Laski a czy ciemieniucha u Waszych dzieci też ma taki dziwny zapach? Ile razy wyczesujecie? Bo ja przed kąpielą oliwię i po kąpieli wyczesuje, tylko malotych strupow idzie. Teraz Hania ma posklejane wlosy i łuszczy jej sie to, ciezko tą oliwke wymyć i chyba miałam szczoteczke od oliwki stad te włoski sklejone.
reklama
jewcia33
Fanka BB :)
Ati my smarujemy oliwką, czekamy jakieś pół godz.i wyczesujemy przed kąpielą i strupy się sypią, a dopiero potem myjemy główkę i włoski nie są posklejane i zapachów dziwnych nie ma.Laski a czy ciemieniucha u Waszych dzieci też ma taki dziwny zapach? Ile razy wyczesujecie? Bo ja przed kąpielą oliwię i po kąpieli wyczesuje, tylko malotych strupow idzie. Teraz Hania ma posklejane wlosy i łuszczy jej sie to, ciezko tą oliwke wymyć i chyba miałam szczoteczke od oliwki stad te włoski sklejone.
agadaria
Laski a czy ciemieniucha u Waszych dzieci też ma taki dziwny zapach? Ile razy wyczesujecie? Bo ja przed kąpielą oliwię i po kąpieli wyczesuje, tylko malotych strupow idzie. Teraz Hania ma posklejane wlosy i łuszczy jej sie to, ciezko tą oliwke wymyć i chyba miałam szczoteczke od oliwki stad te włoski sklejone.
tak,u nas jest to zapach tego "łoju"co wydziela np.dprpsły człowiek...to nie śmierdzi,ale maluszkiem tez nie pachnie
po kąpieli znika oczywiscie ale rano juz wyczuwam ten "zapaszek"
cytryna - my teraz mega ciemieniuchy nie mamy ale przy Milenie było ostro i ja jej smarowałam główkę oliwką, na to woreczek foliowy a na to czapkawtedy oliwka wchłaniała się w główkę a nie w czapkę i wszystko dookoła
i jak się wchłonie woreczek ściągasz, kudła wyczesujesz i jest ładnie ;-)
Dzieki za patent
elifit
Moderatorka
a mój mały się drapie jak oszalały, cały nosek w rankach:-( a ma obcięte paznokietki. Chyba rękawiczki mu założę na sen.
monika~
poddaje sie z ta ciemieniucha, ide do apteki gdzie jest specjalny balsam i nie trzeba drapac, bo od tego drapania to dziecko ma traume jak ktos dotyka mu wlosow, po zdrapaniu saczy sie ze skory i gowny a nie efekt, dzis znow zasypany caly na maxa lacznie z twarza:/ zaplace te 14 euro ale przynajmniej nie bedzie drapania.
poza tym lekarz stwierdzila ze zadnej alergii nie ma, a moje dziecko wyglada z dnia na dzien gorzej - skora wysuszona, zaczerwieniona, w plamki, za uszami zaczelo mu cos cieknac, normlanie plakac mi sie chce.. wiec odstawiam wszystkie produkty jak przy skazie bialkowej i zobaczymy czy to zeczywiscie "tylko tradzik i sucha skora" czy skaza...
poza tym lekarz stwierdzila ze zadnej alergii nie ma, a moje dziecko wyglada z dnia na dzien gorzej - skora wysuszona, zaczerwieniona, w plamki, za uszami zaczelo mu cos cieknac, normlanie plakac mi sie chce.. wiec odstawiam wszystkie produkty jak przy skazie bialkowej i zobaczymy czy to zeczywiscie "tylko tradzik i sucha skora" czy skaza...

reklama