reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

Bo ja dziewczyny, myślę, że jak ktoś ma mieć rozstępy to będzie je mieć - ale zawsze lepiej zapobiegać :-)

reklama
U mnie 7kg+ jak narazie to chyba rozstępów nie mam ale poszło mi troche w boczki i uda :/ trzeba bedzie pozniej sie neiźle mobilizować aby cos z tym zrobić!dobrze ze mam was to jakos bedzie mi raźniej:)

Alez tutaj goraco w tym temacie wagowym ;-)

Ja mam teraz ok 60kg, ale nie wazylam sie juz z 3 tyg.

Chcialam Was podpytac o cos zupelnie innego.
Bo od 2 tyg zauwazylam ze robia mi sie takie odparzenia miedzy nogami na udach :-( Juz raz tak mialam gdy dobilam do wagi 55kg jak mi uda przytyły, że ocierajac sie o siebie tworzyly zaczerwienienia.
Teraz mam juz dramta bo przy upalach trudno z tym chodzic. Piecze niesamowicie. Caly czas smaruje takimi masciami jak na odparzona pupke niemowlaka.

Czy ma ktoras cos takiego?

Nimfii widocznie taka twoja budowa :-( mi też uda przytyły i czuję ,ze się stykają po wewnętrznej stronie,ale jeszcze nie zacieram.
Spróbuj pudru dla dzieci,albo mąki ziemniaczanej.No albo te kremy typu bepanthen(ale to raczej na noc)

nimfii mi się tez raz tak zdarzyło jak kieckę nałożyłam a było gorąco piekło strasznie ale smarowałam sudocremem i przeszło po 2 dniach teraz w leginsach pomykam i ok

Ja na razie ma 3kg na plusie ale startowałam z 77 więc jak mówi mój gin to mam tak że spalam tłuszczyk:-). Przy pierwszej ciąży też tak miałam, przytyłam około 4-5kg ale wtedy pracowałam do 9 miesiąca więc liczę że teraz będzie więcej a te ostatnie 2 miesiące to zdobędę drugie tyle co przez te 6,5miesiąca albo i więcej.
Jeśli chodzi o rozstępy to jak mają być to będą czy smarujesz czy nie. Ja przy Emilce smarowałam brzuch codziennie oliwką i nie miałam ani jednego do czasu aż brzuch mi zaczął opadać a wtedy cały mi obsypało takimi strasznymi czerwonymi fuu.:wściekła/y: Cieszyłam się że nic nie będzie bo to tylko 2 tygodnie do porodu zostały a tu się nie udało:wściekła/y: Potem jeszcze kilka miesięcy tak w oczy raziły że hej aż zaczęły bladnąc i teraz ich nie widać z daleka no ale z bliska hmm... Teraz smaruje kremem z Gerbera i taką inną maścią na wszelki wielki ale pewnie i to nie pomoże aż się boje myśleć jak będzie mój brzuch wyglądał za 2 miesiące przed samym porodem...
nimfii ja czegoś takiego nie miałam bo mi tylko puki co brzuszek rośnie.

Madzia uzywam wlasnie Alantanu ;-) w ciagu dnia takze bo nie dalabym rady chodzic :szok:

ankusch ostatnio jak bylam w spodniach to wlasnie te otarcia sie skumulowaly chyba od szwów w spodniach :nerd: tak zle i tak niedobrze - i w sukience i w spodniach mam tak samo.

Alez tutaj goraco w tym temacie wagowym ;-)

Ja mam teraz ok 60kg, ale nie wazylam sie juz z 3 tyg.

Chcialam Was podpytac o cos zupelnie innego.
Bo od 2 tyg zauwazylam ze robia mi sie takie odparzenia miedzy nogami na udach :-( Juz raz tak mialam gdy dobilam do wagi 55kg jak mi uda przytyły, że ocierajac sie o siebie tworzyly zaczerwienienia.
Teraz mam juz dramta bo przy upalach trudno z tym chodzic. Piecze niesamowicie. Caly czas smaruje takimi masciami jak na odparzona pupke niemowlaka.

Czy ma ktoras cos takiego?

Radziłabym Ci to samo co Madzia. Można dodatkowo wietrzyć skórę, po domu w samej bieliźnie biegać, żeby nie podrażniać. Trzymaj się :)

Od ostatniej wizyty przybyło mnie 2 kg...więc od początku ciąży jest 8 kg w sumie...a dziś zaczęłam 8 miesiąc, więc myślę, że nie jest źle. Choć uda pozostawiają wiele do życzenia....nie podobają mi się....ale dzidziuś najważniejszy, potem coś wymyślę :) Mój mąż wczoraj się nogami zachwycał, więc nie będę mówiła na głos o moich bolączkach;-)

Ostatnia edycja:
reklama
onanana to dalej idziemy łeb w łeb z wagą;-)

nimfii mi też już sie uda o siebie obcierają jak założę spódnicę, ale jeszcze obtarć nie mam. Ale to moze dlatego, ze ja za dużo nie wychodzę z domu. Wiesz co, ja uzywam po depilacji bikini Nivea dla dzieci na odparzenia i działa rewelacyjnie. Świetnie łagodzi i nie wysusza. Moze tego spróbujesz?

A mój mąż ostatnio mnie uświadomił, ze mam rozstępy na tyłku:-(Tylko nie wiedział, ze ja o nich nie wiem. Jak sie przyjżałam to sie załamałam i poryczłam. Nie mogą tego przeżyć. Myślałam, ze będę miała do zwalczenia tylko ten okropny celulit, który jest na prawde poteżny, a tu jeszcze to.

Do góry