reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

Dlatego ja zakładam gigant spirale i kłade sie spac w wielkim Durexie....ciąza to zdecydowanie nie jest mój topowy czas, lubie aktywnosc i swobode.

karola rozbawiłas mnie do łez tym :-).To moja pierwsza i ostatnia ciąża ogłaszam na forum publicznym!!, na szczescie w nieszczesciu mamy niewiele szans na poczecie naturalne, chyba ze sie zdarzy cud maryjny!!kciuki za wizyte.

Laseczki ja padnieta od rana,ogarnelam troche bo tesciowa przylatuje na 11 dni..ciesze sie, ale troche sie boje bo nerwowa jestem i humorzasta i zeby komus sie nie oberwało hehe.

mamaMacka no to super, ze masz opieke nie ma jak u mamy ;-).

reklama
Cześć Dziewczynki... jestem miałam chwilowy brak dostępu do sieci....u nas remont na całego..póki co umalowany Laury pokój i przedpokój i zaraz mąż się bierze za salonik...ogólnie czuję się dobrze zaraz zaczynam was nadrabiać :-) buuuuziaki!!!!!!!!!!!!!

JESTEM!!!!!!
Cóż...usg nie miałam bo był mega młyn w szpitalu ale po badaniu ginekologicznym mój lek stwierdził ze jedno napewno lezy główkowo....i chyba drugie tez:baffled:co oznacza sn!
W przyszłą srode mam miec usg i wtedy sie okarze jednak tak czy inaczej miedzy 6pazdz.a 10tym kładzie mnie do szpitala i tyle. Jesli okaze sie po usg ze dzieci waza ok 2,500(tak jak on sądzi) i jedno lezy jakkolwiek inaczej to do 17pażdziernika napewno zrobi cc.

Dziewczyny mam jakiegos doła gigantycznego, boje sie SN choc Frankiem jakos nie byłó zle ale teraz jak mysle o tym zeby naturalnie urodzic dwoje dzieci to mi słabo.
I w ogóle zaczynam miec jakies paranoje o Frania, ze on sobie nie poradzi

JESTEM!!!!!!
Cóż...usg nie miałam bo był mega młyn w szpitalu ale po badaniu ginekologicznym mój lek stwierdził ze jedno napewno lezy główkowo....i chyba drugie tez:baffled:co oznacza sn!
W przyszłą srode mam miec usg i wtedy sie okarze jednak tak czy inaczej miedzy 6pazdz.a 10tym kładzie mnie do szpitala i tyle. Jesli okaze sie po usg ze dzieci waza ok 2,500(tak jak on sądzi) i jedno lezy jakkolwiek inaczej to do 17pażdziernika napewno zrobi cc.

Dziewczyny mam jakiegos doła gigantycznego, boje sie SN choc Frankiem jakos nie byłó zle ale teraz jak mysle o tym zeby naturalnie urodzic dwoje dzieci to mi słabo.
I w ogóle zaczynam miec jakies paranoje o Frania, ze on sobie nie poradzi

Karolka sn nie jest taki straszny pod tym wzgledem, ze jak juz urodzisz pierwsze to drugie samo wyskoczy ;) zobaczysz, o ile nie bedziesz musiala rodzic posladkowo to go for it!! po dwoch trzech dniach bedziesz biegac i cieszyc sie ze nie masz skrojonego brzucha.
co do Frania to sie nie martw, ja tez sie martwilam i zupelnie nie potrzebnie, bedzie Ci duzo pomagal i na tyle ile bedzie zaangazowany on bedzie happy! glowa do gory!!!

karola79
user-online.png
-nie panikuj.Jak zrobisz USG to wtedy będzie wiadomo,a teraz to gdybanie.Przypomnij mi gdzie jeżdzisz do lekarza?

karola79 - czyli jakieś perspektywy na cesarkę jednak masz..:-) Przecież jak zaczniesz wrzeszczeć w szpitalu że masz blokadę psychiczną przed porodem SN, to może też nie będą Ciebie zmuszać i zrobią cc.. oby.. Ja jak rodziłam Majkę to okazało się że dziewczyny dawały "w łapę" żeby mieć CC i miały, pomimo że nie miały wskazań. A bliźniacza to wydaje mi się duże ryzyko..
Ja też panicznie boję się porodu SN.. pomimo że przy Majce jakoś lekko poszło. Będzie dobrze karola.. lekarze wiedzą co robią (chyba) ;-)

A ciekawe jak nasze dzieci zareagują.. Majka wczoraj jak zobaczyla że jej tatuś trzyma rękę na moim brzuchu to przybiegła, zabrała mu tą rękę i kazała siebie tulić.. chyba coś zaczyna wyczuwać że coś jest na rzeczy :-D

My za to mieliśmy wczoraj seans wieczorny.Przegrywaliśmy wszystkie kasety na których jest malutki Dawid na pamięć przenośną.
Super się oglądało i Dawid nie mógł uwierzyć,że miał taką gadanę i ADHD.Śmiechu kupa była.
Majeczka będzie jak mała mamunia zobaczysz:-)

karola - ZEN !!! będzie dobrze - zobaczysz !!! trzymam kciuki za CC :-)
to chyba ja jestem jedna z niewielu która wie że nie ważne jak będą dzieci ułożone to na bank CC i bez płacenia za tą usługę :-)
od początku wiem o tym i psychicznie jestem na to nastawiona, jakby mi ktoś teraz powiedział że nie ma takiej opcji i jak coś to SN to chyba bym nie urodziła swoich maluchów :p

reklama
karola79 - czyli jakieś perspektywy na cesarkę jednak masz..:-) Przecież jak zaczniesz wrzeszczeć w szpitalu że masz blokadę psychiczną przed porodem SN, to może też nie będą Ciebie zmuszać i zrobią cc.. oby.. Ja jak rodziłam Majkę to okazało się że dziewczyny dawały "w łapę" żeby mieć CC i miały, pomimo że nie miały wskazań. A bliźniacza to wydaje mi się duże ryzyko..
Ja też panicznie boję się porodu SN.. pomimo że przy Majce jakoś lekko poszło. Będzie dobrze karola.. lekarze wiedzą co robią (chyba) ;-)

A ciekawe jak nasze dzieci zareagują.. Majka wczoraj jak zobaczyla że jej tatuś trzyma rękę na moim brzuchu to przybiegła, zabrała mu tą rękę i kazała siebie tulić.. chyba coś zaczyna wyczuwać że coś jest na rzeczy :-D

Franek tez zaczyna kumac baze, fajnie fajnie ale Tatko jest mój

Do góry