatry na szczepienie, mam do lekarza mnóstwo pytań bo sporo problemów, mam nadzieję,że zaradzi coś.
Mój Lolek nadal w nocy daje w kość i to coraz bardziej. Chociaż w dzień już śpi coraz mniej to w nocy ma problemy i budzi się co godzinę :-(, już nie wiem co robić.
Pogoda śliczna więc po wizycie u lekarza pewnie spacer będzie.
W weekend musimy wreszcie załatwić kościół i knajpę na chrzciny....to już najwyższy czas.
margoz, mój Lolek to nie ma jakiegoś ustalonego grafiku spania, okazuje kiedy już jest zmęczony i wtedy się go usypia, wszystko zależy od pogody, przespaną (bądź nie przespanej) nocy i aktywności w dzień.

czesc mamuski

obudziłysmy sie o 7 i potem jeszcze zasnęłysmy, bez lulania!!! Kreciła głowa w prawo w lewo az w koncu padła. Nadal spi ale znajac zycie zaraz sie obudzi.

Maja juz zaczyna mi glowe do gory podnosic jakby chciala siadac. Wczoraj po poludniu kiepsko spała wiec o 18 wyszlam z nia jeszcze do ogrodu zeby sie zdrzemneła. W wozku ryk, na rekach wszystko ogladała a marudna bo widac, że byla spiaca. Nawet wuja pomagał mi ja uspic jezdzac z nia w wozku bo pare razy mu to wychodziło ale tez mówił ze podnosila sie do gory i ryk niesamowity. Wzielam ja na rece potem znowu do wozka, pojeździłam po trawie i usneła. Spała do 19.30 wiec spac poszla dopiero o 21.

Kurcze strach ja teraz zostawic na chwile bo albo glowa do gory albo szybkie przewtorki robi ale czasem nie potrafi raczki spod siebie wyciagnac.

Maja spi w body z dlugim rekawkiem i w spiworku cienkim. Bez skarpetek. Dzisiaj mielismy 26 stopni w nocy a nad ranem obudzila sie i miala chlodne raczki.

Ja tez bede uzywac spacerówki warriora z zestawu. Chce kupic jeszcze jedna bo bede Maje wozic do mamy i nie chce za kazdym razem targac wozka wiec jeden bedzie w domu drugi u mamy. Ale jak ogladałam wozki to te parasolki sa fajne ale kola mi sie nie podobaja. Tez juz sie przyzwyczailam do warriora.

No i sie obudzila

Jutro chyba pojade na weekend do tesciowej na wies. Przynajmniej nie bede myslala ze w domu trzeba zrobic to czy tamto i co na obiad.
No wlasnie co dzisiaj na obiad?? totalnie mi sie gotowac nie chce

Ewusia ja mam jechac na weekend za miasto i nie wiem co spakowac dla małej i siebie a ty na dwa tygodnie nad morze dla całej 5 to juz wogole. Powodzenia!!!

Dzien dobry :) MIalysmy dzis jedna pobudke! O 3:30, krecila sie do 4:30 zjadla dwa razy i poszla spac, spalysmy do wpol do 8 :) Mamy juz za soba szybki spacerek - do piekarni i miesnego, za godzinke jedziemy do kolezanki, a potem do mojego brata wiec mamy dzien odwiedzi :)))
Moja spi nadal w body z dlugim i polspiochach, pod cienkim kocem - tez ma zmarzniety karczek
Odnosnie wozka mamy 3 w 1 ale za rok moze kupimy leciutka parasolke
Doriss przyjemnego wypadu zycze! Odetchniesz od obowiazkow domowych i odpoczniesz! Wroc z nowa energia :)
Beciu powodzenia u lekarza, ja wszystko o co mialam zapytac zapomnialam...

Witam
Kuba miał tylko 2 pobudki w nocy, już druga noc z rzędu i spał do 8. Tylko teraz był śpiący i nie mógł usnąć coś, położylam go do łóżeczkai jęczał tam, nawet krzyczał aż usnął.

Margoz mój też zawsze pewna drzemka rano, potem po 13 śpi, tylko czasem pół h a czasem więcej a potem koło 16 ale są dni, że totalnie inne pory ma spania.
No i wszystkiego najlepszego dla Lenki z okazji skończenia 4 miesiąca.

Ewusia ja już kombinowałam z lakatatorem, zresztą ja tak mało mleka ściągam, że nie chce mi się w to już bawić.

witamy się z ranka, mała już w trakcie pierwszej drzemki
tak się zastanawiam, czy wasze dzieciaczki mają już jakąś rutynę jeśli chodzi o spanie? bo moja to w cały świat, jedynie rano jest jako tako porządek, jak się obudzi i zje, to gdzieś za 2 godziny ma drzemkę ok. pół godziny, po czym znowu je koło wpół do dziesiątej i za jakiś czas idziemy na spacer, a potem to już pogmatwane jest, raz śpi jeszcze 2 razy raz 3 albo 4, nie ma ustalonych pór...

u nas są w miare stałe pory spania
najpierw do ok. 9spi póżniej ok. 10:30- 11, nastepnie ok. 13 i to jest drzemka zwykle ok. 1;5-2 godzin no i później ok.16:30-17 i ta ok godziny wiec zwykle sa 3 drzemki jedna dłuzsza i 2 krótsze, ale jak cos nam wypadnie z codziennego rytuału to wówczas i drzemki rozregulowane automatycznie i marudzenie sie zaczyna... kapiemy sie zwykle ok 18;30-19 i po kapieli Maja zaypia ale w nocy budzi sie co 3-4 godziny na cycusia... dlatego ona mi tak szybko przybywa na wadze...

witam i ja
ja już po udrękach, ósemka wyrwana teraz 3 dni kuracji na antybiotyku i ketanolu, no i nie mogę karmić synka przez ten czas, ale ważne że to już za mną, uffff

mój to też ma przeróznie z tymi drzemkami, zwykle w foteliku albo na spacerze dłużej pośpi, a w domu to tylko takie 15minutówki, no i co dzień o innej porze, ale za to noc jest regularna zwykle od 21 do 5 rano zawsze śpi.

wiecie co ostatnio spotkałam się z koleżanką, która ma prawie 2 letniego synka i doradzała mi zebym Szymonka już dawała do siadu, podpierała poduszkami, ona tak robiła i jej syn nauczył się w wieku 6 miesięcy(!) stawiać pierwsze kroki, ale nie wspomniała że przez to jej syn ma takie nogi jakby na piłce siedział, takie okrągłe, ja oczywiście nie zamierzam tak robić, ale widze że nie ma pojęcia,że zrobiła dziecku krzywde.

reklama
Moja jesli chodzi o sen to o 10.30 zapada w sen misia i spi z 1.30 czasem 2 godziny pozniej spacer na dworze wiec obserwuje i zapada w dzemke kolo 16 16.30 i budzi sie o 18 kapiel o 19.30 mleko i spac na noc czasem zlapie na spacerze krotka drzemkle (do 30 minut) i czasami przed 10.30 taka z 10-20 minut ale to sporadycznie
wydaje mi sie ze malo spi w ciagu dnia jakos

Do góry