• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2011

sivi - myślałam, że śnił Ci się dziki i namiętny sex a tu konsumpcja ciasta przy muzyce ;-)

brzuszek masz mały więc Cię teraz dziecko ściska i uciska dlatego masz te przeboje żołądkowe, po porodzie miną ;-)

Ewa - ja bym pokazała jeżeli masz jakieś wątpliwości :tak:

puella - moja też zasmarkana ale jak nie ma gorączki czy kaszlu to ją wysyłam do przedszkola :tak:

reklama
dziendoberek ivi mnie tez boli lewy bok ale z kupą normalnie ;p nie wiem moze mnie boli od ciągłego spania na nim w nocy mnie to obudził taki ból ,że aż się przekręciłam ajjć.

ivi
na kupkę to ja sobie robiłam taką miksturę- rano na pusty żołądek szklanka wody przegotowanej i łyżka miodu ale takiego prawdziwego z pasieki i pomieszać aż sie miód rozpuści i tak wypić. Na mnie działało :D
a swoją drogą współczuje bo pewnie czujesz sie średnio taka "pełna".
Dziekuje, sprobuje sam miod. Jak jestem pelna to pol biedy, ale po kilku dniach nie chodzenia do kibelka dostaje takich boli w lewym boku jak by mi normalnie noz wbijali i wiercili dookola.. No nie moge normalnie funkcjonowac, zwijam sie z bolu na lozku i zadne przeciwbolowce nie pomagaja. Czopek poszedl w ruch, czekam az zacznie dzialac, moze mi sie uda bez rozwolnienia.. O ja biedna nieszczesliwa, a tak sie cieszylam ze nie mam zadnych ciezszych dolegliwosci w ciazy a tu bach, masz babo cos chciala...:wściekła/y:

sivi - no tak w pewnym wieku zamiast sexu wystarczy obżeranie się słodyczami :-p

Ivi - mi pomagały w pierwszej ciąży później już tylko czopki :dry: czasem trzeba było zapodać z 2 żeby cokolwiek z nich było :dry:

Hejka Dziewczyny,

Własnie wpadlam na artykuł o liściach malin piła któraś już tutaj z was w poprzednich ciążach albo ma zamiar pić ciekawa jestem czy to działa :eek:

Ivi- na mnie działaja banany zjeść przed snem i rano mnie pędzi spróbuj może akurat pomoże jeszcze czasami piłam taki syrop lactulosum i on też mi pomagał

Dziekuje, sprobuje sam miod. Jak jestem pelna to pol biedy, ale po kilku dniach nie chodzenia do kibelka dostaje takich boli w lewym boku jak by mi normalnie noz wbijali i wiercili dookola.. No nie moge normalnie funkcjonowac, zwijam sie z bolu na lozku i zadne przeciwbolowce nie pomagaja. Czopek poszedl w ruch, czekam az zacznie dzialac, moze mi sie uda bez rozwolnienia.. O ja biedna nieszczesliwa, a tak sie cieszylam ze nie mam zadnych ciezszych dolegliwosci w ciazy a tu bach, masz babo cos chciala...:wściekła/y:

polecam czopki glicerynowe dla doroslych.
Sama stosuje, bez nich chodziłabym do wc chyba raz na tydzień.
Bezboleśnie rozwiązują problem w 20 min :)

Nie doczytałam, że czopek już poszedł w ruch.
I bardzo dobrze :)

Czy Wy macie może bóle jelit? Ja mam ostatnio codziennie, szczególnie w nocy i wtedy też straszne gazy od których podbrzusze boli :( Czy któraś z Was też ma takie objawy? Nie wiem czy sie denerwować czy to nacisk małego tak działa?

Ostatnia edycja:
maggie nie denerwuj sie, to chyba maly. ja nieraz tez tak miewam... cale szczescie sporadycznie
Ivi na mnie dziala zimna zielona herbata wypita na czczo, najlepiej zaparz sobie dzien wczesniej wieczorem. ewentualnie 3 lub 4 jablka tez na czczo, zimne mleko, albo niedojrzale nektarynki.

hej :)

Zostawimy tatusiow z maluchami i pojdziemy w tango :-D za jakies pare miesiecy hehe my z kolezankami mamy juz taki plan bo akurat rodzimy wszystkie od sierpnia do konca pazdz ;-)

myslisz ?? no ciekawe jak to wyjdzie ... :)))

Dobry wieczór :)
U mnie w porządku, humorki różne zależy od dnia :) A tak w ogóle to m złożył dziś łóżeczko i komode, fajnie było patrzeć jak go to cieszy :)
Biedne moje widzę że każda narzeka i pewnie lepiej już nie będzie ;)
Byłam dziś w szpitalu wszystko opisze w odpowiednim wątku, powiem tylko że wydaje mi się że to wszystko mnie nie dotyczy że to jakiś sen, za szybko jakoś ten czas leci :))

oj lepiej to juz nie bedzie hehe teraz klub narzekaczy sie zrobi :)
tez tak mam czasami , ze mi sie wydaje , ze to nie ja mam rodzic i dociera do mnie , ze ja naprawde jestem w ciazy hehe szok

Ooo kochane u nas to nawet jednego wyniku sie do reki nie dostaje;/ No mozna niby prosic o kopie ale zasadniczo zyje sie w nieswiadomosci...
No a ja tak sobie jeszcze wieczorkiem zagladnelam prosic o kciuki za jutrzejsza wizyte u ginki (na 10 mam, a to 16 w PL)...

Ide na konsultacje w sprawie przyspieszenia porodu, bo cos mi sie znow w wynikach popierdzielilo (osobiscie cholestaze podejrzewam, bo niesamowita swedzawka mnie dopadla) poza tym ciagle skoki cisnienia mam, choc zadnych innych objawow zatrucia ciazowego nie ma, ale wiadomo ze czasem trzeba podmuchac na zimne...) W kazdym razie ciagne R na wizyte, bo w razie czego nie chce podejmowac dezycji sama....
Tak sie juz troche stresuje, ale szczerze mowiac jak bylaby opcja cc nawet jutro to sie bym chyba zgodzila, bo juz za duzo sie mi tego sypnelo na leb i przede wszystkim nie chcialabym zeby sie to na dziecku negatywnie odbilo (na szczescie chociaz na ktg sie maluszek ladnie spisuje i nie musze sie pod tym wzgledem o niego martwic:tak:)

to trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
jakby co to bedzie CC , nie ma co sie stresowac masz racje najwazniejsze zeby maluchowi nie szkodzic !

Witam sie i ja :tak: Dzis akcja powtorka z rozrywki - bol w lewym boku taki ze ledwo siedze, a kupa jak wyjsc nie chciala, tak nie chce. Mikstura miodowo-cytrynowa niet, sliwki niet, czopek wczoraj zapodany a wydalilam cos wielkosci duzego palca u stopy.. No i dzis cos mi sie zdaje ze mnie czeka znow meczarnia.. Ehhh.. Mam wrazenie ze mala lezy dupka na jakims zakrecie jelita, i ni wuja nie ma zamiaru sie ruszyc.. Co za pieronstwo z ta kupaaaaaaaaaaaaaaaa :wściekła/y:

hmmm a pijesz kawe ?? mi pomaga rano na czczo wypita :) bez tego pewnie tez by byla masakra :/

Ja się też o tej godzinie obudziłam...tzn córa ma mnie obudziła. A miałam taki cuuudowny sen!! śniło mi się że jem lodowe ciasto, ale takie pyyyszne że szok i wyglądało rewelacyjnie. Grała przy tym moim jedzeniu jeszcze nastrojowa muzyka, delektowałam się każdym kęsem... a tu nagle "mamusiu, mamusiu, chciałam ci coś powiedzieć" :confused2:

A mi się coś z rzołądkiem porobiło. Wcześniej myślałam że mnie cofa przez kaszel ale kaszel mi przeszedł a ja dalej mam poranne mdłości! I w ciągu dnia dziwnie się czuję, bo niby burczy mi w brzuchu potwornie a jeść kompletnie mi się nie chce a do tego zgaga po niczym. Zmartwiło mnie to bo tak nagle wszystko się zmieniło, ale poczytałam w internecie że to na końcówce norma.

A dziś!!! Córa do szkoły idzie!! pierwszy dzień w pierwszej klasie!!! Idę ją budzić, bo co prawda ma na 11 (normalnie tu wszystkie szkoły mają od 9 do 3 od pon do pt, ale ona pierwszy raz więc pewnie nie chcą jej stresować) ale zanim się obudzi, wygnije, a potem zgłodnieje to minie ze 2 godziny.

jaki sen hehhehehe

mnie sie odbija non stop tak jakby to zacie czy picie nie zlatywalo na dol hehe okropne to jest :/
ale na koncowce niestety roznie moze byc , ale jak juz to gorzej , a nie lepiej
do tego coraz gorzej mi sie oddycha :( niemalze sie mecze w te upaly to nawet odetchnac sobie nie moge jak nalezy ...

powodzenia dla malej w szkole !! :)))

reklama
ale sie wkurzylam, jestem totalnie rozsypana, hormony czy co, a moze dosc juz mam siedzenia w domu
pozyczalam sie bo ciagle sama siedze z Jaskiem, jak niewolnica jakas albo wiezien, caly dom na mojej glowie
ksiaze przeciez pracuje to juz wiecej obowiazkow nie ma, jak wychodzi kolo 12 to wraca kolo polnocy
wykapie sie, wyperfumuje i juz go w domu nie ma a ja jak straszydlo nawet nie mam czasu na prysznic, ciagle te ciazowe ciuchy, zero wyjsc, jak kolezanki to tylko dzieciate
w kolko pranie, prasowanie, gotowanie, blleeeee i tak juz drugi rok
mam dosc, dopadlo mnie
najchetniej po 4 miesiacach poszlabym do pracy a niech tatus siedzi na wychowawczym
to sie wyzalilam

na dodatek ciagle leje
teraz po tych nerwach boli mnie w pachwinach, musze sie uspokoic

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry