reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Atan dobranoc!! ;*

Haha Magda no co ja poradzę... siusiaka pokazał ale jeszcze moze się okazać że siusiak odpadnie i będzie dziewczynka :-D Nie bardzo wierzę w to Usg tak wcześnie... ale kopniak był nieziemski! Nie dało się go pomylić z niczym innym :tak: Fantastyczne uczucie! Dzidzia ja chce jeszcze!!

reklama
ahoj:) nie chce mi sie nadrabiac tych wszytskich stron wiec mam nadzieje ze nic waznego mnie nie ominelo !!
dzis mezus nie ma zadnych treningow wiec wieczor spedzamy razem, zaczely sie dni plodne wiec zabieram sie do roboty :p

Olcia ciesz sie jak najwiecej z tych przygotowan, by nasz slub szykowalismy na odleglosc, wszytsko przez neta i na telefon zalatwialismy, a kosciol zobaczylismy kilak dni przed slubem :) poniewaz my z nad morza a zdecydowalismy sie brac slub 1000km dalej w okolicach gdzie ja sie urodzilam i mieszkalam 2 pierwsze lata swojego zycia :)
slyszalam rozne opinie ile to stresu i problemow ale osobiscie sie z tym nie zgadzam, u nas przygotowania poszly bardzo gladko i przyjemnie, 2 tyg zajelo nam organizowanie sali, kosciola, kapeli fotografa itd a potem tylko wyprawa po suknie i reszta to jzu drobizgi ktore zalatwialismy tydzien przed slubem
jesli moge ci cos doradzic - kupcie sobie takie wielkie chinskie lampiony szczescia ! wieczorem jak juz jest ciemno to sie podpala taka jakby swieczke od spodu, one napelniaja sie cieplym powietrzem i po chwili leca w gore :) my sobie wzielismy czerwone serce a gosciom dalismy biale i tak nagle je puscilismy wszyscy razem... rewelka:) do dziskazdy wspomina jaki to byl super pomysl i wszyscy sie doskonale bawili puszczajac lampiony a kosztuja grosze, chyba 5zl za sztuke na allegro

Minelarna ja prowadzę pamiętnik! Co prawda nie ma on jakiego konkretnego przeznaczenia. Od tak chcę go mieć na pamiątkę. Wkleiłam tam test ciążowy i wszystkie zdjęcia z Usg tam umieszczam. Ważniejsze badania no i oczywiście wpisuję własne przemyślenia, uczucia i całą masę bzdet :-D Ja to piszę w zwykłym zeszycie z ładną dziecięcą okładką
DZISIAJ DOSTAŁAM PIERWSZEGO BARDZO DOBRZE WYCZUWALNEGO KOPNIAKA!!!!
gratulacje ! wyobrazam sobie jakie to musi byc niesamowite przezycie:)
ps. super pomysl z tym pamietnikiem !!

Agnus86 witamy nowa staraczke :) jak juz dziewczyny pisaly - nie czekaj z kwasem foliowym, to ci nic nie zaszkodzi a im wczesniej tym lepiej wiec mozesz zaczac brac od razu! :)

Neciuszka pisalas cos o tarczycy? moge cie zapytac co ci jest? martwie sie ze moge miec cos z tarczyca (mialam kiedys robione USG ale nic nie wykazalo, teraz zamierzam zbadac poziom hormonow tarczycy) wiec zastanawiam sie czy ewentualne problemy z tarczyca utrudniaja zajscie w ciaze?

ok spadam zajac sie moim mezczyzna :)))

Witam dziewczyny;) Jestem tu nowa ale od jakiegoś czasu męczy mnie fakt że nie mogę ujrzeć 2 kreseczek na teście. O dzidziusia staramy się od 9 miesięcy i nic...:( Jestem po 3 operacjach jajników ale lekrze mówią że teraz jest ok...że ciąża jest możliwa hormony wporządku cykl regularny a ciąży jak nie było tak nie ma. Mam 23 lata i bardzo chciałabym zacząć rosnąc :) Pozdrawiam wszystkie starające się :)

Witaj Kamila!

Pocieszę Cię że ja właśnie w 9 cyklu zaszłam wiec trzymam za ciebie kciuki! Są tu też dziewczyny które starają się jeszcze dłużej więc znajdziesz tu wsparcie! :tak: Rozgość się i pytaj o co chcesz!

Fifka ale zazdroszczę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! trzymam juuż tylko kciuki żeby jak najwięcej tych kopniaków :-D
kamilka szybko się tu zaklimatyzujesz bo towarzystwo najlepsze... :-D a co do Twoich staranek to są tu dziewczyny, które starają się jeszcze dłużej i nie tracą nadzieji, pamiętaj, że nie możesz się poddawać ;-)

A jak borykam się z trudem zakupienia garów!!! Chciałam takie maksymalnie do 400 zł no i żeby z zewnątrz były kolorowe tak jak np. te Elo 7 częściowy kpl. garnków LIMONE KRAKÓW (1744470998) - Aukcje internetowe Allegro niby wszytsko mi w nich pasuje ale nie mogę znaleźć żadnych informacji na temat grubości dna lub wagi garnków a chciałabym z takich porządniejszych.

To był niestety tylko taki pojedynczy... Już nie mogę doczekać się kolejnego! Fantastyczne uczucie! :-D

Magdalena akurat w garach nie bardzo pomogę... Najlepiej kupić w sklepie jeśli chcesz porządne, tam "wymacasz" to czego szukasz. :tak:

Cześć kobietki, widzę nową koleżankę - witaj Kamilka :)
Fifka gratuluję kopniaczka :)
Widzę, że temat ślubu na tapecie :) Mi do mojego ślubu zostało 11 dni, a dziś straciłam głos :( Mam wirusowe zapalenie gardła i krtani i jak na razie nie mówię praktycznie, mam nadzieję, że zdążę się wyleczyć :)
Magdalena super garnki są Tefala, te wkładane jeden w drugi - ja mam dwa komplety i jestem zachwycona.I z Ikei też mam taki mały komplet garnków i patelnię (dostałam kiedyś w prezencie) i są też super.

Ostatnia edycja:
Neciuszka mam nadzieję, że jak najszybciej sobie pójdzie wredna @ a sio.!!!!!!!!!!
Atan to najważniejsze, że zdrowe a płci niedługo się dowiesz ale też stawiam, że dziewczynka
wink2.gif
.
Olcia jak już bedziesz miała swoją wymarzoną suknię to poproszę o zdjęcie bo jestem ciekawa
biggrin.gif

Fifka oooo gratuluję kopniaczka pierwszego
biggrin.gif

Agnus86 i Kamilka1988 witam serdecznie i mam nadzieję, że miło będziecie spędzać z nami czas
biggrin.gif
.

obejrzalam serial i zaraz bede szla spac tylko przez te usg jestem taka rozradowana ze tak szybko nie zasne...
witam nowe staraczki szybkiego zafasolkowania ;-)

reklama
Witam z rańca :) spać nie mogę :/ niech ta @ idzie sobie bo jak by mi kto kranik odkręcił w nocy wstawałam nawet kilka razy.

Witam nową staraczkę :)

Olciu ja zawsze jak mam @ to sprzątam, piorę i inne wysiłki działają na mnie kojąco ale wczoraj już się nie dało bez tabletek. Z założenia jak da się wytrzymać nie biorę nic.

2sweet
u mnie na usg nic nie wyszło, ale poziom hormonów wskazuje na lekką niedoczynność dlatego biorę witaminki z jodem i mam jeść dużo rybek żeby nie było problemów. A poza tym to co z tarczycą związane to mam problemy z utrzymaniem wagi, chodziłam na fitness byłam na diecie i schudłam tylko 3 kg a zaraz potem mi przybyły spowrotem.

Ale dziś mam w planach sprzątanie, pranie i zrobienie gołąbków :)

Do góry