reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Fasolka no to fajnie, że tak z Wami ustatlili i że liczą się z Waszym zdaniem bo z tymi prezentami od rodziny to różnie bywa... ja to już się boję... szczególnie ze strony męża bo oni mnie na pewno nie będą pytać co chce (bo przecież ja jestem rozpieszczona i wybieram wszystko co najdroższe) a kupują takie ciulstwa za przeproszeniem, że szkoda gadać :eek: ale to ich sprawa - najwyżej walnę do garderoby i będzie leżeć.

Ja to za każdym razem powtarzam, jak się dziecko urodzi to nie kupować bzdur, bo ja się złomem nie zasypię. Wole jedną rzecz raz na jakiś czas, a taka która mi się przyda. Wiem, ze chce ten bujaczek i matę edukacyjną i dla malucha nic więcej nie potrzeba, może parę gryzaków i grzechotki, ale bez przesady. U mnie prezentowi będą na bank rodzice i ciotka mojego męża, najbardziej obawiałam się tej ciotki, ale widzę, ze jest dość opanowana. Bo mówi np kup coś tam ja ci kasę oddam. I takie rozwiązanie jet najlepsze

reklama
Helloł :)

Ależ się wyspałam dziś :)

A ja nie wiem czy kto co będzie prezentował, jedno wiem że moje psiapsióły będą pytać co nam potrzeba i jakie.

Dziewczyny co ja mam na obiad dziś zrobić?????

dzien dobry moje kochane ale sie dzis wyspalam:tak: i zaraz mi lepiej :-) musze isc zaraz do pralni ehh a nie lubi tam lazic:p

Fasolka ja tez wlasnie w to chce zainwestowac bo tez slyszalam wlasnie ze to najlepsza rzecz dla bobasa:tak:

Ja teraz kopie po necie i wózki oglądam. Kurcze te aukcje są tak słabo opisane. Np jest informacja stelaż bez kół 6 kg, ale ile warzą koła to już napisane nie jest. Tak samo nie ma wysokości rozłożonego stelaża, a mnie interesuje na jakiej wysokości będe miała dziecko w gondoli. ahhhhy chyba jednak mnie czeka przejażdżka po sklepach i dopiero zakup

Dobranoc Atanku... :*
Oglądałyście może "Kuchenne rewolucje"???

Oglądałam... ręce opadają... fajnie ze nie zostawili tego chłopaka i dali mu szanse rozwijać się gdzieś indziej...

Powiem CI że czasem jak tak się zastanawiam nad tym cudem jakim jest taki maluszek pod serduchem to trudno mi w to uwierzyć. Chciałabym czasem móc zobaczyć jak co robi jak czuję że się wiertoli:-) ale jeszcze troszkę i obie będziemy miały nasze skarbeńki na rękach

Ja wczoraj z mężem nad tym rozmyślaliśmy... jakie to jest "dziwne" człowiek powstał z niczego... z dwóch komórek... w ogóle ciąża to niby taki naturalny stan,ale jak sobie zaczynam wyobrażać że ja mam człowieka w brzuchu, który staje się zupełnie odrębną osobą to jakoś mój móżczk tego nie ogarnia :-D

Co to za spanie jest? ;-) ja tu harować muszę ciężko a te sobie nynają :p
ale powiem Wam dziewuszki, że z tymi Waszymi brzuszkami to cholernie Wam zazdroszczę (oczywiście pozytywnie :-) ) ale cóż...

Truskawciu doczekasz się swojego zobaczysz... ja wiem ze jest ciężko, ja też po tych kilku miesiącach wątpiłam... ale zobacz udało się! I wiem że tobie również się uda!

Siemano z rana :-)
U mnie 0 stopni, ale jest wiatr to odczuwalna -50 ;-)
Kurcze mam nadzieję, ze mi dzisiaj ten pas ciążowy przyjdzie, bo śpię jak paralityk i mi brzuch marznie.

Byłam wczoraj u koleżanki ma dzieciątko roczne i tak gadałyśmy o rzeczach przydatnych i powiedziała mi, ze najlepszy zakup jaki zrobiła to to:
FISHER PRICE 3w1 Fotelik Bujaczek Lezaczek+KUBUŚ P (1941400665) - Aukcje internetowe Allegro
i wiem, ze tez w to zainwestuje, albo zażyczę sobie na prezent. Tylko konkretnie tej firmy i ten model, bo jest głęboki i bardzo wygodny.

Co z wami? Wstawać już prawie południe.

Ja słyszałam ze idealną rzeczą dla dziecka w którą warto zainwestować to mata edukacyjna, a nie bujaczek :confused: np. coś takiego: MATA EDUKACYJNA Fisher Price RAINFOREST WYS. 24H (1926513166) - Aukcje internetowe Allegro można wymieniać samemu zabawki na nowe kiedy się znudzą. Ja zamierzam małego wychowywać bez przyzwyczajania do bujania więc nie wiem czy Bujaczek w takiej sytuacji to dobry pomysł...

Fasolka tak jest najlepiej! Ja też chciałam najpierw "wymacać wózek" a później go kupić. Tak na ślepo troszkę strach...

Helloł :)

Ależ się wyspałam dziś :)

A ja nie wiem czy kto co będzie prezentował, jedno wiem że moje psiapsióły będą pytać co nam potrzeba i jakie.

Dziewczyny co ja mam na obiad dziś zrobić?????

Dobry Netka!! Ja na obiad robie kotlety mielone z ziemniakami i sałatką z sałaty lodowej. Nic oryginalnego ale zawsze coś...

A wiecie cosię u mnie stało???? ŚNIEG!!! :szok: Wstaje rano patrze za okno a tu biało.... :shocked2: ale jaja... zima idzie....

Fifkaaaa ja chę do ciebie u mnie śniegu nie ma buuuu :( chociaż może dobrze bo rundkę po szyszki zrobić muszę :D

No ja właśnie mielone mam ze 4 szt i tak się zastanawiam czy coś gotować jeszcze czy po prostu mężowi ziemniaki do tych kotletów a ja sobie cosik upichcę na poczekaniu dla siebie jak zgłodnieję. Bo nie mam żadnej koncepcji szczerze mówiąc dziś.

Pozsprzątać chcę bo jutro jadę do mamusi na tydzień, a mąż wraca wieczorem i nie bedzie miał kiedy sprzątać.

a moj facet wczoraj sie uparl ze nie mam kupowac wozka uzywanego ze on sobie upatrzyl jakis na wypasie i on chce taki zebysmy mieli :zawstydzona/y: a po co mi wozek za 3500zl??? bo ma skretne kola hamulce jakies w raczce?? i tak wiecej czasu ja bede z bobasem jezdzic ?? a widzial wozek u znajomych ktory mi wcael nie odpowiada bo jest mega ciezki :/

Fifka gdzie Ty mieszkasz? jak daleko ten śnieg ode mnie? ;-)
Ja gdzieś tam pisałam, ze ten bujaczek i właśnie mata edukacyjna to będzie moja podstawa na dzień dobry po urodzeniu dzieciątka. Dopóki nie zacznie chodzić to niewiele więcej potrzeba.

Magenta ja też powiedziałam,z ę tyle kasy za wózek nie dam choć bym miała pęknąć. Mnie interesuje, żeby był lekki i miał gondole na tyle wysoko, żebym się do dziecka nie musiała bardzo schylać. No i ta gondola musi być taka trochę większa.

Ostatnia edycja:
reklama
ja wlasnie tez na mate i bujaczek sobie odloze i to kupie to dla mnie taka podstawa bo kobietki chwala ze dziecko szybciej sie rozwija przez to kolory itp ksztalty

Do góry