reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha tak w piątek mam gina o 9

Kinga skok może być u Ciebie w każdej chwili, też obstawiam że jutro lub pojutrze będzie :)

reklama
Witam Was

Mama05
- super, że lepiej domisiowi, teraz to pewnie już z górki i obędzie się bez antybiotyku:-)

Nullka- niech choróbsko szybko minie u Antosia, a kysz...

Piranha- poleciałam do apteki i tam znalazłam tylko taki Urinal , że w 1 kapsułce jest

Ekwiwalent ilości użytych owoców żurawiny19 100,0 mg

I teraz myślę, czy może być taka ilość, bo najchętniej wzięłabym i dwie taki kapsułki, co by zakwasić na maksa.

Agulek- to że u mnie jest tak kijowo z ph, to nie znaczy, że u Ciebie tak będzie :tak:

A jeszcze nie brałam rephreshu, bo nie wiem co robić.

Rano moje ph 4,9, ale rano zawsze mam niższe. Kurcze, od czego to zależy, że na wieczór mi rosnie.

jak byłam w ciąży z chłopakami to pamiętam że cały czas bym jadła wołowinę w sosie słodko-kwaśnym z fasolą i ryżem, w drugiej nie udanej piłam jogurty, kefiry teraz ser żółty i chleb brązowy ze słonecznikiem awokado i serek biały :) przed tą ciążą też tak jadłam więc mi się nie zgadza że jak przed ciąża czegoś nie jadłam to teraz mam mieć na to ochotę :(

Gal, jeśli w ulotce nie ma przeciwwskazań do brania 2 tabletek dziennie (jaka jest zalecana dzienna dawka w ulotce preparatu?) to też bym tyle brała :-) A może coś w Twojej diecie podnosi Ci pH na wieczór?

Dziękuję Piranha :-)
na ulotce pisze tak:
Sposób użycia:
Dla zdrowia układu moczowego stosować 1 kapsułkę żelową dziennie, maksymalna zalecana porcja to 3 żelowe kapsułki dziennie.

Więc chyba mogę 2 kapsułki, bo chyba lepiej dwa razy dziennie, tak mi się przynajmniej wydaje.
A z tym moim ph wieczornym, też się zastanawiam, co go powoduje i niestety ciężko coś wymyslić. Zastanawiam się nad wodą, bo przecież muszę ją pić, a jej ph to 7.

Piranha, jak myslisz, czy dzisiaj próbować rephresh, wczoraj stosowałam replens, a dzisiaj 7dc. Jestem w kropce.

A córeczka nieustająco piękna, szykuje się Miss Polonia :-D

Kinga, ja mam przeczucie, że jutro już tempka będzie wyższa :-) Masz jakieś objawy w okolicach owulacji? W moim szczęśliwym cyklu owulka przesunęła mi się z 12-14 dc na 18 dc więc może i u Ciebie takie przesunięcie przyniesie szczęście - tego Ci życzę!
wiesz jeżeli chodzi o odczucia to czuję jajniki mocno no i ogólnie czuje taką pełność w podbrzuszu wiec eksplozja bedzie chyba bo seryjnie czuję..może jutro tak jak piszecie no zobaczymy..
wczoraj wieczorem wypiłam sobie wina troche z mężem wiec ta tempka z dziś może jest nijaka nie wiem nie znam się na takich wykresach :/
Jeżeli będzie ten skok tz że jeszcze przez jaki czas powinnam z mezem serduszkowac? wczoraj zaszaleliśmy dwa razy.. heh.

dziekuje wam

piranha sliczne zdjecie :)))))

Gal, myślę, że zatem śmiało możesz brać 2 dziennie. Ja chyba bym w tym cyklu odpuściła Rephresh, tym bardziej, że czasu coraz mniej a zdaje się, że po staraniach można już używać tylko Replens - a najważniejsze jest utrzymanie niskiego pH od staranek do owulki, to wcześniejsze nie ma aż tak wielkiego znaczenia. Skupiłabym się zatem na dopracowaniu utrzymania niskiego pH za pomocą Replens i żurawiny - by być przygotowaną na korygowanie pH już po staraniach :-)

Kinga, ja bym jeszcze dziś serduszkowała! :-)

reklama
Piranha, a myślisz że jak zakupie żurawinę ten Urinal i 2 będe brała a mam dziś 2 dc to zdąży zadziałać do owulki?
Gal ja też będe pewnie miała z tym ph bo mi rano wychodziło przed @ 6,5 a wieczorem 4,5 wieć też coś nie halo.
Mamo zdrówka dla synka, a u mnie też coś wissi w powietrzu bo starszaka jakiś taki mało wyraźny wczoraj był
Zaczynam się zastanawiać czy nie odpuścić w tym cyklu.....

Do góry