reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2011

hej kobietki
ja to chyba uzależniona od bb jestem bo zamiast na weselicho się szykować to czytam co nowego naskrobałyście:-D
u nas tak jak chyba wszędzie dzisiaj straszny upał, o 7.30 było 27 (w cieniu) a teraz to nawet nie sprawdzam ile żeby się nie załamać.
Siedzę sobie z fryzurką na głowie, stopami w lodowatej wodzie i czytam BB. Dzisiaj jak się obudziłam to już byłam spuchnięta:szok:

na szczęście sala ma być klimatyzowana, no i wesele jest w górach więc może temperatura odczuwalna będzie niższa.
Jutro zapowiadają 20 st więć poprawiny powinnam przetrwać:)

Ostatnia edycja:
reklama
pysia prasować to będę jak chłodniej będzie, nie dałabym rady.. zrobię pranie pościeli bo szybko wyschnie :)

jagmar pogodynko oby sie sprawdziło!

Asionek witamy spowrotem!

Nat najlepszego dla córci!

Rabbit kciuki mocno zaciśnięte!! dziewczyny chyba będziemy mieć pierwsze maluszki na październiku :D

Ostatnia edycja:
Rabbitku trzymam mocno kciuki za was! Maluszki ladna maja wage wiec bedzie dobrze na pewno!

W radiu mówili coś o zimnym froncie, który do nas nadchodzi nad Polskę i przez to będą też burze. Nie wiem tylko czy dzisiaj czy od poniedziałku.

Chłodny front ma przyjść dzisiaj i od jutro ok 20 st C jupi

No to cale szczescie bo dzisiaj to juz jakis total jest, leze w samych gaciach i staniku a i tak sie ze mnie leje.
My dzisiaj mamy w Warszawie weselicho ale ze mam zakaz podrozowania to maz sam pojechal bo to jego kuzynki najblizszej. A ja sie wlasnie ciesze ze zostalam bo bym wykitowala tam caly dzien w kiecce jakiejs.

Witajcie, u mnie tez strasznie gorąco, do tego tez mam problemy ze spaniem a dzisiaj to był juz koszmar o 3 w nocy czytałam gazete i nawet to mnie nie znuzyło, jeszcze niesamowicie boli mnie kregosłup.... kurcze a jeszcze taki kawał do końca...ja mieszkanko mam juz posprzatanie ponarzekałam dzieciom, kazali mi sobie usiąśc i wszystkim sie zajęli, dywany wytrzepali, podłogi umyli( nie tak dokładnie jak ja to robie ale zrobili), takze w miare mieszkanko ogarniete....
Wczoraj musiałam mojego M ostrzyc a w zamian on musiał ufarboać mi włosy i wyszło mu bardzo dobrze, chcociaz kolor nie taki jak chciałam (ale taki sobie kupiłam) ale niech bedzie i tak mi szybko włosy odrastają i to siwe....

Mój też mi włochale zawsze farbuje, już tyle razy to robił że ma wprawe. Raz mi nawet pasemka robił

Ale wam współczuję tych upałów! Może wam się chłodniej zrobi jak wam powiem że u nas od wczoraj 16 stopni i normalnie to bym dygotała z zimna, a w ciąży taka temp jest dla mnie cudooowna!! w krótkim rękawku zapitalam i mi ciepło.

Oj coś mi się wydaje że rabbit będzie pierwsza :-)

Maggie mi też nie podawali ale to jest napisane na wydrukach z USG? Dostawałaś wydruki? Tam jest sześć tysiąc jakiś dziwnych wymiarów, długoci, terminów... tam jest wpisany termin z USG :)

Hej, u mnie tez skwar leje sie z nieba, licze ze mnie siorka zaraz nad jeziorko zabierze bo w miescie to zdechnac mozna :szok:
Ja nie sprzatam w te upaly, jest syf jak nie wiem co ale trudno, sil mi brak totalnie.

To najlepsze zyczenia dla cory!

maggie na to niewyspanie nie pomoge bo tez coraz gorzej sypiam, teraz to chyba juz tak bedzie.

hej uffff jak gorąco. Skwar bije z nieba w Poznaniu ma być 28st C. Wentylator chodził cały czas i tylko dzięki niemu jestem w stanie nie zwariować, rolety w oknach spuszczone, żeby słonko nie grzało. Mąż zabiera młodą i jadą na cały dzień do babci więc będę mogła w ciszy i spokoju leżeć i niczym się nie przejmować.
Nat wszystkiego najlepszego dla córki

magie zmęczenie poporodowe jest zupełnie inne. Gorsze ale i tak sił jest więcej i pomimo niewyspania energia do życia skądś się bierze. Mam podstawy sądzić, że z powietrza bo w końcu nie z wyspania.

NAt nawet nie mów mi o tych upałach - wiatrak w ruch, a i tak nie daję rady - masakra jakaś :baffled:
Justyś współczuję problemów ze spaniem... ja to póki co ich nie mam i oby tak dalej :-)
rabbit trzymam kciukasy &&&&&&&&&&
Ja już posprzątałam na blysk i teraz mam czas dla siebie ;)

Cześć kobietki śliczne :) Moje miasto było wczoraj biegunem ciepła całego lata. Otóż odnotowano temperaturę w słońcu 50.8 stopnia Celsjusza, w cieniu 36, 8 :) Dodam że to rekordowa temp w Bielsku od 1921 roku :) Naaaaaaajs. Ale najgorsze za mną. Ja również miałam problemy ze snem okropne. Nie wiem czy to za jego sprawą ale od dwóch dni zamiast herbaty pije rumianek i od dwóch dni sypiam spokojnie z jedną przerwą nocną na sik :)

Nat moc życzeń dla Wikuli od ciotek z babyboom :)

Mam pytanko do mam u których planuje sie CC. Kiedy wyznacza sie termin ? Czy lekarz już ustalał termin cięcia?

Wszystkich życzę udanej soboty i odrobiny chłodku :)

dziekuje za zyczonka dla cory ona dzis ma labe siedzi caly dzien przy kompie a my sprzatamy pieczemy i szykujemy;) ale ja juz umieram doslowanie mam dosc a jeszcze obiad musze przygotowac u nas w cieniu na dworze pokazuje w tej chwili 39,2 nawet nie chce myslec ile moze byc w sloncu jak szlam do biedronki (tylko przez ulice) mysalam ze padne i sie przykleje do asfaltu bleee ja jak tylko moge to siadam przy wentylatorze i pije co tylko zimne juz oproznilam 1,5 l wody cytrynowej i jestem w polowie 2l dzbanka zimnej herbaty;)

Maggie mi też nie podawali ale to jest napisane na wydrukach z USG? Dostawałaś wydruki? Tam jest sześć tysiąc jakiś dziwnych wymiarów, długoci, terminów... tam jest wpisany termin z USG :)
nie na wszystkich wydrukach jest podany termin, to zależy od tego czy podczas badania lekarz mierzył dziecko. Ja miałam usg w 11tc i wtedy dziecko mierzone nie było i na wydruku terminu nie było a ponoć termin z usg zrobionego w tym właćnie okresie jest najbardziej prawdopodobny:tak:

Nat to ja tez dolaczam sie do zyczen.

Ale mam lenia ,a tyle do roboty -jutro goscie.
Rzecza dla malej poprane i pare juz przygotowane do szpitala .Jakos tak mnie przedwczoraj specyficznie w plecach pociiagnelo ze sobie odrazu przypomnialam jakie to sa bole porodowe.
I stwierdzilam ze pora sie szykowac.Ja juz nie moge sie doczekac zeby bylo po wszystkim.
Jestem ciekawa ile Rabbit wytrzyma jeszcze ,musze poszukac jej suwaczka bo nie wiem w ktorym jest tyg. a jestem ciekawa.

A jezeli o spanie to najbardziej mnie bola biodra i to przewracanie sie z boku na bok .Co sie nastekam i najecze to przy seksie tyle odglosow nie wydaje:szok:

A to lekarz podczas badania nie ma obowiązku mierzyć dziecka i przepływów :szok: ? Kurczaki nawet nie wiedziałam. To w takim razie mało pożyteczne takie badania robią chyba, że chce sie pooglądać brzdąca :)

reklama
Mi też się wydaje, że rabbit będzie pierwsza.
Rabbit trzymaj się dzielnie :)

Ja muszę chyba zmienić dietę na bardziej kaloryczną, żeby dziecko troszkę podtuczyć. Najchętniej jadłabym ciastka zapijała sokiem porzeczkowym albo colą i zagryzała owocami. Mam mięsowstręt i nabiałowstręt. Muszę zacząć jeść jajka i chude mięsko ;(.

Dziewczyny kiedy Wasze córki zaczęły bawić się lalkami? Zastanawiam się czy nie kupić młodej lalki bobasa i wózeczka ale ona chyba jeszcze niekumata jest. Tak sobie pomyślałam, że jak sie bobo w domu pojawi to pewnie będzie chciała mamusię naśladować i może powinna mieć swój wózeczek i lale.

Do góry