reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

reklama
kania, tulam :*** Może coś w żłobku zjadła i tak na nią podziałało :confused: U nas na odparzenie najlepszy był bepanthen, popróbuj z różnymi maściami, może coś pomoże.

Duzo dawac pic,wiecej niz zwykle.Karmic tak jak dotychczas tyle ile dziecko moze zjesc o ile dotychczasowa dieta domowa jest sprawdzona i nie mogla przyczynic sie do biegunki.Unikac sokow zawierajacych sacharoze.Przyczyn biegunek moze byc bez liku.Obserwowac dziecko.Po kazdej kupce jak najszybciej zmieniac pieluche obmywajac pupe czysta woda i smarujac np tym bepanthenem.Wiekszosc biegunek ma charakter samoograniczajacy sie i jesli zaden z produktow zywnosciowych-znanych jej nie spowodowal to nie ma koniecznosci jego eliminacji.A wiec nie obowiazuje zasada by dziecko jedynie pilo a nic nie jadlo,

Kup w nocy nie było, rano dupcia przygaśnięta ale nadal czerwona.
Wieczorem zjadła 50 ml mleka, ok 23:00 przebrałam ją, dałam mleko zjadła jakieś 90 ml i spała do 5:00, przebrałam ją dałam mleko, zjadła 210 ml.

Roxannka niestety do południa się pogorszyło z pupką :-( a co do jedzenia to zjadła 4 łyżki marchewki z ryżem, dwa biszkopty no i teraz mleko właśnie spożywa na noc.

Dziewczyny czy któraś miała problem z ciemieniuchą? jak ją zwalczyć? Przez rok nie miałyśmy tego problemu ale kilka dni temu u niuni zauważyłam...wiem, że oliwka i wyczesywanie ale podobno też jakiś specyfik można kupić w aptece? próbowała któraś?

reklama
moja miała jak była malutka i szybko przeszło. Smarowałam kremem babino z tym cynkiem i czesałam szczotką twardszą. Szybko problem zniknął.

Do góry