reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

nie bede czytac bo duzo skrobnełyscie, ale przeleciałam troche i wychwyciłam

Już niedługo Nowy Rok... a w raz z nim nowe postanowienie... Dzięki Wam mam już Noworoczne postanowienie.
Zmienić swoje życie na lepsze.
Tak to będzie najlepszy moment by zacząć być szczęśliwą !!

powodzenia!!! trzymam kciuki za Was;-)

Ciekawe jak to będzie u mnie bo ja karmię cały czas piersią i nic nie wskazuje na to, że moja córka będzie chciała przestać ;-)

kasia a nie boisz sie, ze córka zabiera to co powinno isc dla dziecka?? Bedac w ciazy nie powinno sie karmic starszego dziecka bo ze tak powiem - objada malucha, co moze mu szkodzic. Juz nie mowa o Twoim organizmie.

Dorota - gratulowałam juz córki to pogratuluje i syna:-) !!!

Avo - przy nastepnym badaniu zrobie magnez, dzieki za inf;-)

sicilpol - podczytałam, ze byłas na małych zakupkach, wiec po kryzysie???

wszystkim gratuluje kopniaczkow

reklama
Dziewczyny, ja wpracy mam zapier.....takze wybaczcie,ze dzisiaj sienie beę odnosić do waszych wypowiedzi:) Jednyney co to ciesze się Buziak,zę jesteś z nami,że jesteście:)

Ja wczoraj zrobiąłm sobei poziom magnezu i co.....kroplówka dąła gó.......zmiast mi sie podniesć to mi spadł i to już dużo poniżej normy:(

Dziewczyny, czy któraś w ogóle badąła poziom magnezu- mzoę na tym etapie ciazy on u większosci jest taki niski......denerwuję się.....tzn boje sie,ze przy takim poziomie magnezu moje serce zwariuje:)

Witajcie po krótkiej przerwie :)

Siula jeśli dzisiaj masz na suwaczku 13 tydzień to znaczy że idziemy ciotka w ciotkę :tak: I może będziemy na porodówkach w tym samym dniu :-)

Asiia gratuluję chłopaków i trzymam kciuki za zdrówko obu Twoich mężczyzn :tak:

A i zauwazylam ze większość z Was robi bigos pół na pół świerza i kiszona kapustka

Dokładnie dwa tygodnie temu ugotowałam pierwszy raz cały gar bigosu. Ja dodaję tylko trochę kapusty słodkiej, jakąś 1/4. Bigosik wychodzi pycha, bo kwaśniutki ale tak w sam raz :-)

Karamija, myślę bardzo ciepło o Tobie i Twoim robaczku. Dziewczyny już napisały wszystko, więc po prostu przyłączę się do wszystkich pocieszek. Koniecznie napisz co powiedział lekarz, ale ten Twój prawdziwy a nie dr google ;) Będzie dobrze :-)

Dziewczyny, czy wy też takie roztargnione w tej ciąży? U mnie to już przestaje być zabawne. Wczoraj znowu przypalona deska do krojenia, bo położyłam na niej zbyt gorący gar. Jak w ciągu najbliższych 6 m-cy nie spalę chałupy, to będzie sukces :sorry2:

Ostatnia edycja:
Dziewcyzny puchną już którejś nogi? Mi puchną jak siedze długo, ale anwet jak nie siedzę to nie mam widoznej opuchlizny w ogole, ale mimo to jak się nacisnę w okolicach kostki( dokąłdnie w miesjcu gdzie kostka od wew. nogi wystaje) to zostaje mi malutki dołek . Szczerze bardzo siez dziwiłam, bo opuchlizny niew idać,a le lelko opuchnięta jestem widąc po tym dołeczku. Trochę się zmartwiłam....

Avo - pilnuj tego, sprawdzaj czy nie ma białka w moczu i mierz cisnienie, chociaz to wiem ze robisz;-) Bedzie dobrze!!

A u mnie załamka
Miałam telefon od lekarza, moje wyniki badania genetycznego są słabe, słabsze jeszcze niż w zeszłej ciąży. Muszę mieć kolejne jeszcze bardziej specjalistyczne badanie w innym mieście. Póki co prawdopodobieństwo ogólne jest jeden do stu iluś a z samej krwi 1 do 52. Płakać mi się chce, odechciało mi się wszystkiego :-:)-(

tak jak dziewczyny napisały - nie denerwuj sie i nie rób zadnych badan a bedzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!

avo - ja w ogole nie kojarze, zeby mi sprawdzano magnez.. potem lukne w wypis. kiedy idziesz do lekarza? bo tylko lekarz powie Ci co teraz robic, ale nie denerwuj sie dobrze bedzie!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
avo - ja w ogole nie kojarze, zeby mi sprawdzano magnez.. potem lukne w wypis. kiedy idziesz do lekarza? bo tylko lekarz powie Ci co teraz robic, ale nie denerwuj sie dobrze bedzie!!!!!

lekarz- lekarzy dwóch powiedziało,że nie wie co dalej.....dobre co? Trzecia napisała,że nic sie nie da zrobić:) trzeba czekać moze sie poprawi:)

a co puchnięcia to ja w pierwszej ciazy też tak puchłam , ale w 9 meisiacu ciąży:)
także nie martwię się raczej,że to stan przedrzucawkowy, chociaz niski magnez to tego predysponuje. Dlatego każda kobieta raz w miesiacu powinna sprawdzac jego poziom.

A lekarze co, przychodzi kobieta mówi,że ma skurcze nóg, drętwienia, a on nie sprawdza tylko po prostu magnez zapisuje. A na skurcze macicy nospę. Głupie to:)

Ostatnia edycja:
Kochane u mnie zapiernicz. Pracowo swiateczny,wrr.... ale 3majcie kciukole bo dzis 17:30 wizyta u gin:) skompletowalam wszystkie wyniki i ide na ogloszenie wyroku.... buziaki dla wszystkich! Wszystko u wszystkich ok? Mam nadzieje! Obiecalyscie mi:)*

Buziakkk witaj :)
No nareszcie jestes!!! :) Bylam pewna ze jeszcze przed Swietami bedziesz tu z nami :tak:
Trzymaj sie cieplo, najwazniejsze, ze brzdac ma sie ok :tak:
Ja wyszlam pare razy, ale bez szalenstw, do dwoch sklepow po 2prezenty, plus raz zaliczylam schody bo chodzili i spiewali koledy od domu do domu :tak:
A tak to snuje sie tylko po jednej kondygnacji domu :sorry2:

Dla wszystkich wizytujacych dzis, powodzenia!!!

reklama
Ja tylko na chwilkę pokazać że żyję;-) od rana wymiotuję jak kot... chyba się pochwaliłam za wcześnie że już mi mineło.... strasznie się czuję byłam na zakupach, wypiłam troszkę soku i chlust... wszystko ze mnie zlatuje, ze 20 min tem zjadlam krupnik i poki co sie trtzyma;-) ide spac chyba mała z dziadkiem posiedzi bo choinkę będą ubierali, z mama jutro po słodycze musimy jeszcze jechać bo nic nie kupiliśmy z takich rzeczy. Ubranka w pepko dzieciom braciaka kupilam za grosze, ciezko bylo mi przejsc obok spioszkow i bodziaków wszystko takie malenkie i slodkie, głownie beże mają moze za miesiąc jak juz orientacyjnie plec poznamy cos kupimy;-)

Do góry