reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

U lekarza

reklama
mój gin powiedział mi, że to badanie 3/4D jest typowo komercyjne, o znaczeniu głównie sentymentalnym, bo z punktu widzenia medycznego to spokojnie w 2D można wykryć wady, oczywiście jeśli jest robione na dobrym sprzęcie.. i lekarz umie odczytać, ja nie wiem, ale my w końcu z małżem na pewno pójdziemy :)

Mój lekarz powiedział mi tak: On robi w d2 , narządy dziecka bierze pod lupę itd. Wszystko dokładnie ogląda. Jeśli nie jest czegoś pewien, bądź ma wątpliwości to wysyła do polecanego lekarza na 3d lub 4d.

Ja jak byłam tydzień temu na usg połówkowym w przychodni na Madalińskiego tam gdzie chodzę,to miałam usg 2d i 3d. Lekarz miał dobry sprzęt i tylko przełączał z jednego na drugi.Ja dokładnie wszystko widziałam i nawet lepiej na tym 3d.Wszystko dokładnie wymierzył ale pomiary robił tylko na tym 2d i miałam wrażenie że 3d to tylko tak dla nas przełączał żebyśmy dokładnie synka zobaczyli.Zdjęcia z usg dostaliśmy takie że tylko dwa są zrobione w 2d a chyba z pięć pozostałych zdjęć jest w 3d. Cała nasza rodzinka już widziała zdjęcia i są zachwycenie i w szoku że tak wszystko na tym 3d widać.Ja byłam bardzo zadowolona,mimo że badanie na NFZ

moj lekarz wczoraj dokładnie ogłądał dzieciaczka, zawsze moje badanie trwaok 10 min, pomierzył go itp, ale powiedział, że wszystkiego nie może zrobić na 2d, np. przepływów i obrazowania wszystkich narządów dokladnie, cały czas zachwala to 3D, że te aparaty są o wiele lepsze, mają większą dokładność itp.

krisowa, ja boję się jednego, w Poznaniu i okolicach to 3D robią lekarze z kliniki z Polnej i niestety nie ma o nich zbyt dobrych opinii, może specjalistami są ok, ale na kasę są strasznie pazerni, słyszałam, że mówią teksty w stylu "coś widzę niepokojącego za 2 tyg proszę przyjść na kontrolę", a ja jestem strasznym nerwusem, jak takie coś usłyszę to zawał chyba od razu dostanę... ale już postanowiłam,że zrobię to usg dla świętego spokoju i jak lekarz zacznie mnie czymś straszyć to pójde do mojego na konsultację z każdym znaleziskiem...

u mnie lekarka ostatnio ostro wgapiala sie w serduszko i stwierdzila ze powinno byc troche wieksze, ale zebym sie tym nie martwila bo ladnie bije i ze nastepnym razem sprawdzi przegrode miedzykomorowa.powiedziala ze jakby miala usg 3 d to by lepiej to widziala.ja sie zdecydowalam na to usg 3d.zrobie je u specjalisty od usg 3d, niech on popatrzy co i jak.zaplace 250zl.

reklama
czy macie juz zalecany przez lekarza ten test z glukoza? moj mi wypisal ostatnio taka litanie badan ze az boje sie isc do lab...

Do góry