reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha byłam w aptece to przy okazji sprawdziłam ten Urinal Intense i ma ekwiwalent 338 000 mg w jednej tabletce .....starczy, plissss bo nie wiem czy kupić:confused:

reklama
truskafffko, ja wykresiku nie widzę - to znaczy widzę logo ENPR i jak kliknę to pojawia się komunikat, że dostęp do wykresu masz zablokowany, pewnie musisz udostępnić wykres byśmy mogły go oglądać. Co do tej żurawiny to strasznie duży ekwiwalent ma, to nie są jakieś tabletki do krótkiej, kilkudniowej kuracji (taka dawka uderzeniowa dla układu moczowego)? Tamara zaleca ekwiwalent 1500-10000 świeżych owoców żurawiny, Gal jednak będzie łykała trochę więcej.

Piranha, -dzisiaj wypróbuję te rephresh, chyba moge jak wczoraj brałam replens?
O tym oleju canola pomyślę, Dzięki za wszystko :-)

Idę na spacer, na sanki i potem do Was zajrzę.

Truskafffka dzięki i dla Ciebie też dużo zdrowia, nie dawno też tak miałam więc wiem jak to męczy.
Odnośnie pomiaru to mój termometr budzi mnie o 5:30, ja mierze i idę dalej spać. Dopiero jak wstanę sprawdzam ile było. Kwestia przyzwyczajenia ale ja to robię już od lat więc no problem ;)
Zawsze o swoim M piszesz D. Mój też ma imię na D jak Daniel :)

Piranha pytałam wcześniej może nie zauważyłas- w moich tabletkach żurawiny napisane ekwiwalent 800mg . Biorę 2 dziennie czyli 1600mg, wychodzi na to że biore minimum tak? I jeszcze pytałam od którego leku ten mocz jest taki żółty że aż przerażenie bierze ;)

Gal, myślę, że śmiało możesz wypróbować dziś Rephresh. Ja jestem strasznie ciekawa czy naprawdę mam cały czas tak niskie pH (w okolicy 4) czy też "LIS", niby moje pH moczu ostatnio wynosiło 6 więc jest dość kwaśny. Nie będę jednak kupować miernika cyfrowego tylko po to by zaspokoić moją ciekawość :-D

nullka, odpisałam Ci ale niestety edytując raz jeszcze moją wypowiedź, mogłaś więc już tego nie zauważyć. Tamara zaleca dziennie ekwiwalent 1500-10000 mg świeżych owoców żurawiny więc według mnie za mało jej zażywasz. A odblaskowy mocz to od usuwania nadmiarów niewykorzystanych witamin B :-) (dlatego najlepsze są tabletki z formułą "time release" - witaminy uwalniane są stopniowo więc więcej wykorzystujemy a mniej idzie do kibelka :-D, nie widziałam ich jednak w Polsce), także witamina C powoduje, że mocz jest bardziej żółty.

reklama
Do góry