reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

kingolinka - prawda :tak: mi to położna mówiła już przy Milenie, że Sudocrem mocno wyżera i ja np. nie używałam go przy Milenie ani razu tylko Bepanthen :tak:

kikut przemywałam spirytusem 70%

Wg standardów obowiązujących od 1,5 roku stosuje się Octanisept nie spirytus, bo powoduje podrażnienia (ponoć spirytus stosuje się już tylko w krajach 3. świata;-)), posypki się w czasie jesienno - zimowym nie stosuje, nie ma potrzeby. A sudocrem tylko po kąpieli wklepujemy:-)

reklama
eeee Sudocremu nie stosujemy od tak bo wyżera strasznie bo kąpieli lepiej Linomag, Alantan lub Bepanthen a zasypki to na bank ( tym bardziej przy dziewczynkach) już się nie stosuję - no chyba, że w krajach 3 świata ;-)

latem to się dupsko wietrzy nie zasypuje :-D

gosiane super :-) ale ci pewnie ulrzyło, bo ostatnio świra już dostawałaś :-)

Noooo ulga straszna :-) Wiadomo ze musze sobie lezec w ciagu dnia jak sie da ale nie non stop i moge sobie chociaz na spacer normalnie bez stresu isc.

eeee Sudocremu nie stosujemy od tak bo wyżera strasznie bo kąpieli lepiej Linomag, Alantan lub Bepanthen a zasypki to na bank ( tym bardziej przy dziewczynkach) już się nie stosuję - no chyba, że w krajach 3 świata ;-)

A ja mam pytanie Alantan albo Bepanten to krem czy masc?

no, to my akurat sezon zimowy a nie wietrzno-letni ;-)
Ja będę zasypki używać i spirytusu bo nie lubię eksperymentować a to mam przetestowane :-) no cóż niech już będzie że ja dinozaur ze średniowiecza :-D

Ja przy Milenie korzystałam z Bephanten 5% - maść i nigdy nie miała odparzeń i wysypek :tak: więc gorąco polecam :-)

sivi - i od 2 miesiąca życia musisz podawać kartofle z gotowanym mlekiem ;-) jak to w średniowieczu :-p

a w ogóle ciekawe z tym OcteniSept - tylko jeden taki preparat na rynku i do tego nie najtańszy :dry:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Zaczerpnięte ze strony babyboom:
• niczego nie smażysz, bowiem boisz się, że tam, gdzie kapnie tłuszcz - dziecko będzie miało znamię

• nie nosisz łańcuszków ani korali, nie przechodzisz pod kablami i sznurami z bielizną, bowiem boisz się, że maluch owinie się pępowiną
• nie obcinasz włosów, bowiem chcesz zapobiec głupocie dziecka
• nie patrzysz na krwawe rzeczy lub kalectwo, byś się nie zapatrzyła i nie urodziła przez to chorego dziecka
• nie kochasz się z mężem 2 miesiące przed rozwiązaniem, by dziecku nie ropiały oczka
• boisz się nawet przestraszyć, bowiem jeśli w bezmyślnym odruchu dotkniesz swojego brzucha lub jakiejkolwiek innej części swego ciała to dziecko będzie miało "myszkę " (znamię )
• nie patrzysz na księżyc, by dziecko nie było łyse
• nie patrzysz na słońce, by nie zanosiło płaczem
• nie patrzysz przez wizjer w drzwiach lub żadną inną dziurkę, by nie było zezowate
• nie patrzysz na nikogo brzydkiego, by dziecko nie było brzydkie
• nie patrzysz na mężczyznę innej rasy, by dziecko nie urodziło się z innym kolorem skóry niż twoja czy męża
• nie patrzysz na ogień, by dziecko nie miało czerwonej plamy na czole
• nie słuchasz zapowiedzi przedślubnych, by dziecko nie było głuche

Moje ulubione z ropiejącymi oczkami:-D

Ostatnia edycja:
Do góry