reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Mamcia, W spacerówce jasne, ale w gondolce dziecko może siedzieć nawet pod kątem prostym do podloża bo ma regulowane oparcie, choć nie ma mozliwości go nijak przypiąć, czy zabezpieczyć i przechylenie wózka byloby w tej pozycji troche ryzykowne

reklama
Gosia, świetny ten płaszczyk! Zazdroszczę :) (tak pozytywnie)

Tofika, co do cadeta chyba ustaliłyśmy już wszystko, więc nie będę na jego tamat nic dodawać może poza tym, że Twoja opinia jest bardzo rzeczowa, skrupulatna i na pewno przyda się innym mamom! :)
X-landera XA nie brałam nigdy pod uwagę właśnie ze względu na brak opcji przód-tył w spacerówce, ale wiem, że dziewczyny są z tych wózeczków zadowolone (o ile nie przeszkadza im ta właśnie cecha oraz waga). Pamiętam, że Inka bardzo pozytywnie o nim pisała :) Rozważałam natomiast wersję XQ, ale przy cadecie wyglądała po prostu niezgrabnie ;)

A poniżej mój wczorajszy prezent - fotelik Baby Trend. Jest używany, ale jakby ktoś przypiął do niego metkę, nabrałabym się bez problemu :)

DSC00117.jpg

System Isofix to dla mnie nowość, więc pytam doświadczonych mam:
Wiem, że wszystkie samochody od 2006 roku mają system Isofix w standardzie. Moje 4 kółka są nieco starsze, ale wersja jest bogata i dzisiaj o dziwo namacałam zaczepy systemowe :) Bardzo mnie to ucieszyło, bo zawsze to mniej ceregieli z pasami, ale mam jedną wątpliwość.
Na rysunku poniżej poza tymi zaczepami (element nr 3) jest jeszcze jakaś przejściówka naprowadzająca (element nr 2). Czy jest ona niezbędna? Bo u mnie jej nie ma.....
Będę wdzięczna za podpowiedź jeśli któraś ma doświadczenie w tym względzie :)

isofix_idea.jpg

Ostatnia edycja:
Mła, Fajnie, że masz fotelik sprezentowany w dodatku nieżle wygląda. Jeśli o nas chodzi, chociaz wybór fotelika to bardzo istotna kwestia, ja się na nich jednak w ogóle nie znam i nie bardzo mam już ochote i cierpliwość sie poznawać, a mąż zwyczajnie nie ma na to czasu (firma, dom...ja i pies:-)jesteśmy na jego glowie), więc poszlismy na łatwizne i kupujemy to co popularne i testowane:-).

Ja dzisiaj zrobiłam ostatnie grubsze zakupy. Kupiłam pościele na allegro: _ Pościel 15el.120x90+pościel wózek!!! 2 GRATISY (1832178415) - Aukcje internetowe Allegro Wzory D1, R3, V2 :) Sama stworzyłam dla siebie zestaw dlatego tyle wzorów. Firankę "kolory tęczy" do pokoju Hani: Cudowne firanki do dziecięcego pokoju !!! 150*180 (1884325036) - Aukcje internetowe Allegro
Leżaczek kolor zielono-niebieski (pierwsze zdjęcie) LEZACZEK Z REGULACJA+PAŁAK, BAWEŁNIANY NOWE KOLORY (1873055651) - Aukcje internetowe Allegro
Sterylizator z butelkami AVENT Philips 2 Butelki GOLD STERYLIZATOR 5 smocz (1861246738) - Aukcje internetowe Allegro
Drobniejsze rzeczy takie jak aspirator do noska, grzebyk, szczotka, cążki itp kupi mi mama w Polsce. Myślę że już będę wszystko dla małej miała. Fotelik również będę miała przywieziony z Polski.

Ja dzisiaj zrobiłam ostatnie grubsze zakupy. Kupiłam pościele na allegro: _ Pościel 15el.120x90+pościel wózek!!! 2 GRATISY (1832178415) - Aukcje internetowe Allegro Wzory D1, R3, V2 :) Sama stworzyłam dla siebie zestaw dlatego tyle wzorów. Firankę "kolory tęczy" do pokoju Hani: Cudowne firanki do dziecięcego pokoju !!! 150*180 (1884325036) - Aukcje internetowe Allegro
Leżaczek kolor zielono-niebieski (pierwsze zdjęcie) LEZACZEK Z REGULACJA+PAŁAK, BAWEŁNIANY NOWE KOLORY (1873055651) - Aukcje internetowe Allegro
Sterylizator z butelkami AVENT Philips 2 Butelki GOLD STERYLIZATOR 5 smocz (1861246738) - Aukcje internetowe Allegro
Drobniejsze rzeczy takie jak aspirator do noska, grzebyk, szczotka, cążki itp kupi mi mama w Polsce. Myślę że już będę wszystko dla małej miała. Fotelik również będę miała przywieziony z Polski.

super mega zakupki:)

Pisałam Wam kiedyś, że nie mogę nic kupować, bo moja mama podobno ma już większość rzeczy dla mojej Małej. I rzeczywiście - dostałam 2 ogromne kartony z bodziakami, pajacami, skarpetkami itd. (do tego trzy! leżaczki-bujaczki, bo przecież jeden ma leżeć u teściów itd. ;)). Były też kombinezoniki, ale niestety okazało się, że wszystkie są bardzo duże i nie mam w czym dziecka wybrać ze szpitala. Dlatego postanowiłam kupić coś taniego, co przyda mi się tylko na ten pierwszy miesiąc, może dwa. I piszę o tym nie żeby się chwalić, ale może któraś z Was również będzie potrzebowała takiej troszkę tańszej opcji.
Ja swój kombinezonik kupiłam w Pepco za 39,90 zł. Wygląda dobrze, ale nie jest jakiś strasznie gruby. Jednak z tego, co widziałam w innych sklepach, żaden nie jest taki - w końcu dziecko i tak będzie poubierane, a do tego śpiworek, kocyk itd.
(Emilka nie zapowiada się na duże dziecko, przynajmniej nie zaraz po urodzeniu, ale na wszelki wypadek kupiłam rozmiar 62).

DSC00118.jpg

Mła, faktycznie śliczny i tani kombinezonik!!!:tak: Warto było go kupić..no i tak, jak piszesz, dzidzię i tak "wynosi się" ze szpitala w nosidełku, na którym jest śpiworek, do tego kocyk i pieluszka na główkę, więc nie wiadomo, jak ciepły ten kombinezon też nie może być..

reklama
Mła, śliczny ten kombinezonik upolowałaś :tak:

właśnie Maxwell, dobry temat, w co będziecie ubierać maluszki na wyjście ze szpitala, bo ja już mam taki mętlik w głowie, że hej, nie mam pojęcia co w domu naszykować M., żeby przywiózł Kubusiowi do ubrania w dniu wypisu :no:

Do góry