reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Anulaa a nie skierowała na badania jakieś?
Gimpelka może to przez nie karmienie piersią albo może przez pogodę bo różnie dzieci reagują :sorry2: daj mu viburcol na uspokojenie i zobacz czy się poprawi :tak:

Witam. Pogoda nadal okropna :dry: ja już mam obiadek zrobiony, zupka ugotowana, wczoraj zrobiłam na wieczór chińszczyznę więc tylko ryż ugotuję, pranie powieszone, u Kuby w ciuchach zrobiłam porządek i tylko u mnie zostało :tak: do sklepu muszę iść ale mi się nie chce jak nie wiem co :sorry2: jeszcze taka pogoda i wieje :dry: dobrze że dzisiaj głowa mnie nie boli :-) uciekam, zaraz Kubę kładę i chirurdzy będą to sobie w ciuchach zrobię porządek jak tyłek ruszę z łóżka ;-)

reklama
Czesc dziewczyny!:-)
Czesc mam juz znam z innego forum. Tak jak pisalam, nazywam sie Aska i mam 1,5 rocznego synka o imieniu Ksawery. Junior rozrabia, a ja siedze w domku z nim.;-)
Pisalyscie o tym, ze Wasze maluchy ogadaja bajki. jestem zdziwiona, bo moj nie wykazuje zainteresowania.:szok: Niestety woli ganiac psa i jemu dokuczac.:wściekła/y: Chwilke popatrzy na baje, a pozniej idzie dalej buszowac po pokojach.

Hej dziewczyny!
Dziś w biegu wpadłam do Was na chwilkę, mam mnóstwo rzeczy do zrobienia... :eek:. Pogodę mam kiepską, pada, wieje i w ogóle jest jesiennie :-(. Po południu lecimy z Kubą do kolegi na drugie urodzinki i wrócimy wieczorkiem.
Beata, jak dostaliście mieszkanko z wojska, to możecie je chyba wykupić? Najważniejsze jest się zdecydować, a później samo pójdzie :tak:. Widzę, że M w pracy, to odpoczywasz :tak:. Ja będę leniła się w niedziele :tak:, powiedziałam już swojemu T że cały dzień przełarzę w piżamie :-), a co ;-).
Lenka, jakie te klocki są? Fajne jakieś?
Anulaaa, mam nadzieję, że dziś już u Was lepiej. Jak córcia?

Hej dziewczyny!
Dziś w biegu wpadłam do Was na chwilkę, mam mnóstwo rzeczy do zrobienia... :eek:. Pogodę mam kiepską, pada, wieje i w ogóle jest jesiennie :-(. Po południu lecimy z Kubą do kolegi na drugie urodzinki i wrócimy wieczorkiem.
Beata, jak dostaliście mieszkanko z wojska, to możecie je chyba wykupić? Najważniejsze jest się zdecydować, a później samo pójdzie :tak:. Widzę, że M w pracy, to odpoczywasz :tak:. Ja będę leniła się w niedziele :tak:, powiedziałam już swojemu T że cały dzień przełarzę w piżamie :-), a co ;-).
Lenka, jakie te klocki są? Fajne jakieś?
Anulaaa, mam nadzieję, że dziś już u Was lepiej. Jak córcia?

Szcezrze powiem ze dla nas fajne bo nie takie maleńkie;)Poki co jestem zadowolona;)
Asienka pl witaj:)

Witajcie,
mój dziś na 14 ma więc od rana sprzątałam okna pucowałam i padam z sił jeszcze mama dzwoniła że jadą do nas :-D nio to będziemy mieć 5 dzieci znowu ;-)
Nikola już lepiej robi normalne kupki rano narobiła do dwóch nocników :-D chyba już zakumały do czego służy nocnik :-)
Nie skierowała nas na razie na żadne badania właśnie pójde do swojego rodzinnego po i powiem bo teraz mieliśmy zastępstwo

Fanta no właśnie teraz już nie wolno wykupować mieszkań wojskowych :sorry2:
Anulaa to dziwne że nie dała skierowania na badania :no: powinna od ręki dać :tak:
Asienka witaj :-) to się ciesz że nie ogląda tv :tak:

Miałam posprzątać w szafce z ciuchami u siebie ale jakoś mi się nie chce :-p Kuba z M śpią więc mam cisze i spokój na razie :-) ryż już postawiłam zupkę też grzeję :tak: potem będzie trzeba pojechać na zakupy i w końcu Kubę do lekarza zapisać :sorry2: pogoda się okropna zrobiła, zaczęło padać jak nie wiem co i wiać, dosłownie jesień :dry:

Witajcie,
ja tylko na chwilę, bo nadal mam dekarzy oraz Teściową :-) w sobotę jedziemy do rodzinki a od wtorku wszystko wróci do normy.
Asienka witaj!!!
gimpelka moim zdaniem to nic dziwnego, że Twój Mały śpi trzy razy dziennie, mój jeszcze do niedawna też tyle spał. Teraz śpi 2 lub 1. Chociaż niedawno, jak wstał przed 5-tą, to drzemał 3 razy. Skoro chce Mu się spać, to śpi i już. Jeśli nie ma innych niepokojących objawów, nie ma się czym martwić :-)może odstawienie od cyca tak wpłynęło. A może ząbki idą?!
A as niedługo wróci z pielgrzymki, wszystkie dochodzą na 15 VIII, zazwyczaj 14 do Częstochowy.
Miłego wieczorku i spokojnej nocki!

Ostatnia edycja:
Witajcie mamuśki.
Wróciliśmy niedawno z wycieczki ( tej , która była zaplanowana na tydzień temu) z gór świętokrzyskich. :tak: Ale było super! :-)
Nie wierzyłam , że teściowa doczłapie się na górę.:-D:-D:-D Ma jednak babka siłę. :-p
Po drodze odwiedziliśmy Kałków i Iłżę , toż to rzut beretem od nas. :tak:

Zdjęcia jutro. ;-)
Bo dziś szybki prysznic i do wyra. :sorry2:

lenaDTR widziałam te klocki w biedronie. :tak: Moja odziedziczyła takie po starszym rodzeństwie, świetna rzecz. :tak:

Za to , że nie doi smoczka od kilku dni wczoraj przyszła do niej wróżka zębowa i dała prezent w postaci pudełka kredek, mazaków, plasteliny, farb... z biedrony. :tak: Teraz jakbym dziecka nie miała. :-D

gimpelka w dzień śpi 3 razy? :confused: Mruczenie może oznaczać zapalenie ucha. A nie ma gorączki? :confused: Podczas idących ząbków również mogą uszka boleć lub gardełko.

AsienkaPL witaj. :-)

Beata1988 jaka jesień? :confused::eek: U nas dziś piękna pogoda. :tak:

Zmykam, resztę jutro doczytam. :zawstydzona/y:

Justa to fajnie że wycieczka się udała :-) czekamy na fotki ;-)

Witam. Dzisiaj pogoda o wiele lepsza :tak: fajnie na dworze więc spacerek dzisiaj na pewno zaliczymy :tak: Kuba robi bałagan u siebie w pokoju a ja na chwilę usiadłam :-) pranie już wisi, obiad mam jeszcze ze wczoraj więc od kuchni spokój :-) jeszcze sobie kurze powycieram i poodkurzam i jutro nie będę musiała sprzątać :tak: M był dzisiaj w mieszkaniu od wojska, mówi że fajne, tylko będzie trzeba pomalować a tak wszędzie kafelki i panele, okna plastikowe więc w razie czego zimą nie będę musiała dużo grzać a ogrzewanie gazowe :sorry: no zobaczymy jak to będzie :-)

reklama
Witajcie dziewczyny!
My dzisiaj po ciezkim i trudnym wieczorze. Jak wrocilismy z zakupow Ksawus jeszcze nie spal. bawil sie w najlepsze, ale widac bylo, ze juz pada. Mały spi zazwyczaj od 20. Wszedzie bylo jemu zle i w lozeczku i w sypialni i w jego pokoju itd. Koniec koncow usnal o 23. Bidulek nameczyl sie.:-(
Lena - jakie klocki? Niebylam dawno w Biedronie, wiec nie jestem na biezaco.:-(
Ja dzisiaj mielone robie czyli cos to tygrys o imieniu Ksawery uwielbia. Pranko sie robi, pozniej ciemne wstawie. Po obiadku trzeba zaliczyc spacerek, ale chyba wloze jemu jesienne butki. Ostatnio malemu kupilam z wyprzedazy za 29 zlz 79 zl. Obecnie wyrasta z 22, wiec kupilismy 23. mam nadzieje, ze jakos pobiega w nich do zimy.:-)

Do góry