reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
nie wiem, czy się ze mną zgodzicie,ale proponuję zamiast: "ciążowo- dzieciowe zakupy" i "co polecacie dla maluszka", zrobić dwa tematy : jeden np. "ciążowe zakupy", a drugi "co polecacie dla maluszka", bo teraz w dwóch tematach robi się bałagan. o meblach pisałyśmy na maluszkach, niby tutaj to też pasuje, ale powiela się to samo i proponuję jakoś to rozwiązać. Taka mała sugestia?

edit: wiadomo, że jak coś polecamy dla maluszka, to są to też jakby nie było polecone zakupy.
Moja wina .
Powiem szczerze,że chciałam usunąć ten post o meblach ,bo się pomyliłam i nie w to okno wkleiłam :crazy::crazy:,ale już padła odpowiedź na ten post ,więc tak zostało.
Tutaj chciałabym ,żebyśmy pisali co już zostało kupione lub zamówione przez nas ,a w tamtym temacie co polecamy ,co warto kupić naszym zdaniem .:tak::tak:
Dziś ze złości poszłam do carrefoura i zaszalałam .:sorry::sorry::rofl2::rofl2:
Trafiłam na promocję ciuszków dla niemowlaków i odpłynęłam :-):-):-)
Wydałam 170 zł ,ale kupiłam 5 pajacyków welurkowych ,5 par body po 6 zł ,1 body za 5 zł i 1 body bez rękawków z Disney's za 15 ;-),skarpetki grzechoczące za 7 zł i rampersy w 5-10-15 za 19 zł :-D:-D:-D:-D
Zakupy uważam za udane i do tego za rozsądną cenę :tak::tak::-):-)
Ufff ależ jestem dziś szczęśliwa i napatrzeć na te cudności się nie umiem.:-D:-D:-D:-D

As moze Ty mi wytłumaczysz, dlaczego wiekszośc pajacyków jest welurkowych? Są cieplejsze niż bawełniane czy jeszcze z innego powodu? Nie przepadam za welurem i mimo, że niektóre z nich są śliczne postanowiłam zapytać.

Tak z ciekawości wiecie ile wynosi koszt produkcji takich mebli?
Z samej płyty pilśniowej to ze 200 zł a że tam jest drewno sosnowe to max 300 zł.
Niezła mają przebitkę co :)
ps. pracowałam w produkcji mebli dość długo stąd wiem :)

Ale mebelki śliczne, też mój gust!
No nie końca się z tym zgodzę .
Niedawno kupowałam płytę laminowaną z metra w markecie i ceny są takie jakie są ,ale dochodzą wszelkie wykończenia na półokrągło tzw "mydełko i zrobienie 1 półki 80 pasującej do reszty kosztowało mnie 200 zł. :crazy::crazy:

As moze Ty mi wytłumaczysz, dlaczego wiekszośc pajacyków jest welurkowych? Są cieplejsze niż bawełniane czy jeszcze z innego powodu? Nie przepadam za welurem i mimo, że niektóre z nich są śliczne postanowiłam zapytać.
Ja welurek lubię bo się absolutnie z nim nic nie dzieje .Przynajmniej ja takie miałam ,że nie farbowały nie kurczyły się .
Dziś na promocji było też masę różnych pajacyków z czystej bawełny po 10.99 ,więc cena też spoko,ale jednak wolę welur.
Są na pewno cieplejsze niż bawełna ,ale niektóre dzieci podobno się w nich pocą .
Moje w lato spały w łóżeczku w samym pajacu bez przykrycia i było im ciepło .;-)
W linkach,które podawałam jest sporo pajacyków bawełnianych.
Poszukaj ,a na pewno coś wybierzesz.:tak::tak:

Moja wina .
Powiem szczerze,że chciałam usunąć ten post o meblach ,bo się pomyliłam i nie w to okno wkleiłam :crazy::crazy:,ale już padła odpowiedź na ten post ,więc tak zostało.
Tutaj chciałabym ,żebyśmy pisali co już zostało kupione lub zamówione przez nas ,a w tamtym temacie co polecamy ,co warto kupić naszym zdaniem .:tak::tak:
Dziś ze złości poszłam do carrefoura i zaszalałam .:sorry::sorry::rofl2::rofl2:
Trafiłam na promocję ciuszków dla niemowlaków i odpłynęłam :-):-):-)
Wydałam 170 zł ,ale kupiłam 5 pajacyków welurkowych ,5 par body po 6 zł ,1 body za 5 zł i 1 body bez rękawków z Disney's za 15 ;-),skarpetki grzechoczące za 7 zł i rampersy w 5-10-15 za 19 zł :-D:-D:-D:-D
Zakupy uważam za udane i do tego za rozsądną cenę :tak::tak::-):-)
Ufff ależ jestem dziś szczęśliwa i napatrzeć na te cudności się nie umiem.:-D:-D:-D:-D

As, to nie była nagonka z mojej strony, tylko tak pomyślałam, że warto byłoby jakoś te dwa tematy sprecyzować, żeby było jasne np. jeden dla mam, a drugi dla dzieci.

zazdroszczę takich fajowych zakupów. nie wiesz do kiedy są w carrefourze te promocje?

As ja tylko podałam cenę za koszt produkcji (czyli koszt materiałów, produkcji, wykończenia, pakowania) do tego trzeba doliczyć vat dla odbiorcy czyli sklepu a dalej sklep podaje cenę za jaką sprzedaje dany towar.
Ja pracowałam kilka lat u producenta mebli i robiłam wyceny dla klientów, wiem ile kosztuje płyta od danego producenta płyt, wiem ile kosztuje, stopka, uchwyt, laminat, klej a nawet najmniejszy mimośród.
No ktoś na tym musi zarobić. I producent i sklep. Stąd te ceny.
To moje zboczenie zawodowe że patrze na mebel i go wyceniam :-D

As, to nie była nagonka z mojej strony, tylko tak pomyślałam, że warto byłoby jakoś te dwa tematy sprecyzować, żeby było jasne np. jeden dla mam, a drugi dla dzieci.

zazdroszczę takich fajowych zakupów. nie wiesz do kiedy są w carrefourze te promocje?
Ależ ja nie odebrałam tego jako nagonki.:no:
Po prostu przyznałam się do winy :-D:-D:-D

Dla tego prezyzuję tu piszemy co kupiliśmy lub zamówiłyśmy ....
Tam co polecamy innym mamom ...

As ja tylko podałam cenę za koszt produkcji (czyli koszt materiałów, produkcji, wykończenia, pakowania) do tego trzeba doliczyć vat dla odbiorcy czyli sklepu a dalej sklep podaje cenę za jaką sprzedaje dany towar.
Ja pracowałam kilka lat u producenta mebli i robiłam wyceny dla klientów, wiem ile kosztuje płyta od danego producenta płyt, wiem ile kosztuje, stopka, uchwyt, laminat, klej a nawet najmniejszy mimośród.
No ktoś na tym musi zarobić. I producent i sklep. Stąd te ceny.
To moje zboczenie zawodowe że patrze na mebel i go wyceniam :-D
Ja się z Tobą zgadzam.
Tyle ,że ja wiem ile co kosztuje w hurtowni i ceny z dostawy na dostawę są wyższe.
Wiadomo ,każdy musi na tym zarobić .I o ile materiał jest tani to złożenie tego do kupy już niestety nie .:no::no:
Jestem trochę Zosia -samosia i lubię sama projektować ,kombinować ,a mój brat to robi ,więc za robociznę nie płacę .
Jednak jak się wszystko kupuje nie w hurcie ,a w detalu to koszty są zdecydowanie wyższe.:-p:-p
A swoją drogą producenci mebli mają swoje ceny u producentów płyt,śrubek,uchwytów i innych dupereli....:rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
Do góry