reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2011

dzis bylo koszmarnie,:-(
maly wisial na cycku caly dzien, myslalam ze moze nie leci i sie nie najada ale z cycka az tryska
tylek mnie boli od siedzenia na kanapie, myslalam ze sie przyklei
dopiero co zasnal w swoim koszyczku i mam rece wolne
nie wiem jak to bedzie jak z dwojka zostane sama,

Asionek wspolczuje, podobne przeboje mialam z Jaskiem, czasami czlowiek ma ochote wyjsc i nie wracac, dobrze ze maz ci pomaga

tez mam prawy cycek wiekszy niz lewy bo mlody chetniej sie od niego przyssawa, z lewego popije chwile i chce zmiany a ja zmieniam zeby miec spokoj, pozniej sie wszystko wyrowna

my tez jutro wybieramy sie na pierwszy spacerek, mam nadzieje ze pogoda dopisze

reklama
Klementinka oj tak mam ochote czasami wyjsc racja , ale zaraz sobie spojerze na malego i mi go tak szkoda biedaka , ze szok
moze synek mial ten skok gdzie wiecej jedza ?? moj tez tak mial i wisial na cycu prawie caly dzien :) na szczescie przeszlo :)
udanego spacerku zycze !! :)

Witam Mamusie ;)
Wystarczyło wejść na forum pożalić się, że nadal jestem w dwupaku i na drugi dzień urodziła się Majka ;), a więc od 27 października jestem mamą już nie dwójki, a trójki wspaniałych dzieciaków ;)

Pozdrawiam ;)

Asionek to twoj maly ma kolki? :( wspolczuje...

dziewczyny jak w ogole odroznic kolki od innych bolow brzuszkowych?
z tego co pamiętam to kolki występują między 3 tyg a 3 miesiącem
trwają 3 godzimy
3 razy w tygodniu
nie krócej niż przez 3 tygodnie
zazwyczaj wieczorami i późnym popołudniem
objawiają się przeraźliwym krzykiem i ciężko dziecko uspokoić

mam nadzieje że pomogłam
i również że unikniemy kolek

U nas bol brzuszka od kilku dni pojawia sie popoludniem/wieczorem (od 18), przechodzi okolo 23, mala sie prezy, wygina, brzuszek jest twardy, ale nie placze przerazliwie, tylko poplakuje, steka i wydaje duzo roznych niezadowolonych dzwiekow. Kupy sie nam zmienily na zielonkawe, a moja dieta bez zmian, wiec nie wiem o co chodzi...

I potrzebuje sprawdzonych sposobow na popekane brodawki. Brodawka pekla mi na poczatku karmienia - ale bardzo mocno, takie jedno wielkie pekniecie z odgalezieniami. Od tego czasu w dwoch miejscach nie moge tego pekniecia zaleczyc. Caly czas sie ranki otwieraja po karmieniu/odciaganiu pokarmu. Probowalam wietrzenia i wlasnego mleka, roznych kremow i takich zelowych wkladek z TT - po nich ranki rzeczywiscie sie zamykaja, ale zaraz po karmieniu sa znowu otwarte. Juz nie mam innych pomyslow... Co robic?

kolki trwaja kilka godzin i rzeczywiscie zazwyczaj wieczorami, dziecko placze, krzyczy, prezy sie, uspokaja sie zazwyczaj dopiero po kilku rundkach na rekach
Witam Mamusie ;)
Wystarczyło wejść na forum pożalić się, że nadal jestem w dwupaku i na drugi dzień urodziła się Majka ;), a więc od 27 października jestem mamą już nie dwójki, a trójki wspaniałych dzieciaków ;)

Pozdrawiam ;)
gratulacje

cytryna niestety nie pomoge z brodawkami bo nie mialam tego problemu
a bepanten probowalas?

my juz po pierwszym spacerze, teraz maly dosypia, oboje padli
jest taka piekna pogoda ze az ciezko uwierzyc ze za chwile listopad

hej :)
niedziela i pustku tutaj ...

nie wiem czy to sa kolki , bo jezeli tak to potrafia trwac caly dzien :szok:
mi sie raczej wydaje , ze malego boli przy oddawaniu gazow i nie moze ich bez problemu zrobic tylko sie meczy , a meczy sie caly dzien i stad to stekanie , prezenie sie... ale moze sie myle ?? nie wiem juz sama co o tym myslec ? jutro idziemy do pediatry zobacze co on powie
wiem , ze dzieci maja wlasnie problem z gazami i kazdy baczek to okropny bol jak przy skrecie kiszek i stad placz , tak kiedys mowil dr mojej siorki synka

Witam Mamusie ;)

Pozdrawiam ;)

no widzisz :) gratulacje !!

z tego co pamiętam to kolki występują między 3 tyg a 3 miesiącem
trwają 3 godzimy
3 razy w tygodniu
nie krócej niż przez 3 tygodnie
zazwyczaj wieczorami i późnym popołudniem
objawiają się przeraźliwym krzykiem i ciężko dziecko uspokoić

mam nadzieje że pomogłam
i również że unikniemy kolek

jezeli moj maly ma kolki to nic z tego sie nie zgadza ... bole sa codziennie o innej porze , trwaja roznie i sa czesciej jak te 3 razy w tyg. ..

my juz po pierwszym spacerze, teraz maly dosypia, oboje padli
jest taka piekna pogoda ze az ciezko uwierzyc ze za chwile listopad

u nas wrecz goraco :) pogoda marzenie :)
pol dnia spedzilismy na zewnatrz z malym :) normalnie lato !!
niedlugo do Pl lece i juz sie boje zmiany temp. i tego zimna .. :)

aha co do pekajacych sutow to za bardzo nie pomoge :(
wiem , ze wietrzyc trzeba , jakis krem z lanolina , medela ma jakis dobry podobno
a tak to nie wiem co jeszcze ?

reklama
moja tez stęka bąki puszcza przegina się ale nie płacze i kupy robi ale jak śpi to sie przebudza stęka bąk i idzie spac dalej i tez nie wiem czy to okey?

dziewczyny a kładziecie maluchy na brzuszkach może to pomoże na te bąki itd co tylko mojej pępek nie odpadł jeszcze i nie wiem czy kłaść?

moja dzis tez obudziła sie z jakimś płaczek wziełam ja do siebie i zaczełam brzuszek masowac i usneła asionek może i ty masuj brzuszek małemu?

Ostatnia edycja:
Do góry