reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

hej widze ze jest jeden ranny ptaszek :))

witam Agnus i kamilke - niech wam sie szybko brzusio zafasolkuje :)

fifka: gratulacje z powodu kopniaka :)) oby więcej ci dzidzia dała popalić :))
Masz super zwierzaczki, czy to fredki ? Ja marzę o piesku lub kotku ale na razie starania wiec sobie zwierzaka odpuszczam, najpierw dzidzuś potem milusiński

olcia: dla mnie przygotowania do ślubu nie były uciążliwę szybko sie obrobiłam ze wszystkim, było bardzo fajnie az żal że to sie odbyło tak szybko :))

Atan: zdjęcia niesamowite , aż trudno uwierzyć że taki malusi dzidziuś wyrasta poźniej na małego urwiska :))

Ja nie mam nadal @ a w nocy się budziłam bo miałam takie nieprzyjemne bóle brzucha, nie były silne ale takie nie wiadomo co, i jkoś piersi mnie bolą jutro z rana robie test , jak znowu wyjdzie nagatywnie to niewiem co mi jest.

Dziewczyny czy chodzicie do gina prywatnie czy państwowo ????

Ostatnia edycja:
reklama
jestem wykończona , na urlopie to spałam do 9tej a teraz o 6tej pobudka, mam kuper roboty, bo muszę nadrobić zaległości a mi sie nie chce .
zafasolkuje : ty w pracy czy w domu?

jestem wykończona , na urlopie to spałam do 9tej a teraz o 6tej pobudka, mam kuper roboty, bo muszę nadrobić zaległości a mi sie nie chce .
zafasolkuje : ty w pracy czy w domu?
W pracy, w pracy od 7:30 :-)
ale jest sezon wakacyjny, więc mam troszkę mniej pracy bo mniej ludzi przychodzi, więc piszę czasem na forum. Narazie spadam bo mamy takie internetowe kursy z zarządzania jakością i ja zapomniałam, ze do jutra mam go zrobić i jeszcze zdac egzamin a jestem w czarnej d...:-)
Idę będę zaś :-)

Witam dziewczyny;) Jestem tu nowa ale od jakiegoś czasu męczy mnie fakt że nie mogę ujrzeć 2 kreseczek na teście. O dzidziusia staramy się od 9 miesięcy i nic...:( Jestem po 3 operacjach jajników ale lekrze mówią że teraz jest ok...że ciąża jest możliwa hormony wporządku cykl regularny a ciąży jak nie było tak nie ma. Mam 23 lata i bardzo chciałabym zacząć rosnąc :) Pozdrawiam wszystkie starające się :)

witaj :) milo nam goscic nowa staraczke:)
a masz regularne cykle i dochodzi od owulacji? wiesz w ogole kiedy masz owulacje i monitorujesz to jakos? jesli nie to moze tu lezy problem, ze nie trafiacie w dni plodne
glowa w gore, jesli wszytskie wynki masz dobre to tylko kwestia czasu kiedy zajdziesz :))

Olciu ja zawsze jak mam @ to sprzątam, piorę i inne wysiłki działają na mnie kojąco ale wczoraj już się nie dało bez tabletek. Z założenia jak da się wytrzymać nie biorę nic.

2sweet
u mnie na usg nic nie wyszło, ale poziom hormonów wskazuje na lekką niedoczynność dlatego biorę witaminki z jodem i mam jeść dużo rybek żeby nie było problemów. A poza tym to co z tarczycą związane to mam problemy z utrzymaniem wagi, chodziłam na fitness byłam na diecie i schudłam tylko 3 kg a zaraz potem mi przybyły spowrotem.

ja tak samo - jak mam okres to dostaje normalnie ADHD he he latam jak szalona i piore, sprzatam.. na tylku usiedziec nie moge :)
zreszta ja w ogole jestem bardzo energiczna osoba i sie smieje maz ze szwagrem ze mam zakaz kofeiny i energetykow bo nie wytrzymaja ze mna hehehe

bardzo pocieszylas mnie z ta tarczyca, jednak nie taki diabel straszny jak go maluja.. ciekawa jestem jak u mnie to wyglada bo ja problemow z waga nie mam (cale zycie mega szczupla) jedynie stopy zimne mam bardzo czesto, czasem trzesa mi sie rece albo czuje migotanie serca bez powodow.. ale w sumie 1,5 roku temu mialam operacje (ale nic zwiazanego z tarczyca czy hormonami) i robilam szereg badan, wyniki mam wszystkie idealne i co roku robie sobie takie generalne badnia zeby zobaczyc jak tam moj oranizm sie trzyma i wyniki tez ok... a po op nic mi nie powiedziano na temat problemu z sercem w jakikolwiek sposob wiec chyba wszytsko ok.. fakt ze hormonow nigdy nie badalam i tu moge sie zaskoczyc no ale mam nadzieje ze wielkich odchylow nie bedzie i da sie to szybko uregulowac :) co do jodu, ja wychowana nad morzem wiec jodu wdychalam cale zycie :p

Ja nie mam nadal @ a w nocy się budziłam bo miałam takie nieprzyjemne bóle brzucha, nie były silne ale takie nie wiadomo co, i jkoś piersi mnie bolą jutro z rana robie test , jak znowu wyjdzie nagatywnie to niewiem co mi jest.
Dziewczyny czy chodzicie do gina prywatnie czy państwowo ????

rob testa i trzymam kciuki !!
ja chodze panstwowo w PL a w IE prywatnie, zreszta tutaj na sluzbe zdrowia nie odciagaja z podatkow wiec kazda wizyta u lekarza jest platna, darmowe maja tylko ci co sa na socjalu albo kobiety ciezarne :)

u mnie w zamościu to sami idioci, i już przeglądam nie wiem ktory raz i nie moge sie zdecydowac c odo gina.

ja mam robote i tak sie ociagam ze nie weim a musze dzisiaj skonczyc bo szef jutro chce to miec na biurku :((( jestem leń

2sweet możesz mieć równie dobrze nadczynność jakąś malutką i wtedy właśnie nie ma wzrostu wagi, ale najlepiej zrobić po prostu badania i będzie wiadomo. Ja muszę łykać jod żeby podwyższyć poziom hormonu. Gin mi powiedział że lepiej jak się ma nadczynność w przypadku ciąży a jak niedoczynność taką niedużą jak ja to po prostu trzeba zadbać o branie jodu. Narazie staram się nie stresować to dopiero był pierwszy cykl prób, chociaż momentami mam jakieś tam obawy dawniej mi pęcherzyk nie pękał jak miałam naście lat. Mam też spore tyłozgięcie i chyba musimy próbować częściej pozycją od tyłu bo inaczej wszystko wypływa ze mnie zaraz. Ogólnie też jestem osobą aktywną chociaż odkąd nie pracuję scapiałam nieco mniej się ruszam.

lamia ja do swojego przypadkiem trafiłam i już zostałam, potrzebowałam nagłej pomocy gina a wtedy jeszcze jeździłam czasem do mojego rodzinnego miasteczka, znalazłam go w necie miał dobre opinie i przyjmował tego właśnie dnia. Jest super nie bierze dużo za wizytę, co kilka wizyt mam usg, on dopiero nad tarczycą zaczął się zastanawiać bo jest również endokrynologiem, wyprowadził mnie tak że teraz zaglądam co 2-3 mce a nie co mc
Ja dziś muszę wziąć się za papierki szwagra i jeszcze znajomy ma ze swoimi dziś lub jutro przyjechać.

Ostatnia edycja:
2sweet możesz mieć równie dobrze nadczynność jakąś malutką i wtedy właśnie nie ma wzrostu wagi, ale najlepiej zrobić po prostu badania i będzie wiadomo. Ja muszę łykać jod żeby podwyższyć poziom hormonu. Gin mi powiedział że lepiej jak się ma nadczynność w przypadku ciąży a jak niedoczynność taką niedużą jak ja to po prostu trzeba zadbać o branie jodu. Narazie staram się nie stresować to dopiero był pierwszy cykl prób, chociaż momentami mam jakieś tam obawy dawniej mi pęcherzyk nie pękał jak miałam naście lat. Mam też spore tyłozgięcie i chyba musimy próbować częściej pozycją od tyłu bo inaczej wszystko wypływa ze mnie zaraz. Ogólnie też jestem osobą aktywną chociaż odkąd nie pracuję scapiałam nieco mniej się ruszam.

dzieki :*
no az sama sie nie moge doczekac tych badan bo nie lubie czekac zgadywac i sie zastanawiac, wole miec podane jak na tacy i dzialac konkretnie:)
oj moj maz to taki swir na punkcie sportu i silowni ze przy nim nie mam nawet jak przytyc za bardzo, jemy zdrowo, malo tluste itd tylko ja od czasu do czasu robie sobie rozpuste w postaci chipsow czy innych malych przyjemnosci :p zreszta ja nie lubie slodyczy (bardziej ciagnie mnie na slone) wiec mysle ze to tez mi sporo pomaga:)
zanim go poznalam jeszcze trenowalam mnostwo sportow i bardzo dlugo bralam udzial w roznych zawodach, potem regularnie taniec i aerobik.. teraz od jakiegos czasu nic nie robie wiec wiadomo troche a figura sie zmienila ale nadal nie moge narzekac dopoki nosze rozmiar 36 to nie mam chyba nawet prawa powiedziec cokolwiek zlego
no nic, jeszcze tydzien i ruszam na badanka.. akurat bedzie 21 dzien cyklu wiec w sam raz na progesteron... a tarczyce i prolaktyne z tego co wyczytalam to bada sie zaraz na poczatku cyklu ?

reklama
tak mi kazał zrobić w ciągu 3 dni po @, ja dawniej grałam w siatkówkę do momentu kontuzji i byłam szczupła, a potem zaczęłam tyć i teraz niestety to jest rozmiar 40-42 :( źle mi z tym ale tylu już rzeczy próbowałam i efekt był na chwilę, teraz nie chodzę na fitness bo to sporo kosztowało ale staram się w domu ćwiczyć co nieco. Sama już nie wiem czego próbować myślałam o Dukanie ale lekarz mi zabronił skoro się staramy o dziecko powiedział, że będziemy zajmować się wagą jak będzie po a teraz mam uważać żeby za dużo nie przybyło.

Do góry