Tak jak pisałam na wątku głównym wczoraj byliśmy w hurtowni i oglądaliśmy kilka wózków w tym tako jumper, x-lander xa, baby design sprinter i navingtona cadeta. Tako kompletnie mi nie odpowiada i odpadł w przedbiegach, xlander xa jak dla mnie ma za duże kółka , a przednie zbyt szeroko rozstawione, miałam problem z przeciskaniem się w wąskich przestrzeniach,z wjeżdżaniem na podest bo jakoś mi się dziwnie przechylał, mężowi za to przypadł do gustu. Nie ma w nim możliwości przekręcania siedziska tyłem do kierunku jazdy w spacerówce co dla mnie jest dość dużym problemem. Możliwość rozstawienia dłoni na rączce jak dla mnie niewygodnie-za wąsko. Dość wysoki. Dlugośc gondoli słabo wypadła, bo to raptem 72cm.
Navington, swietny, rozstawienie przednich kółek węższe niż tylnich, bardzo zwrotny i zwinny, lekki, nie miałam problemów z podjazdem na podest, wymijaniem przeszkód, dość niski,mimo mozliwości podwyższenia gondoli na adapterze, wygląd super, zastanawiam się czy przednie kółka w zimie na śniegu będą się sprawdzały, brak łamanej rączki to tez mały minus, mozliwośc regulowania podparcia w gondoli do 90 stopni, ale brak jakiegokolwiek zabezpieczenia dziecka pasami. Jednak dla mnie-prawie ideał, dalej nie będziemy szukać:-)