reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Elena, szczerze mówiąc, to nie mam pojęcia. My teraz wieprzowiny w ogóle nie jemy przez tą całą dietę, więc się nie zastanawiałam. W słoiczkach widziałam chyba po 15 miesiącu, ale mogę się mylić.
Moja Szwagierka-dietetyczka mówi, żeby wieprzowiny w ogóle unikać, bo jest ciężkostrawna czy tam coś. A jeśli już, to najlepszy jest schab.

reklama
Dzięki. Może i ja się coś wywiem.
I jeszcze jedno, czy po podaniu chleba robi się obserwację skoro są drożdże ??? Oczywiście na gluten nie jest uczulony.

E, chyba nie... Skórkę od chleba daje się przecież maluchom w ramach przyzwyczajania do glutenu. U nas w każdym razie chleb jest w menu od bardzo bardzo dawna :) Dziś np. na kolację Frulik dwie kanapki pochłonął.

Ale się dziś wymądrzam ;)

Nie wiem, czy już pisałam, ale my już od paru dni jesteśmy zupełnie na mleku krowim. Frulik polubił i wypija prawie litr dziennie!!!

A dziś zrobiłam mu rano owsiankę z tej paczki ze streetcomu. Szału nie było, ale pół zjadł. Jutro - o ile zgrabnie wstaniemy - spróbuję z manną.

ja tu wogole nie bede wchodzic, bo u nad karmienie Alicji to wogle jest katorga :no: tylko sniadanie jest fajne, bo jest po nocy wyglodniala. przy innych posilkach nie usiedzi chwili w krzeselku - jak ja zapne pasami, to od razu jest awantura i po jedzeniu. niestety do jedzenia potrzebny jest telewizor i kolana. wtedy jest spacyfikowana i wszystko zjada. dzisiaj np. nie chciala wziac do ust zupki, uciekala, bronila sie rekami. dopiero jak odpalilam bajke, to zjadal wszystko. masakra ... a odpuscici nie moge, bo ona i tak ma wage piorkowa ...

ale jest postep w jedzeniu kawalkow, bo zjada juz kanapeczke pokrojona na malutkie kawalki :tak:

czy są jakieś butelki z miarkami powyżej 240ml?????? bo mikołajowi mleko z 240ml już nie starcza wieczorem i zanim zaśnie domaga się jeszcze no i trzeba dorabiać :/
krolcia normalnie mi się twój szkrab przypomina jak ten nasz mały łobuz nas molestuje o więcej mleka :-)

czy są jakieś butelki z miarkami powyżej 240ml?????? bo mikołajowi mleko z 240ml już nie starcza wieczorem i zanim zaśnie domaga się jeszcze no i trzeba dorabiać :/
krolcia normalnie mi się twój szkrab przypomina jak ten nasz mały łobuz nas molestuje o więcej mleka :-)

O właśnie:tak::-D! Też mam problem z dużą butlą. Wiem, że na pewno ma avent większą ale obawiam się czy inny kształt smoczka zaakceptuje. Teraz jedziemy na tt.

Elena
wieprzowina według słoiczków to już chyba w 6 czy 7 miesiącu była w postaci szynki. No i wędliny też szyneczka jest często podawana, więc myślę, że spokojnie można wieprzowinę podawać.

reklama
Ja zupki na polędwiczkach wieprzowych juz od dawna gotuję:tak: potem miksuje to mięso i do zupki dodaję. Schab w słoiczkach tylko jada.

A wczoraj tak pałaszowała naleśniki i to po drugim śniadaniu-kaszce że chyba dawno jej tak nic nie smakowało!!!:) nic nawet nie spadło hehe
cchleb z masłem daję jej do łapki zaraz po rannym mleku na dopchanie. Kruszy niemiłosiernie ale odkurzacz w postaci psa stoi wytrwale na warcie:-D

Ostatnia edycja:
Do góry