reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

katee ja sie lecze w Invi Medzie w Warszawie na Mokotowie. Poki co jestem zadowolona- udalo sie zajsc w upragniona ciaze, nie wiem czy uda mi sie ja donosic- niestety. Lecze sie u dr Karwackiej, ale sa tam tez inni dobrzy specjalisci. Na pewno kogos wybierzesz. Witam na forum i pozdrawiam, no i oczywiscie zycze szczescia!!

No własnie, podobno w Invi Medzie maja nowsze technologie jak np. witryfikacja, tak wyczytałam... Ja jestem z Radomia i lekarz do którego chodzę jest związany z Novum i tak trochę mi głupio powiedzieć mu że ja chyba wolę w invimedzie... chociaż to moja decyzja i moje pieniądze, prawda?... A może są wśród Was pacjentki tych dwóch klinik, będę wdzieczna za informacje ;)

reklama
Magdusia gratulacje:)) A ilo dniowy mialas podany zarodek? I powiedz mi jeszcze
ilodniowe mrozaki masz zamrozone?

dzis mam 2dc i w pn wizyte. Zobaczymy kiedy bede miala podane moje blastusiowe mrozaczki

Jo.M dzieki za miłe słowo:) przykro, ze Ci sie nie udalo:(
aisha oby wszystko bylo dobrze
juditka jakies sa te zalecenia tej zity west?:)szukalam jakichs artykolow ale nie moge odszukac..masz jakies linki?
kaska nadal trzymam kciuki:))a najlepiej jak napisze gratulacje:))

katee zastrzyki w brzuch nic nie bola to nie masz sie czym martwic. Punkcje tez dobrze przebylam tylko dopadla mnie hiperka i nie mialam podanych zarodkow. Hiperke srednio przeszlam wydaje mi sie, ze mialam ta srednia. I jeszcze mam wrazliwy zoladek i chyba przez tydzien mnie bolal po znieczuleniu ogolnym bo podobno czasem tak boli. Mialam plyn w zatoce Douglasa i w oplucnej takze ciezko mi sie oddychalo, a przez to, ze zoladek mnie bolal nic nie moglam jesc i pic. Bylam taka slaba, ze przez 4 dni, az do Wigilii bralam kroplowke. Przytylam 7kg-od wody i brzuch jak w 7 miesiacu. Ale dalo sie przezyc. Natomiast ciesze sie, ze mam 4 blastusie, dzis 2dc i moze uda sie podac do 2tyg. niech mi to endo ladnie rosnie. Normalnie mam endo 12mm, a teraz mialam 28mm idealne dla moich zarodeczkow ale coz nie moglam miec podanych:((
ja mialam swoje komorki zaplodnione przez embriologa ICSI . U mnie na 11 komorek zaplodnilo sie 9, a do 5 doby przetrwalo tylko 4..

No własnie ja się boje strasznie tej hiper... czytałam, że różnie to może być... no nic i tak się zdecyduję i tak :)
Modlę się żeby sie udało za pierwszym razem i żeby sie odbyło bez komplikacji, ale wiadomo.. każda kobieta ma taką nadzieje ;)

Aisha ja też w Wawie w invimedzie :) Rozumiem, że to dr Karwacka Ci tak gada brzydko i nie daje szans na tą ciąże? Ja do niej nie chodziłam. Jestem u Dr. Dworniaka pomijając fakt, że czasem muszę mu przypominać co biorę i co mi robił to bardzo dobry lekarz.
Moje przeziębienie dziś już ma się lepiej, chyba czosnek naprawdę pomaga no i leżenie też. Oby jak najszybciej przeszło zupełnie...

I jeszcze jedno mam pytanko
Czym sie rózni ICSI od IMSI? Rozumuje ze obie to metody in vitro, ale czym sie rożnią i która jest lepsza???
Dziękuję...

ICSI to "mechaniczne" wprowadzenie plemnika do komórki jajowej przy IMSI dodatkowo wybiera się najlepszy plemnik badając je w powiększeniu ok. 6000 razy. O tym jaka metoda jest konieczna decyduje lekarz na podstawie szczegółowych badań nasienia partnera.

katee to Twoja decyzja i tak jak mowisz kasa, jesli masz zaufanie wieksze do innej kliniki niz dotychczas, nie wahaj sie, bo ktos. Jesli czujesz ze tak bedzie lepiej- przenos sie:)

Moondust to fajnie ze w tej samej klinice jestesmy, hm...moze nawet sie widzialysmy;) Kiedy teraz wizyta? Ja mam w pon 9.01.na 10.50. Powiem Ci ze wszystko mi juz jedno, ktory lekarz, dzis dowiem sie czy to wszystko ma jeszcze jakis sens. Dam znac wieczorkiem. Buziaki!

katee to Twoja decyzja i tak jak mowisz kasa, jesli masz zaufanie wieksze do innej kliniki niz dotychczas, nie wahaj sie, bo ktos. Jesli czujesz ze tak bedzie lepiej- przenos sie:)

Dzięki, ja też tak myślę ;) Tylko ten mój gin jest całkiem dobry i nie wiem jak zareaguje jak nie wybiorę "jego" kliniki... a chciałabym żeby mnie później prowadził. No nic, zobaczymy.. Ponawiam zapytanie czy któraś z Was jest z Invimedu lub z Novum, a może jest jeszcze jakąś dobra klinika w mazowieckim?

Przepraszam za pogrubienie czcionki ale coś się nie chce cofnąć...

reklama
Do góry