reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

agulek a czemu to tak???
piranha dziś na pewno :) jutro mąż w domu wiec też sie uda jak coś:-p
..tylko niech sie skok pojawi w końcu heh

reklama
Piranha- dziękuję za odpowiedź. Tak myślę z tym rephresehm, czy ja to dobrze zrozumiałam, że jego sens jest brać jeżeli zaaplikowałam sobie całą dawkę i dopiero po tym pól aplikatora na 12 godzin przed strankami.

Czyli samo aplikowanie np. pół aplikatora na 12 godz. przed starankami, nie ma sensu tak, bo nie będzie działać?

Piranha znalazłam jeszcze Urinal Intense i pisze że opakowanie 10 tabletek zawiera 3 kg owoców, wystarczy?
Kinga po prosty tyle znów nowości że nie ogarniam i tyle.........taka babska natura
Gal a ja bym sprawdziła teń rephresh piranha pisała że jednym pomaga to, a drugim ten replens. Rephresh stosuje się po @ co 3 dni cała dawke a przed starankami 12 godz 1/2 lub 1/4 jedna z tych dziewczyn pisała że na koniuszek palca też stosowała godz przed .......oczywiście korzystam z notatek, taka mądra nie jestem:-D

Ostatnia edycja:
Kinga, tylko nie wiem jak to jest z tymi częstymi przytulankami, niektórzy piszą, że wzmacniają plemniki ale jednak większość, że jest odwrotnie. Poniżej kilka cytatów:

Plemniki od momentu powstania komórki, do osiągnięcia przez nią zdolności do zapłodnienia potrzebują 72 dni. Dlatego ich codzienne "wysiewanie" powoduje, że do głosu dochodzą te niedojrzałe, a co za tym idzie, mniej zdolne do zapłodnienia.

Ginekolodzy zalecają 2-3 dniowe przerwy między współżyciem. Albo po prostu nie współżyć od razu po miesiączce - czekać aż się pojawi śluz płodny i wtedy rozpocząć współżycie. W tym śluzie plemniki nie tylko przeżywają, ale są jeszcze dodatkowo odżywione. No i mogą poczekać nawet kilka dni na komórkę jajową.

Po przerwie we współżyciu plemniki są podobno silniejsze, dojrzalsze i szybciej się poruszają.

Organizm mężczyzny dostosowuje liczbę plemników w spermie do częstotliwości kontaktów seksualnych. Produkcja jest ciągle taka sama a ich ilość rozkłada się tak - gdy są częste stosunki to wyrzucana jest mała ilość plemników, gdy rzadsze - wyrzucana jest większa partia. Jeśli do pochwy kobiety trafi mała ilość, to większe ryzyko, że nie dojdzie do zapłodnienia.

Wiecie co, odszukałam moje paski pH (te co ma Gal) i z ciekawości zmierzyłam pH - wyszło takie samo jak wtedy czyli w okolicy 4, ja chyba mam jednak to "low ionic strength" i potrzebuje miernika cyfrowego :-)

agulek, na pewno żurawina zdąży do owulki zadziałać więc faktycznie lepiej ją zakupić :-) Tamara nawet polecała tabletki żurawinowe do korekty pH po staraniach.

Gal, według mnie pół aplikatora 12h przed staraniami ma sens, ale wtedy faktycznie musisz wcześniej przetestować czy nie podnosi Ci Rephresh pH. A nie myślałaś o tym oleju Canola? Najlepiej by było jakbyś zdążyła przetestować i Rephresh i korektę pH za pomocą żurawiny i Replens, dasz radę? :-)

przeziębiłam się...:wściekła/y: nochal zatkany, głowa boli..ehh

Piranha kiedy w wykresie powinno zaznaczyć się tą ganicę wyższych temperatur?
dziś miałam nieco wyższą temp. od wczorajszej...tak myślę że to przez przeziębienie pewnie. Wrzucę (jak będę umiała hehe) mój wykres do sygnaturki, będziesz podglądać?:sorry2:
a w twoim ślicznym brzuszku na pewno jest córa i nie będzie niespodzianek na kolejnym usg :tak:
Gal z tym moim ph to też różnie może być, to był dopiero pierwszy pomiar..zobaczymy jak dalej zacznie szaleć
a ty wcinaj żurawinę i musi być dobrze:tak:
Czarodziejka ja tak codziennie niewyspana hehe i codziennie obiecujemy sobie z D że pójdziemy spać wcześniej żeby się wyspać i codziennie jakoś tak nie wychodzi :-D
Agulek też zawsze czekam na weekend żeby się wyspać (chyba że akurat w sobotę pracuję) a teraz...nie ma litości, 7:25 ...czas na pomiar temperatury
Kosmo to się wyczekałaś...do laboratirium poducha pod sweter by się przydała hehe
już coraz bliżej 26...:-)
Aneczka ja ja ja chętnie łapie zdrówko;-)
Nulka zdrówka dla Antosia, oby to była tylko srawa ząbków
Kinga pięknie działacie :D tak trzymać
a masz testy do sprawdzania owulki?

Piranha z tym różnie jest mysle.. ta częstotliwość zbliżeń. Axarai np widzisz pisała że robili to co dziennie a nawet nie raz dziennie i udalo jej sie.. mysle że trzeba tulić sie wtedy kiedy jest ochota:) zobaczymy co z tego bedzie..jeszcze ponad tydzień u mnie. dziekuje ci:)

agulek mu kobiety jestesmy twarde wiec na pewno to ogarniesz i bedzie git!

Piranha o kurcze, to mi zapodałaś myślówkę...
mój piękny hehe plan na miesiąc staranek był taki, że będziemy się codziennie przytulać po @ ale tak żeby D kończył na zewnątrz. Wszystko po to żeby wzmocnić żeńskie plemniki-pisłyście że żeńskie sie wzmacniają przy częstych kontaktach. Tak byśmy się zbliżyli na 2-3 dni do owulki i strzał w dzisiątkę zaliczyli...
bo z kolei pisałyście też że strzały powyżej 4 dni od owulki bardziej na chłopaczka idą..
a teraz to już sama nie wiem jak to jest z tymi łóżkowymi szaleństwami..:rofl2:

a jak masz "low ionic strength" to generalnie znaczy że masz niskie ph? i do wykrycia jak dokładnie jest niskie potrzebny jest miernik? czy możesz mieć wysokie ph?

truskafffko, no pewnie, że będę podglądać Twój wykresik, ja te Wasze wykresy mam w osobnych zakładkach pootwierane i otwierają mi się wraz z uruchomieniem przeglądarki internetowej :-) Skok (wzrost) temperatury jest rozpoznawany, gdy występuje określona (różna w różnych metodach, ja przyjmowałam 0,2*C) różnica pomiędzy najwyższą z sześciu ostatnich temperatur fazy niższych temperatur, a jedną z trzech następujących po sobie niezakłóconych wyższych temperatur. Wstaw wykresik to będziemy razem kombinować co i jak :-) Co do częstych staranek to przy planowaniu dziewczynki właśnie takie codzienne są zalecane - ale Kindze chyba bardziej po prostu zależy na kolejnym maleństwie niż restrykcyjnym planowaniu płci (poprawcie mnie jeśli się mylę! :-D), im mniej plemników w spermie tym podobno większe szanse na dziewczynkę ...ale i mniejsze na zapłodnienie. Można też skorzystać z dobrodziejstw metody wstrzymywania się od przytulanek przez minimum 7 dni - podobno wówczas gwałtownie spada ilość męskich plemników w spermie. Jeśli mam "LIS" to oznacza to, że paski pH nie pokazują właściwego odczynu i w sumie nie wiadomo jaki tak naprawdę mam :-) Szybko do zdrówka kochana wracaj!

Kinga, masz świętą rację, nic według schematów! :-)

Ostatnia edycja:
Truskafffka - oj zdrowia Ci zycze, ja dopiero zaliczalam to o czym piszesz i juz nie chce!!!!

Kurde dziewczyny nerwa mam, umowiona dzis jestem na bilans z maksiem, poza tym Maks ma jakies uczulenie na jajeczkach i pupci...swedzi go to i jest czerwone, nie wyglada ciekawie, nie juz nie pomaga, cieszylam sie ze pojde na wizyte i lekarz co przepisze moze do zrobienia w aptece, tym czasem nie wiem czy plany nie zostana na poziomie planow bo maz mi oznajmil ze chyba dzis musi jechac do Krakowa...wku......sie no!!!!
23_30_110v.gif

W ramach rozladowan poszlam odsniezyc kolo domu
28_4_5.gif
Chcialo sie zimy to sie ma...teraz pewnie juz codziennie trzeba bedzie machac lopata....no ale na dworku bosko...pies jak szalony biegal po sniegu:))) maksio w tym czasie spal...:)

reklama
truskaffko ja nie mam testów owu na ten cykl. działaj jak Ci piranha radzi zwłaszcza jeżeli staracie się o konkretną płeć dzidzi :tak:
U nas to poprostu staramy się o kolejne dzieciątko i nie ważne czy chłopiec czy dziewczynka chociaż wiadomo że marzy i mi sie dziewczyneczka :))

mykam do domu
pracy koniec:)
Jeszcze rosołek bede dziś gotowała dla mojego smyka bo chciał.
Buziaki paaa

Do góry