reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2012

Witam się piątkowo :) Zjadłam pyszną jajecznicę na mleku ('normalna' mi ostatnio nie podchodzi) i czuję się jak mała dziewczynka, której Babcia takie pyszności robiła i od razu mi milej się zrobiło :)
Dziewczyny, jak myślicie - czy otyłość (czytaj nie kilka kg na plus, ale rzeczywiście większy nadmiar kilogramów) może powodować słabsze odczuwanie ruchów Maluszka?
A my z moją Niunią wkroczyłyśmy właśnie w 18 tydzień :)
Miłego dnia dziewczynki a dla czarnulki Xaviego zdróweczka :) !

reklama
Witajcie Kochane!
Wyspalam sie chyba za wszystkie czasy...zasnelismy po 20,obudzilismy sie na troche przed 1(S wyszedl z psem) i ponownie pospalismy do 6.Wiec,zle nie jest.
Teraz S w pracy,a cala reszta na nogach(no,prawie,bo krolik i psina spia).Dzis zabiore sie troche z Mama za szycie ubranek dla lalki V,podszywanie spodni etc...Zobaczymy co z tego wyjdzie,w sensie na ile dam rade ja.Wczoraj mialam co chwile twardniejacy brzuch i w ruch poszla no-spa,ale na razie jest ok,wiec mam nadzieje,ze nie bede miala i tych problemow.
Milego dnia i zdrowia chorowitkom!!!

czesc dziewczyny. prezpraszam ze ostatnio tak sie nie odzywalam ale bylam zalatana, dokladnie to wczoraj mialam pierwszy egzamin na prawo jazdy i zdalam... ale jestem z siebie dumna. nadal w to nie wierze:-D.

teraz bede czesciej zagladac i sie udzielac

Witam :-)
wiola gratuluje prawka , wiem jaka to radość zdać, choć ja juz mam 10 lat:szok:
co do ruchów to słyszałam ,że przy otyłości można czuć póżniej ale niewiem czy tak jest , w pierwszej ciąży poczułampo 20 tygodniu dopiero a byłam chudzinka , a teraz startowałam z lekką nadwaga i brzucholem :sorry2:i wczoraj pierwszy raz poczułam kopniecie jedno bo jedno ale wiem , że to to :tak:

WIOLKA moje gratulacje ja ma prawo jazdy prawie 4 lata zdawalam w ciazy:tak:
agushka ja w pierwszej ciazy nie mialam nadwagi poczulam pierwsze ruchy ok 16tyg, w drugiej juz mialam nadwage(10kg) i poczulam juz w 14tyg, teraz mialam nadwage ok 15kg i tez pierwszy raz poczulam kopniaczka w 14tyg:tak: To chyba nie ma znaczenia, ale moje dzieci w zyciu plodowym nie sa zbyt ruchliwe:tak:zobaczymy jak teraz bedzie bo narazie nie cuzje ruchow zbyt czesto:tak:
czarnula zdrowka dla synka 4 razy dziennie dajesz antybiotyk? U nas przewaznie co 12 godzin:tak:
fiore zycze sily w szyciu ubranek:tak:
dusia wspolczuje takich przezyc:-( Wlasnie wczoraj sie dowiedzialam ze brat mojej bratowej nie zyje:-( Mlody chlopak zmarl na raka, mial roczne dziecko:-(
Dzis obudzilam sie juz o 6 i nie moglam spac, wczoraj za szybko chyba sie polozylam:eek: Tak wiec jutro ide na pogrzeb,a dzis na rozaniec:-( Od kiedy zmarla moja mama (Misia miala miesiac jak moja mama zmarla) bronie sie przed pojsciem na jakiekolwiek pogrzeby:no:W zeszlym roku zmarl moj tesc to poszlam, a teraz tez ide:tak:

w Polsce tez podawałam antybiotyk co 12 godz lub 8 a tutaj zapisał zeby dawać 4 razy po 6 godzin, moze dlatego ze juz choroba jest w zaawansowanym stanie, ma całe gardło czerwone i usta już mu się robiły sine i krwiste. tak czy siak mam nadzieje ze przejdzie i nie bedzie trzeba jechac do szpitala. kurde było trzeba mi isc do lekarza z nim wczesniej, myslalam ze to poprostu przeziebienie wieksze ktore zawsze miewal a tu jednak nie. no coz to moja wina ze nie dopilnowalam tego wczesniej. to jest pierwszy antybiotyk od 2 -3 lat i nie spodziewalam sie ze cos jest zle, teraz wiem ze jak tylko ma goraczke to trzeba dzialac a nie czekac na zbawienie ehh

Dorka przykro mi bardzo:-(Ja tez nie chodze na pogrzeby,po smierci Tatusia przeszlo 10l temu,czesciowo bylam w kosciele na pogrzebie Tesciowej,u Babci podobnie.Nie chodze na cmentarze,ani nic podobnego.Po prostu nie chce.
Czarnula bedzie dobrze,zobaczysz,ale w razie jakikolwiek watpliwosci teraz,jedz do lekarza.Nie mysl,czy zrobilas zle czy dobrze,bo ja tak samo postapilam z pierwsza i jedyna choroba V.I tez potem miala antybiotyk 4xdziennie-podaja,bo choroba jest(jak piszesz) w rozwinietej formie i trzeba dzialac silniej.Szkoda mi Xav-wiec wysylam Wam pozytywne mysli i zaciskam kciuki!

reklama
ja tez nie lubie pogrzebów, ostatnim razem byłam u Ojca na pogrzebie 5 lat temu 3 miesiace przed moim weselem a przed to u kolegi który się utopił ehh masakra, zawsze jak pojde zobaczyc ciało to potem nie moge spac i sie boje wszystkiego. ostatnio jakos mysli moje krązą wokół smierci ze co to by było gdyby mój Maż zmarł - jak bym wtedy zyla z 2 dzieci bez niczego ehh jak sobie o ty pomysle to az plakac sie chce. a wlasnie macie powykupowane polisy na zycie w razie smierci drugiej osoby dostajecie kase? ja z czasem musze cos takiego załozyc. mialam wczesniej taka polise i jak urodzilam Xav to dostalam od niej razem z Mezem 4 tysiace.

Do góry