reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Pielęgnacja naszych maleństw

Laski a czy ciemieniucha u Waszych dzieci też ma taki dziwny zapach? Ile razy wyczesujecie? Bo ja przed kąpielą oliwię i po kąpieli wyczesuje, tylko malotych strupow idzie. Teraz Hania ma posklejane wlosy i łuszczy jej sie to, ciezko tą oliwke wymyć i chyba miałam szczoteczke od oliwki stad te włoski sklejone.

reklama
Laski a czy ciemieniucha u Waszych dzieci też ma taki dziwny zapach? Ile razy wyczesujecie? Bo ja przed kąpielą oliwię i po kąpieli wyczesuje, tylko malotych strupow idzie. Teraz Hania ma posklejane wlosy i łuszczy jej sie to, ciezko tą oliwke wymyć i chyba miałam szczoteczke od oliwki stad te włoski sklejone.
Ati my smarujemy oliwką, czekamy jakieś pół godz.i wyczesujemy przed kąpielą i strupy się sypią, a dopiero potem myjemy główkę i włoski nie są posklejane i zapachów dziwnych nie ma.

tak,u nas jest to zapach tego "łoju"co wydziela np.dprpsły człowiek...to nie śmierdzi,ale maluszkiem tez nie pachnie:)
po kąpieli znika oczywiscie ale rano juz wyczuwam ten "zapaszek"

cytryna - my teraz mega ciemieniuchy nie mamy ale przy Milenie było ostro i ja jej smarowałam główkę oliwką, na to woreczek foliowy a na to czapka :tak:wtedy oliwka wchłaniała się w główkę a nie w czapkę i wszystko dookoła :tak: i jak się wchłonie woreczek ściągasz, kudła wyczesujesz i jest ładnie ;-)

Dzieki za patent :) sprobujemy, choc ona czapek nienawidzi wiec dlugo pewnie nie wytrzyma.

poddaje sie z ta ciemieniucha, ide do apteki gdzie jest specjalny balsam i nie trzeba drapac, bo od tego drapania to dziecko ma traume jak ktos dotyka mu wlosow, po zdrapaniu saczy sie ze skory i gowny a nie efekt, dzis znow zasypany caly na maxa lacznie z twarza:/ zaplace te 14 euro ale przynajmniej nie bedzie drapania.

poza tym lekarz stwierdzila ze zadnej alergii nie ma, a moje dziecko wyglada z dnia na dzien gorzej - skora wysuszona, zaczerwieniona, w plamki, za uszami zaczelo mu cos cieknac, normlanie plakac mi sie chce.. wiec odstawiam wszystkie produkty jak przy skazie bialkowej i zobaczymy czy to zeczywiscie "tylko tradzik i sucha skora" czy skaza...:no:

reklama
ku.rwa znów nie wkleja.....

MoisturizingCream_Baby.png

o ten krem,unas po 1 razie pomogło i na trądzik i we włoskach,nic nie wyczesywałam!!!!!!!!!!!!

Do góry