reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

Solcia, też mam takie długie cykle i tylko po anty były normalne. Nie wiem czy już to tobie pisałam, ale moja gin powiedziała, że może mi przepisać hormony na regulację cyklu po których cykl jak w zegarku będzie miał 28 dni. Można się przy nich starać zajść w ciążę, są bezpieczne, bo stosuje się je przy zagrożonych ciążach. Nie pytałam co to takiego, pewnie coś co biorą też dziewczyny, ale jeśli chcesz to mogę zapytać jutro.
Może namówisz mężusia na badanie nasienia???

reklama
solcia to normalnie że od czasu do czasu łapiemy doła.
Ja w tamtym cyklu jak się nie udało to przez dwa tygodnie nie maiłam autentycznie ochoty na nic, tak zrządziłam w pracy, że już ledwo dało się ze mną wytrzymać...
a dziewczyny z pracy nie wiedziały co się dzieje i to jeszcze to potęgowało... no masakra

Dzoana wiem, dlatego to forum jest takie super. I wiem że nikt mnie bardziej nie zrozumie niż wy:) też ciągle widzę objawy ciąży, ale testy negatywne wiec juz nawet z upragnieniem czekam na @ zeby móc się znów starać a tu nic...
asiczka my to mamy z tymi cyklami:crazy:
Roszpunka jakbys mogła zapytać to byłabym ci baaaaaaaaaaaaardzo wdzięczna, a jeśli chodzi o badanie nasienia... może jeszcze nie teraz, bo może to za wcześnie żeby o tym z mężem rozmawiać skoro dopiero zacczeliśmy starania...

Ostatnia edycja:
jane ja jak w sobote zobaczyłam jedną kreche to najchętniej bym sie zapadła pod ziemie i przestała istniec, normalnie szok! i dzień był wyjęty z życia:crazy:

Apropos waszego pytania o tabletki antykoncepcyjne- moim zdaniem nie mają wpływu na płodność po ich odstawieniu. Na ogół pierwszy cykl jest jeszcze jakby pod wpływem działania hormonów, a potem to zależy od samego organizmu jak szybko ustabilizuje się cykl.
Z tym, że zdarzają się anomalie pt. brak jajeczkowania w jednym cyklu, a w drugim dojrzewające 2 komórki i stąd najczęściej ciąże mnogie po odstawieniu anty.

Solcia, a Ty może zamiast czekać na @ to może umilisz sobie ten czas i poprzytulasz się z Mężem;-)W sumie długi cykl ma taki plus, że jest długi czas kiedy można pokorzystać z życia:-)
Ja już na dzisiaj się żegnam, do juterka:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no wierzę ci Solcia, ja zawsze jestem w totalnym zaprzeczeniu do samego końca a potem mam jeszcze większego doła:(
boisz się że jak poprosisz męża o zbadanie nasienia to źle zareaguje na to?
Ja miałam dokładnie tak samo, bałam się co ona na to powie. Wiadomo że faceci traktują takie sprawy jak skazę na honorze. Ale jak już lekarz to zaproponował to stwierdziłam, że musi to zaakceptować i byłam w szoku. Przyjął to na spokojnie, jako następny etap w staraniach. Nie miał z tym żadnego problemy. Nawet żartował, że będę musiał pójść z nim mu pomóc oddać próbkę :-pTylko że my chyba już dłużej próbujemy...

reklama
Bo to o badaniu nasienia miało być do jane:zawstydzona/y: Ale już widzę, że zbadane:)
solcia, zapytam jutro o te hormony i odezwę się jak wrócę.
Trzymajcie za mnie kciuki. Brzuch mnie ze stresu boli. Bardziej się boję niż przed obroną mgr:-(

Ostatnia edycja:
Do góry