reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2011

fato - wyglądasz super :-D

Justyś - powinnaś się cieszyć, że wiesz już kiedy i jak zostaniesz mamą ;-) a my tu musimy jeszcze czekać i czekać...

a co zamierzacie nie szczepić swoich dzieci ?
Ja zamierzam szczepić... Swoje dzieci wychowałam tylko na tych zwykłych obowiązkowych szczepieniach i było i jest wszystko OK, nie mam zamiaru i teraz robić inaczej, zresztą u nas często Urząd Miasta sponsoruje różne szczepionki dla dzieci zameldowanych na terenie miasta i tez nie ze wszystkich korzystam, zdania są podzielone na ten temat ;-)

reklama
ja też zamierzam szczepić, ale wiem że są osoby które kategorycznie są przeciwne.
Ja zaszczepię na te obowiązkowe z tym że 6 w 1 i ewentualnie zastanawiam się nad pneumokokami

6w1 ok 200zł/dawka (potrzebne 3 dawki co 6 tyg +1 bodajże po roku)
5w1 ok 145zł/dawka (potrzebne 3 dawki co 6 tyg +1 bodajże po roku)
Pneumokoki ok 290zł/dawka (potrzebne 3 dawki co 6 tyg +1 bodajże po roku)
rotawirusy ok. 340zł/dawka (potrzebne 2 dawki )
rotawirusy ok. 230zł/dawka (potrzebne 3 dawki )
meningokoki ? nie wiem

ceny które podałam są cenami z przychodni do której chcę zapisać dziecko (i są to ceny nieco niższe niż w aptekach, bo sprawdzałam gdzie lepiej opłaca się kupić). MOgą one wyglądać różnie w różnych aptekach. Na cene też wpływa szczepionka bo są różne szczepionki na pneumokoki, różne na rotawirusy itd. Mi w przychodni podali nazwy i ceny szczepionek najlepszych i naj mniej szkodliwych wg. nich.

aha i jeśli ktoś zdecyduje się kupić szczepionkę w aptece to musi się zaopatrzyć w przenośną lodówkę bo szczepionki nie mogą przebywać poza lodówką, w przychodni babka powiedziała że jeśli rodzic wyjmuje szczepionkę z torebki a nie lodówki to odmawia szczepienia bo jest to bardzo groźne

Ostatnia edycja:
6w1 ok 200zł/dawka (potrzebne 3 dawki co 6 tyg +1 bodajże po roku)
5w1 ok 145zł/dawka (potrzebne 3 dawki co 6 tyg +1 bodajże po roku)
Pneumokoki ok 290zł/dawka (potrzebne 3 dawki co 6 tyg +1 bodajże po roku)
rotawirusy ok. 340zł/dawka (potrzebne 2 dawki )
rotawirusy ok. 230zł/dawka (potrzebne 3 dawki )
meningokoki ? nie wiem

ceny które podałam są cenami z przychodni do której chcę zapisać dziecko (i są to ceny nieco niższe niż w aptekach, bo sprawdzałam gdzie lepiej opłaca się kupić). MOgą one wyglądać różnie w różnych aptekach. Na cene też wpływa szczepionka bo są różne szczepionki na pneumokoki, różne na rotawirusy itd. Mi w przychodni podali nazwy i ceny szczepionek najlepszych i naj mniej szkodliwych wg. nich.

aha i jeśli ktoś zdecyduje się kupić szczepionkę w aptece to musi się zaopatrzyć w przenośną lodówkę bo szczepionki nie mogą przebywać poza lodówką, w przychodni babka powiedziała że jeśli rodzic wyjmuje szczepionkę z torebki a nie lodówki to odmawia szczepienia bo jest to bardzo groźne

:szok: a matulu jakie ceny!!! Ja pamiętam że te pneumokoki 4 lata temu tysiaka kosztowały

No wlasnie z wieloma rzeczami jeszcze nie poszaleje, ale najwazniejsze ze coraz mniej odczuwam dolegliwosci po cc, poza tym Maxio jest tak slodziachny i grzeczny, ze az nie moge uwierzyc ze takie cudo mi pod serduchem wyroslo:)
No i powoli zaliczam juz wypady po zakupy, do parku... Czasem to dosc meczace, ale musze cos robic, bo mnie nosi, a ze junior ladnie spi w nocy, to mam sporo energii, tylko jeszcze mocy brak narazie;)

A z tymi szczepieniami to nie od dzis sa ustalone kary za nie szczepienie, tylko ze obecnie coraz czesciej sie spotyka rodzicow, ktorzy sie temu obowiazkowi przeciwstawiaja, a zawsze to mozna uznac za pewne zagrozenie dla zdrowia publicznego...

reklama
Do góry