Martusia22267
Fanka BB :)
As te mebelki są śliczne mi też wpadły one w oko jakiś czas temu na allegro i na żywo super wyglądają
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moja wina .nie wiem, czy się ze mną zgodzicie,ale proponuję zamiast: "ciążowo- dzieciowe zakupy" i "co polecacie dla maluszka", zrobić dwa tematy : jeden np. "ciążowe zakupy", a drugi "co polecacie dla maluszka", bo teraz w dwóch tematach robi się bałagan. o meblach pisałyśmy na maluszkach, niby tutaj to też pasuje, ale powiela się to samo i proponuję jakoś to rozwiązać. Taka mała sugestia?
edit: wiadomo, że jak coś polecamy dla maluszka, to są to też jakby nie było polecone zakupy.
a ja mam sentyment do takich mebli
http://www.beciksklep.nazwa.pl/zestaw-mebli-klup¶-safari-p-824.html
i nad takimi właśnie się zastanawiam
No nie końca się z tym zgodzę .Tak z ciekawości wiecie ile wynosi koszt produkcji takich mebli?
Z samej płyty pilśniowej to ze 200 zł a że tam jest drewno sosnowe to max 300 zł.
Niezła mają przebitkę co
ps. pracowałam w produkcji mebli dość długo stąd wiem
Ale mebelki śliczne, też mój gust!
Ja welurek lubię bo się absolutnie z nim nic nie dzieje .Przynajmniej ja takie miałam ,że nie farbowały nie kurczyły się .As moze Ty mi wytłumaczysz, dlaczego wiekszośc pajacyków jest welurkowych? Są cieplejsze niż bawełniane czy jeszcze z innego powodu? Nie przepadam za welurem i mimo, że niektóre z nich są śliczne postanowiłam zapytać.
Moja wina .
Powiem szczerze,że chciałam usunąć ten post o meblach ,bo się pomyliłam i nie w to okno wkleiłam,ale już padła odpowiedź na ten post ,więc tak zostało.
Tutaj chciałabym ,żebyśmy pisali co już zostało kupione lub zamówione przez nas ,a w tamtym temacie co polecamy ,co warto kupić naszym zdaniem .
Dziś ze złości poszłam do carrefoura i zaszalałam .
Trafiłam na promocję ciuszków dla niemowlaków i odpłynęłam :-):-):-)
Wydałam 170 zł ,ale kupiłam 5 pajacyków welurkowych ,5 par body po 6 zł ,1 body za 5 zł i 1 body bez rękawków z Disney's za 15 ;-),skarpetki grzechoczące za 7 zł i rampersy w 5-10-15 za 19 zł
Zakupy uważam za udane i do tego za rozsądną cenę:-):-)
Ufff ależ jestem dziś szczęśliwa i napatrzeć na te cudności się nie umiem.![]()
Ależ ja nie odebrałam tego jako nagonki.As, to nie była nagonka z mojej strony, tylko tak pomyślałam, że warto byłoby jakoś te dwa tematy sprecyzować, żeby było jasne np. jeden dla mam, a drugi dla dzieci.
zazdroszczę takich fajowych zakupów. nie wiesz do kiedy są w carrefourze te promocje?
Ja się z Tobą zgadzam.As ja tylko podałam cenę za koszt produkcji (czyli koszt materiałów, produkcji, wykończenia, pakowania) do tego trzeba doliczyć vat dla odbiorcy czyli sklepu a dalej sklep podaje cenę za jaką sprzedaje dany towar.
Ja pracowałam kilka lat u producenta mebli i robiłam wyceny dla klientów, wiem ile kosztuje płyta od danego producenta płyt, wiem ile kosztuje, stopka, uchwyt, laminat, klej a nawet najmniejszy mimośród.
No ktoś na tym musi zarobić. I producent i sklep. Stąd te ceny.
To moje zboczenie zawodowe że patrze na mebel i go wyceniam![]()