reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

to ja niewiem bo pytalam sie w sumie 4 kosmetyczek z salonach ktore robia drogo i 2 co skonczyly szkole kosmetyczna i mowia ze wolno bo chemikalia sie zmienily w tych zelach i to niejest juz szkodliwe jak kiedys i ze jak ja robi sie co 2 miesiace tonapewno nie zaszkodzi a wiedzialy ze u nich nie zrobie bo sama robie wiec co szkola to inaczej ?? niewiem juz i tak zrobilam ;-) najwyzej potem juz nie zrobie chociaz ja bez tipsow nic nie umiem podniesc tak sie przyzwyczailam... a teraz kochana ide spac bo oczka mi sie kleja... od 7 rano jestem na nogach.. wiec kochana dobranoc milych snow;-*

p.s. pytalam kumpelena gg i napisala tipsy zelowe mozna jak najbardziej robic, wiekszosc tych drozszych zeli jest bezkwasowych wiec nie maja one zadnego wplywu na plytke i nie dostają się do krwioobiegu.

Dobranoc kochane:-)

Ostatnia edycja:
reklama
hej kochane,

przepraszam, ze sie nie odzywalam ale dzien po moim poscie pojechalismy z M. na wakacje, ktore w tym przypadku sa podroza poslubna aczkolwiek niczym od wakacji sie nie roznia :) przereklamowana sprawa.
Ktoras z was pisala, ze kiedys juz mialam blady i czy ta sama mark a- tak ta sama i juz nigdy tego g**** nie kupie. zaden test owu w tym cyklu nie byl pozytywny. jestem gdzies 4-5 dni przed @. Juz drugi cykl z duphastonem i znow tak mi cycki spuchly, ze nie wiem co z nimi robic (M. za to szczesliwy i twierdzi, ze slub mi sluzy).
Test nastepnego dnia po moim poscie wyszedl blady jak sciana (innej marki).
Ja coraz czesciej podejrzewam i siebie endometrioze (bo moge kilka rzeczy pod nia naciagnac, a po drugie to jest to jedyne czego nie wykluczylam). mimo dupka wyskoczylo mi pelno syfow na brodzie, szyi i tak miedzy szyja a grainca twarzy. juz kilka kosmetyczek mi mowilo, ze to hormonalne ale jak kurza dupka hormonalne jak wszystkie hormony mam ok, nawet progesteron. dupka biore, bo mimo prog w normie mam za male endo. teraz mysle, ze moj progesteron + dupek mogly w suie dac za duzo progesteronu i stad sie zablokowala owulacja.
generalnie szlag by to trafil. niech mnie pokroja i zobacza co w trawie piszczy na wlasne oczy zamiast sie bawic w zgaduj zgadule.

no ale koncze juz, bo honeymoon wciaz trwa i mnie maz optupie za siedzenie z kompem :)

obiecuje dac znac jak juz wroce do normalnych dni w domu :)

sciskam was bardzo i przepraszam, ze nie dalam rady nadrobic waszych nowin!

love u i mysle o was bardzo czesto!

CUDOWNYYYYYYY jest :-) nie mogę się napatrzeć :-)

Kochana czym robiłaś paznokietki??
Teściu mnie wkurwił ... I kłóci się jak głupi z moim...
Witaj w klubie :)
My mieliśmy w planach rozbudowe domu teściów, ale teściu tak się zachowuje, ze zmieniliśmy plany i za 2-3 lata ruszamy z budową własnej chałupki. A ponieważ dochodzą nas słuchy, ze teściowa w Niemczech nieźle sobie "bryka" ;) to jest duże prawdopodobieństwo, ze kopnie go w dupala i zostanie na stare lata sam jak palec. Dodam, ze ja na jej miejscu zrobiła bym to już jakieś 10 lat temu :)
hej kochane,
pojechalismy z M. na wakacje, ktore w tym przypadku sa podroza poslubna aczkolwiek niczym od wakacji sie nie roznia :) przereklamowana sprawa.
Ktoras z was pisala, ze kiedys juz mialam blady i czy ta sama mark
stosunkowo udanej podróży poślubnej Ci życzę ;-) przereklamowana, ale często jedna w życiu ;-)

Ja się zastanawiać czy szaleć z tymi testami owu, czy narazie dać sobie spokój i liczyć na szczęście w dniach płodnych. Dwa razy pod rząd miałam w 15 dniu cyklu, może teraz też tak będzie :) cykle mam regularne jak w zegarku, co 28 dni następny co 27 i co 28 itd.

Ostatnia edycja:
No i już wiem, że z temp. miałam rację :-( właśnie dostałam @ a myślałam, że może jednak. Ehhh… szkoda, że nie można zaprogramować myśli na to co się chce, i jak tu zluzować…? Przeraża mnie to czekanie i strasznie dołuje. Wybaczcie ten nastrój, ale czuję się zrezygnowana (jak to co miesiąc… przynajmniej raz na miesiąc) :-( potrzebuję jedno wieczornej „żałoby” :-( Coś nie mam szczęścia do tych bocianów :-(

ja tez dostalam @ i tez twierdze, ze wyluzowac sie nie da i nawet jezeli ktos ci mowi, ze trzeba to niestety twoje emocje i tak wezma gore, dlatego po prostu musisz probowac dalej, bo na pewno kiedys sie uda, tylko widocznie MY musimy jeszcze poczekac.

ale ja kochana robie w maseczce i otwartym oknie i wlaczonym nawilzaczu ;-) ja szukalam i niema przeciw wskazan i pytalam roznych kosmetyczek mowia ze czesto kobiety w ciazy nie robia bo to wymaga siedzenia i nie wytrzymuja a ja sobie czesto leze na wyrku a nie siedze caly czas jak robie ;-)

kurcze, ja tez slyszalam, ze nie mozna miec tipsow, zeli, akryli podczas ciazy, podobno ta chemia przez pazurki dostaje sie do wew organizmu...ale swoja droga piekne:-)

hej kochane,

przepraszam, ze sie nie odzywalam ale dzien po moim poscie pojechalismy z M. na wakacje, ktore w tym przypadku sa podroza poslubna aczkolwiek niczym od wakacji sie nie roznia :) przereklamowana sprawa.
Ktoras z was pisala, ze kiedys juz mialam blady i czy ta sama mark a- tak ta sama i juz nigdy tego g**** nie kupie. zaden test owu w tym cyklu nie byl pozytywny. jestem gdzies 4-5 dni przed @. Juz drugi cykl z duphastonem i znow tak mi cycki spuchly, ze nie wiem co z nimi robic (M. za to szczesliwy i twierdzi, ze slub mi sluzy).
Test nastepnego dnia po moim poscie wyszedl blady jak sciana (innej marki).
Ja coraz czesciej podejrzewam i siebie endometrioze (bo moge kilka rzeczy pod nia naciagnac, a po drugie to jest to jedyne czego nie wykluczylam). mimo dupka wyskoczylo mi pelno syfow na brodzie, szyi i tak miedzy szyja a grainca twarzy. juz kilka kosmetyczek mi mowilo, ze to hormonalne ale jak kurza dupka hormonalne jak wszystkie hormony mam ok, nawet progesteron. dupka biore, bo mimo prog w normie mam za male endo. teraz mysle, ze moj progesteron + dupek mogly w suie dac za duzo progesteronu i stad sie zablokowala owulacja.
generalnie szlag by to trafil. niech mnie pokroja i zobacza co w trawie piszczy na wlasne oczy zamiast sie bawic w zgaduj zgadule.

no ale koncze juz, bo honeymoon wciaz trwa i mnie maz optupie za siedzenie z kompem :)

obiecuje dac znac jak juz wroce do normalnych dni w domu :)

sciskam was bardzo i przepraszam, ze nie dalam rady nadrobic waszych nowin!

love u i mysle o was bardzo czesto!

ja mam endometrioze, jak masz ochote to zapytaj mnie na prv o wszelkie jej aspekty chetnie pomoge i podpowiem jak to u mnie jest. a tak z badan to polecalabym zrobienie usg dopochwowego, zeby stwierdzic torbiele i pozniej z krwi Ca-125, jezeli wynik bedzie powyzej normy, czyli ponad 25 moze to ozaczac, ze masz endometrioze. wtedy lekarz podejmie najlepsze dla ciebie leczenie.
ale latwo endo rozpoznac po MEGA bolesnych @!
zycze zdrowia!! :-)

a ja mam dzis wolne od pracy :-)i moglam dzis wczesniej do was zajrzec, ale widze, ze tu pustki:-(

Ostatnia edycja:
Pok zycze Wam cudoownej podrozy poslubnej, niby nic ale to bardzo wyjatkowy czas dla Was i to sie liczy :)

a ja wpadlam tylko powiedziec dziendobry i pociskam do pracy :) milego dnia wszytkim, buzka:*

ps. nie wytrzymalam i zrobilam rano testa - tylko 1 krecha :( ale jeszcze mam cicha nadzieje ze moze @ nie przyjdzie w poniedzialek i wtedy sprobuje drugi test...

Dobryy!

Ael brzuchol luksusowy

Atan no Ty masz centralnie ciążowy śliczny brzuszek

Truskawcia przykro mi bardzo ale wiesz, kolejna @ to kolejna szansa na Fasolke.

Pok wszystkiego dobrego Wam życzę i oczywiście dużo Fasolek!

Sweet Osz Ty niewytrwała, no ale fakt do poniedziałku parę dni zostało.

No a ja dzięki Bogu dostałam @, tera tylko 5 dni, potem clo i jazda od nowa. I nawet mnie brzuch za bardzo nie boli.

Fifka, Milia, ja chciałam do kuzyna mojego męża iść na masaż, on jest naprawdę dobry, jedną łapką potrafi nogę tak pomasować, że skręcenie przestaje boleć. Ale powiedział, że on w ciąży nie masuje, bo nie wolno. Lekki ucisk, tak, ale mnie wczoraj kurcze łapały. Plastry rozgrzewające nie wiem, ale skoro grzeją, to pewnie nie. A ja musiałabym się cała obkleić. Poszłam do wanny, troszkę przeszło, generalnie mnie to położyło, lekarz będzie się cieszył ;)

Pok, cudownej podróży i przestań się na ten czas stresować :):)

Zafasolkuję, a macie działkę, czy coś? Pytam, bo my startujemy z budową od poniedziałku :)

Zafasolkuję, a macie działkę, czy coś? Pytam, bo my startujemy z budową od poniedziałku :)
tak mamy działkę, ale tam jest kwestia tego, ze ona jest oddana za rentę strukturalną czy jakoś tak i dopiero za 3 lata można zacząć tam budować. Ale nam się nie spieszy więc tyle wyczekamy, a działeczka fajna podzielę później ten kawałek na 3 działki jedną sobie zostawię 2 sprzedam i zawsze kaska będzie :-)
Kurcze własnie się dowiedziałam, ze moja koleżanka ciężarówka wczoraj trafiła do szpitala :-(W poniedziałek ją lekarz wysłał na 2 tygodnie zwolnienia, a wczoraj dostała boleści w dole brzusia i krwawienia. Czekam teraz na informacje po obchodzie. Plamienia miała cały czas, ale wczoraj było kiepsko. Niby puls dzieciątka ok, ale nic nie wiadomo

reklama
Hejka :)
JA dziś jestem w dobrym humorze :) wczoraj do 21 robiłam mój czasochłonny ulubiony placek i teraz go wcinam popijając kawką z mlekiem :)
oooo proszę:)
Zobacz załącznik 378314

Atanku, to jest ładny ciążowy brzuszek- nie wiem co Ty chcesz ;p toż to tylko się chwalić :)
Ael, ach zakochałam sie w 1 i 2 zdjęciu (tzn, nie w Twoim facecie;p) :) pięknie Ci z brzuszkiem :)

Dziewczyny nie łamcie się... wierzę, że na każdą czeka fasolka i mam nadzieję, że niedługo o tym się przekonacie :)
A i Pok- rozkoszuj się wakacjami (podrożą poślubną) :)

Do góry