reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Syneczki, Franky zdrówka wam życzę

Antuszka bardzo, bardzo mi przykro
[*]

Julianna dobrze że już jesteś :) Lepiej się czujesz?

Agata777 skąd taka rozbieżność? byłaś już na usg? masz nieregularne cykle? wiesz kiedy była owulacja?
najprościej sobie samemu policzyć wg reguły Naegelego:
Termin porodu = pierwszy dzień ostatniej miesiączki + 7 dni - 3 miesiące + 1 rok +/- X dni (X dni= różnica dni cyklu kobiety od cyklu wzorcowego 28-dniowego)

Zeberka u mnie dziś bitki, ziemniaczki i mizeria :)

reklama
O ja dzisiaj troszke patrzyłam żeby było tanio i wyszło super. Zup u mnie się raczej nie jada a na drugie kotlety ze słodkiej kapusty do tego sos ze zeszłorocznych grzybków i jak mąż z Gabrysią wrócą to jeszcze do tego ugotuję kasze bo wszyscy lubią i cycuś.

magda85-pierwsza miłość :-) tak,oglądam :-)

Ja też pranie robię w niedzielę bo tutaj teściowa ma taryfę na prąd lub wodę(już nie pamiętam) i można prać tylko w piątki od 12-14 i później od 22 i cały weekend

ja sie troche spóźniłam na pierwsza miłość i mam pyatanie, na czyim grobie była Anka i Paweł?

magda i anussia ja to czekam na barwy szczęścia i m jak miłość no i jutro na przepis na życie
dla mnie tylko seriale po 20 sa możliwe do obejrzenia bo wcześniejszych nie daję rady z uwagi na syna

zaczyna mnie mdlić po południowo
o matko, może to z głodu - zaraz cos zjem

oglądałyscie może the voice of poland w sbotę o 20 na tvp2?
ja ogladałam i bardzo mi sie podoba ten program
ide jeść

ja oglądałam kawałek, bo ja wolę mam talent;) niezła beke miałam, jak na nastepny dzień przeczytałam, że Nergal wybrał Gabriela fleszara do swojej grupy (kropla deszczu namaluje cie..;) )

Mam nadzieję, że jakoś się tu odnajdę:)
Tak sobie czytam Wasze posty i widzę,że nie mam się co martwić tak pięknie wysypaną twarzą krostami :-D, a wiecie może kiedy to minie ?! Wiem, że tak jest ale po prostu mam dość już tego.
Widzę troche miłośniczek seriali :-) ja zawsze czekam na: pierwszą miłość, m jak miłość no i teraz już we wtorki na przepis na życie :-)

Dziewczyny czy u wielu z Was wystąpiły plamienia na początku ciąży, bo ja właśnie to przechodzę i trochę się martwię:(

ja nie miałam plamień, ale biorę duphaston i kw. foliowy 5mg. mam w brzuszku blixniaki i na jednym z pęcherzyków podczas pierwszej wizyty był krwiak, na szczęście juz sie wchłonał:) ale jak mówi mój gin ciąża blixniacza to ciąża wysokiego ryzyka i bede brać leki do 20 tyg. widziałam, że bierzesz luteine, więc lekarz wie o twoim plamieniu, tak? nie podał żadnej przyczyny?

murka81-o ja też lubię "dlaczego ja" i "trudne sprawy" zawsze muszę do końca obejrzeć bo nie wiem jak sprawa się zakończy :-D

jezu tez mi sie zdarzy to ogładać, ale przyznajcie gra aktorska jest gorsza niz benadziejna:p

Witam wtorkowo. Mi niestety będziemy się z Wami żegnać, ale będę Was tu odwiedzała. :( Nasz Aniołeczek odszedł 2 dni temu :( Dostałam silnego krwawienia i mimo interwencji lekarzy w szpitalu nic się nie dało zrobić :( Trzymajcie się mamusie. Całuję brzuszki :*

bardzo mi przykro kochana:( trzymaj się..

Antuszka strasznie mi przykro:-(

Ja się witam po dłuższej nieobecności, mam nadzieję, że ktoś mnie jeszcze pamięta. Spędziłam 6 dni na patologii ciąży z powodu wymiotów i silnego odwodnienia. Teraz jest już lepiej, tylko mdłości zostały. Ciekawe doświadczenie taki pobyt w szpitalu, miałam okazję zoczyć 8 akcji porodowych:sorry2:, bez finału oczywiście, ale tak do skurczy co 3 min, potem zabierali rodzącą z naszego pokoju na porodówkę...doznania niezapomniane:eek:

ja cie pamietam:) biedaku, tez byłam na patologii 3 dni, i tez na porodówce słyszałam jak laski rodziły..ale sie darły;) jedna była wyjatkowa..darła sie, przeklinała, a ja juz urodziła, to taka spokojna, taki miły głosik, i tylko przepraszała położne:)

Witam i ja.Mam 2 terminy i sama nie wiem który jest dobry.
1 termni-05.04.2011
2 termin-05.03.2011
Istna karuzela

wow, to rzeczywiscie zagadka, a byłaś juz na usg? lekarz powinien po wielkości fasolki określić wiek ciązy.

antuszka tak mi przykro kochana:(:(:( trzymaj się
julianna cieszę się że już jesteś:-) i że wszystko u was ok.
Agata 777 :szok::szok: jak to możliwe że aż miesiąc różnicy??
Syneczki dużo zdrówka życzę:tak::-) też mam konto ale wole nk
Ja mam dzisiaj kiepski humor, chyba lewa nogą wstałam:( byle do wieczora

trzymaj sie, zeby kiepski humor sobie poszedł:)

chorowitkom życze zdrówka:)

mój bzik śpi, ja pilnuje duszacej sie wołowinki z cebulka:) bo dzis ja robie obiad:)
mój synek od dwoch nocy budzi sie o 6:30 i przesypia całe noce. przez iostatni tydzień budził się o 2 i wołał kasza kasza..nie wiem o co chodziło.
miłego dnia

wow co za zmiany - 2 tyg mnie nie bylo a tu przerzucili nas w końcu na góre!!!! Dziewczyny melduje się, że wróciliśmy wczoraj znad morza. Ja zostałam jeszcze po drodze na tydzień u mamy w Ostrołęce a K pojechał do domu robić kominek-bo nie potrzebni mu pomagierzy. Urlop udany, szkoda że tylko w Pl wszytko takie drogie:( Mi wywaliło bebzona , że od razu widać, że ciężarna sie toczy:) złapałam tylko stan zapalny i trochę sie martwię ale jak nie przejdzie to wybiorę sie tu do lekarza. Pamiętam któraś z Was tez miała?? i co przepisał lekarz?? Mam nadzieje ze u Was wszytko w porządku no i z fasolkami bo nie nadrobię wszystkiego:(

Ale piszecie...
Wybaczcie, ze ja nie pisze za duzo, ale po pierwsze strasznie zle sie czuje, czyt. mega-mdlosci, no i z tego powodu nie wlaczam zbyt czesto kompa, tak ze zaniedbalam mojego simsa na fb ;-)

Powiedzialam dzis mamie o ciazy (zreszta i tak sie domyslali). Dzidzius ma byc honorowym gosciem na weselu mojej siostry w lipcu ;-) no aby tylko byl, bo poki co czarne mysli mnie dopadaja, a eMek uspokaja, ze nic 2 razy sie nie zdarza. Wiem, ze stres mi teraz jest zbedny, ale..

Ha, a moja mama wymyslila, bym do Polski zjechala i tam ciaze prowadzila. No usmialam sie jak norka az mi sie mdlosci nasilily.

Milego popoludnia laseczki. Chyba sobie suwaczek strzele, skoro serduszko widzialam ;-)

Witam sie i ja z rana ;-)

Wizyta udana i opisana w odpowiednim wątku ;-)

Rozmowy żadnej w pracy nie miałam na temat swojego niemiłego zachowania :-). dzisiaj natomiast powiedziałam o ciąży i szefowa nawet miała uśmiech na twarzy :-).

Widzisz jak ładnie się wszystko ułożyło:tak:

a teraz Ninka ma drzemkę (zasnęła mi w chuście podczas odkurzania :-D)
agata nosisz jeszcze? wiązesz na plecach? ja mojego klopsa 14 kilowego juz nie nosze a przyznam sie , ze tesknie za tym...:-(

Witam wtorkowo. Mi niestety będziemy się z Wami żegnać, ale będę Was tu odwiedzała. :( Nasz Aniołeczek odszedł 2 dni temu :( Dostałam silnego krwawienia i mimo interwencji lekarzy w szpitalu nic się nie dało zrobić :( Trzymajcie się mamusie. Całuję brzuszki :*

mocno Cię tule!!!!! jeszcze zaswieci dla Was słoneczko!!!

Ja się witam po dłuższej nieobecności, mam nadzieję, że ktoś mnie jeszcze pamięta. Spędziłam 6 dni na patologii ciąży z powodu wymiotów i silnego odwodnienia. Teraz jest już lepiej, tylko mdłości zostały. Ciekawe doświadczenie taki pobyt w szpitalu, miałam okazję zoczyć 8 akcji porodowych:sorry2:, bez finału oczywiście, ale tak do skurczy co 3 min, potem zabierali rodzącą z naszego pokoju na porodówkę...doznania niezapomniane:eek:
Juliana miałas przedsmak tego co Cie czeka!!!!:tak:dobrze , ze jestes

a co robicie dziś na obiad?bo ja wysokokaloryczne obrzarstwo!!!:-D golonko ziemniaki ,pomidor z cebulką i oczywiście mega porcja mojego ukochanego majonezu:-D i jak tu potem dopiąć spodnie:-D

ale wypasiony obiadek!!!ja mam dzis pomidorowa :tak:

zeberka363 powiem Ci że ja trzy razy przechodziłam przez poronienie i jak już byłam po zabiegu największym bólem było jak podłączali kobiety do ktg a ja taka obolała fizycznie i psychicznie.To jest koszmar.

nawet sobie tego nie wyobrazam... zupelne nieporozumienie i brak wyrozumiałosci dla mam po stracie malenstwa

O ja dzisiaj troszke patrzyłam żeby było tanio i wyszło super. Zup u mnie się raczej nie jada a na drugie kotlety ze słodkiej kapusty do tego sos ze zeszłorocznych grzybków i jak mąż z Gabrysią wrócą to jeszcze do tego ugotuję kasze bo wszyscy lubią i cycuś.

Edytka prosze prosze o przepis!!!

.

Milego popoludnia laseczki. Chyba sobie suwaczek strzele, skoro serduszko widzialam ;-)
Czekamy na suwaczek!!!

Dziękuję dziewczynki, jestem załamana, ale mam Zojkę i myślę że jeszcze przyjdzie czas na dzidziusia. ! Będę zaglądała do Was kiedy będzie czas. :* A w Kwietniu Was nie opuszczę. !

reklama
Do góry