reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2011

W sr mialam wizyte...Lekarz moj twierdzi ze dziecko juz donoszone,z poczatkiem wrzesnia mam odstawic tabsy...
a mala miala tylko 2200. szyjka juz krotka i miekka wiec to moze byc to....

reklama
ewa w ciąży tętno jest z reguły wyższe bo zwiększa sie objetość krwi i serce musi jej więcej przepompować. Tętno zależne jest też od wysiłku i Twojej aktywności. Wzrasta np. jak się zmęczysz, po kąpieli, po posiłku i w takiej sytuacji trzeba odczekać co najmniej 30 minut zanim zmierzy się ciśnienie. Takie wskazówki znajdują się w książeczce dołączonej do mojego ciśnieniomierza. Jak byłam chora i miałam kaszel to tętno skakało mi nawet do 120. Teraz mam w granicach 90-100( w stanie spoczynku-odpoczynku)

Anulka tak mi się wydaje, ze to może być szyjka. Jak lekaż twierdzi, że dziecko jest donoszone to spokojna głowa. Tylko się oszczędzaj i leż jak najwięcej. Przy twojej Julce w ogóle możliwy jest odpoczynek bo u mnie ciężko z 17 miesięczną Zosią. Też mam niewydolność szyjki i leżę tylko dzięki temu że moje siorki i mamy na zmianę się nią opiekują. I mama mi obiadki gotuje :). Tylko Ty jesteś ode mnie dużo do przodu. Moja mała w czwartek warzyła 1.6kg czyli malutko :(

Ostatnia edycja:
jagmar
pocieszyłaś mnie i ściągnęłaś na ziemię :)
faktycznie może to dlatego że mierze je w mało odpowiednim momencie i tyle.
a czy to nie jest anomalia że tętno to 110 a ciśnienie 116/65? bo takie ciśnienie to trochę niskie.

Ewa moje tetno zadko spada ponizej 100 (jak polozna mierzy to z reguly mam 105) i zawsze mowi ze jest ok.
Ja zawsze mam niskie cisnienie 100/60 - to norma, najwyzsze jakie mialam w ciazy to 120/70.

Anulka - trzymaj sie :) ty swoja Julke tez przed terminem urodzilas (nie wiem czy dobrze pamietam?)?

jagmar
pocieszyłaś mnie i ściągnęłaś na ziemię :)
faktycznie może to dlatego że mierze je w mało odpowiednim momencie i tyle.
a czy to nie jest anomalia że tętno to 110 a ciśnienie 116/65? bo takie ciśnienie to trochę niskie.
Ja tez sie martwilam ze mam ciagle niskie, ale lekarz mi powiedzial,ze poki nie jest za wysokie, to wszystko ok. Grozne jest tylko wysokie cisnienie, niske nic nam nie szkodzi i jest zupelnie normalne, bo obniza nam je dodatkowy krwiobieg ktory nosimy w brzuszku :-)

Ewa dokładnie masz ciśnienie jak marzenie. Ja mam przeważnie 116/86 i cieszę się, że nie przekraczam 140/90 :). Poprzednim razem leżałam z tego powodu w szpitalu kilka dni a potrafiłam mieć ciśnienie 160/180. Niskie ciśnienie jest dobre dla nas i dla dziecka, jedyne co to powoduje pewne niedogodności czyli senność, ospałość :). Poza ciążą to poleca się kawę no a teraz to wiadomo, że kofeina w nadmiarze nie jest dobra dla dziecka.

Anulka - trzymaj sie :) ty swoja Julke tez przed terminem urodzilas (nie wiem czy dobrze pamietam?)?
Tak, tak, tyle ze 38tc

Anulka tak mi się wydaje, ze to może być szyjka. Jak lekaż twierdzi, że dziecko jest donoszone to spokojna głowa. Tylko się oszczędzaj i leż jak najwięcej. Przy twojej Julce w ogóle możliwy jest odpoczynek bo u mnie ciężko z 17 miesięczną Zosią. Też mam niewydolność szyjki i leżę tylko dzięki temu że moje siorki i mamy na zmianę się nią opiekują. I mama mi obiadki gotuje :). Tylko Ty jesteś ode mnie dużo do przodu. Moja mała w czwartek warzyła 1.6kg czyli malutko :(
Julka ostatnio jest strasznie marudna, chyba tez ja przeziebienie zbiera, plus do tego zeby...
tyle ze ja sie nia ciagle sama zajmuje , jest strasznym mamin cyckiem:/ boje sie jak to bedzie jak pojde do szpitala...nie wiem kto bardziej to przejdzie ja czy ona....

Ewa, ja też mam takie niskie ciśnienie a wysoki puls.
lekarz mi powiedział że to zupełnie normalnie.

czytałam nasze smsy... trzymajcie się dziewczyny ;-)

reklama
ile max tej herbatki pokrzywowej mozna?

Właśnie nie jestem pewna ale zdaje się że któraś
Mamuśka pisała że chyba 2 razy na dzień ???
nie pamiętam ... jak znajdę to napiszę ...

dostałam od mamy w prezencie ciśnieniomierz, który pokazuje też tętno i od dni mam ciagle 120, 110 a dzisiaj 101 tętno, gdzie norma to 70-80. Troche mnie to martwi, czy myślicie że to normalne?

jagmar

Właśnie niskie ciśnienie w ciąży jest bardzo dobre
i tak powinno być, z pulsem nie wiem jak jest
bo ja mam bardzo wysoki nawet gdy w ciąży nie jestem i to mnie martwi
ale jeszcze nigdzie z tym nie byłam ...

Kobitki ja ciągle dziś leżakuje,
strasznie się źle czuje, kręci mi się w głowie jak cholera :-(
i jakieś katarzysko mnie dopadło ...

Wczoraj na wieczór zachciało mi się pazury u nóg obcinać
a że ledwo do nich dostaje więc musiałam się
nieźle nakąbinować, nazginać i nafuczeć przy tym ...
niestety dostałam potem strasznych bóli ...
do teraz mnie jeszcze krocze pobolewa
ale brzuch na szczęście przestał ...
taka zwykła czynność a ile może szkód przynieść :no:

Do góry