reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Salsik, z perspektywy matki jednego dzieciaczka NIE MAM POJĘCIA jak Ty się obrabiasz z dwiema dziewczynkami! Jestem pełna podziwu dla Ciebie i Twojego M. Czy od momentu porodu zdarzyło Ci się przespać całą noc? ;)

Gosia, tak, to się kiedyś skończy, tylko... pewnie to przegapisz, bo skupisz się na drobniejszych problemikach ;) Głowa do góry kochana. A nóż widelec polepszy Ci się w ciągu tych kilku miesięcy :*

Ostatnia edycja:
reklama
Agapa; biedaczko, czasem stres blokuje laktacje, może za bardzo się przejmujesz... spróbuj oprócz wody jakies herbatki albo kawki laktacyjne, podobno bawarka też pomaga przy słabej laktacji. trzymam mocno kciuki, żeby pokarm się u Ciebie unormował.

Salsik, fajnie, że się odezwałaś. Super, że córeczki rosną i są zdrowe :) My też będziemy Kubę szczepić Hexa + rotawirusy i dodatkowo na pneumokoki.

Chciałam się pochwalić, że Kuba wyrósł ze swoich pierwszych najmniejszych ciuszków :tak:
ubierałam go dziś rano i nagle ZONK, pajace za małe, dopiero 4 ciuszek okazał się być dobry!

Sergi, moje skurcze parte były naprawdę bezbolesne, dosłownie były dla mnie ULGĄ :tak::-)

Allle pogoda masakra, dzieci śpią wykończone bo mieliśmy sesję, ależ jestem ciekawa efektów. Już doczekać się nie mogę. Właśnie K dzwonił, że wyjechali, jakieś ok 5 godz i w końcu w domku będzie na weekend, od poniedziałku znowu słomianą wdową zostanę.

CZESC KOCHANE..
JA NADAL W DWUPAKU,AZ JUZ NIE CHCE MI SIE TEGO PISAC BO NIE WIERZE..
MALY NAM ZASNAŁ:) A BIALA ARMIA POSZLA W RUCH I NIC NIC NIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AAAAAAAA JA JUZ NIE WIERZE ZE MOGE URODZIC:)

OFICJALNIE ZOSTALAM SAMOTNA GRUDNIOWA CIAZOWKA:(

JEDZIEMY CALA RODZINKA DO MOJEJ MAMY NA OBIAD JAK PATRYK SIE OBUDZI...
OBY NIE DO WIECZORA BO ZAMIERZAM RODZIC :p:p:p

dzień dobry
salsik super że dziewczynki tak ładnie rosną, aż nie mogę uwierzyć że już 3miesiąc :-)
agapa walczysz jak lwica, podziwiam i życzę powodzenia!!
sergee u mnie parte też były masakryczne, jak to dobrze ujęłaś JPKM :-D

a mi przypałętało się chyba zapalenie piersi albo to zastoje :wściekła/y::-(
mam temperature 38,3 i czuję się jakbym miała grypę- łamanie w kościach i ogólne złe samopoczucie!! najgorzej że teraz weekend i nie wiem czy dam radę do pon wytrzymać, czy się nie skończy na wizycie w szpitalu...

może macie jakieś sposoby?? okłady, liście kapusty stosuje ale poprawy brak a ból nie do wytrzymania...

inka co do sposobów to laktator i odciąganie z bolących piersi , kąpiel ciepła i masowanie boli ale skuteczne trzeba naciskać aby mleko samo leciało i jak karmisz masować bolące miejsce no i liście kapusty tylko stłuczone

INKA spróbuj okładów z sody rozpuszczonej w bardzo ciepłej wodzie. Mi przy pierwszym dziecku to pomagało, a kapusta nie dawała mi rady

inka dokładnie, rozmasowuj piersi delikatnie, ale zdecydowanymi ruchami. Mnie pomogło :tak:

izi już tylko Ty zostałaś samotną nierozpakowaną?... :szok:
dorotar pochwal się koniecznie, jak już efekty sesji będą :tak:
kota super, że Kubinek rośnie :-) Jeszcze trochę, a z rozrzewnieniem będziemy wspominać te chwile które teraz trwają... Dzieci szybko rosną...

papayka- ja zaczęłam książkowo jak mała skończyła 2tyg...hemoroidy i mnie męczą :-(
Kota - moja też wyrosła z new born, wczoraj miałam zong :-D

U nas dziś pięknie i pierwszy normalny spacer zaliczony :-)

reklama
Inka u mnie działa laktator, tak mam delikatne guzki.. ale u nas to dopiero pierwsze dni i akurat nawał na czasie.. ale nie jest najgorzej, a w poprzedniej ciazy laktator i masaże tak jak mowia laski uratowały mi życie...

moje dziecię młodsze dziś spi i spi... nawet na jedzenie ja dobudzam, a za to Kamil rządzi na całego, jak poszedł na dzemkę... najpierw wołał be be.. no i faktycznie było, potem mu picia brakło więc wołał am am... tak nam się wydawało bo to co ujrzelismy jak w koncu postanowilismy po godzinie odpuscic i go wyciagnac.... okazało się am am.. ale przetrawionym... i zwroconym do lozeczka, nie wiem czy cos mu zaszkodzilo, ale bardziej realne ze lezac i pijac sie zakrztusil i potem poszlo na calego, a zeby bylo malo to skoro lozeczko cale brudne i spac nei ma gdzie to pozdzierał tapetę przy lozeczku... grrrr a tak poza tym chce byc czuly dla siostry ale nie zawsze mu to wychodzi, choc rozczula mnie jak daje jej buzi w glowke. ehhhh damy radę narazie musimy się dotrzeć:)

Izi nawet nei wiesz jak bardzo za ciebie trzymam kciuki i fakt nie wiem jak sie musisz czuc, ale calym serduchem jestem z Tobą:) dasz radę byle do poniedzialku nie dłuzej!!!

Do góry