reklama
Matik2012
Fanka BB :)
mierzycie to ph ale w ciąży norma to przecież niskie ph , ciemne zabarwienie moczu też nie jest dobrym znakiem powinien być klarowny . Więc coś mi tu nie gra
Gal
Witam Was
Mama05- super, że lepiej domisiowi, teraz to pewnie już z górki i obędzie się bez antybiotyku:-)
Nullka- niech choróbsko szybko minie u Antosia, a kysz...
Piranha- poleciałam do apteki i tam znalazłam tylko taki Urinal , że w 1 kapsułce jest
I teraz myślę, czy może być taka ilość, bo najchętniej wzięłabym i dwie taki kapsułki, co by zakwasić na maksa.
Agulek- to że u mnie jest tak kijowo z ph, to nie znaczy, że u Ciebie tak będzie
A jeszcze nie brałam rephreshu, bo nie wiem co robić.
Rano moje ph 4,9, ale rano zawsze mam niższe. Kurcze, od czego to zależy, że na wieczór mi rosnie.
Mama05- super, że lepiej domisiowi, teraz to pewnie już z górki i obędzie się bez antybiotyku:-)
Nullka- niech choróbsko szybko minie u Antosia, a kysz...
Piranha- poleciałam do apteki i tam znalazłam tylko taki Urinal , że w 1 kapsułce jest
Ekwiwalent ilości użytych owoców żurawiny | 19 100,0 mg |
I teraz myślę, czy może być taka ilość, bo najchętniej wzięłabym i dwie taki kapsułki, co by zakwasić na maksa.
Agulek- to że u mnie jest tak kijowo z ph, to nie znaczy, że u Ciebie tak będzie

A jeszcze nie brałam rephreshu, bo nie wiem co robić.
Rano moje ph 4,9, ale rano zawsze mam niższe. Kurcze, od czego to zależy, że na wieczór mi rosnie.
Matik2012
jak byłam w ciąży z chłopakami to pamiętam że cały czas bym jadła wołowinę w sosie słodko-kwaśnym z fasolą i ryżem, w drugiej nie udanej piłam jogurty, kefiry teraz ser żółty i chleb brązowy ze słonecznikiem awokado i serek biały
przed tą ciążą też tak jadłam więc mi się nie zgadza że jak przed ciąża czegoś nie jadłam to teraz mam mieć na to ochotę 
Gal
Dziękuję Piranha :-)
na ulotce pisze tak:
Sposób użycia:
Dla zdrowia układu moczowego stosować 1 kapsułkę żelową dziennie, maksymalna zalecana porcja to 3 żelowe kapsułki dziennie.
Więc chyba mogę 2 kapsułki, bo chyba lepiej dwa razy dziennie, tak mi się przynajmniej wydaje.
A z tym moim ph wieczornym, też się zastanawiam, co go powoduje i niestety ciężko coś wymyslić. Zastanawiam się nad wodą, bo przecież muszę ją pić, a jej ph to 7.
Piranha, jak myslisz, czy dzisiaj próbować rephresh, wczoraj stosowałam replens, a dzisiaj 7dc. Jestem w kropce.
A córeczka nieustająco piękna, szykuje się Miss Polonia
na ulotce pisze tak:
Sposób użycia:
Dla zdrowia układu moczowego stosować 1 kapsułkę żelową dziennie, maksymalna zalecana porcja to 3 żelowe kapsułki dziennie.
Więc chyba mogę 2 kapsułki, bo chyba lepiej dwa razy dziennie, tak mi się przynajmniej wydaje.
A z tym moim ph wieczornym, też się zastanawiam, co go powoduje i niestety ciężko coś wymyslić. Zastanawiam się nad wodą, bo przecież muszę ją pić, a jej ph to 7.
Piranha, jak myslisz, czy dzisiaj próbować rephresh, wczoraj stosowałam replens, a dzisiaj 7dc. Jestem w kropce.
A córeczka nieustająco piękna, szykuje się Miss Polonia

K
Kinga85
Gość
wiesz jeżeli chodzi o odczucia to czuję jajniki mocno no i ogólnie czuje taką pełność w podbrzuszu wiec eksplozja bedzie chyba bo seryjnie czuję..może jutro tak jak piszecie no zobaczymy..Kinga, ja mam przeczucie, że jutro już tempka będzie wyższa :-) Masz jakieś objawy w okolicach owulacji? W moim szczęśliwym cyklu owulka przesunęła mi się z 12-14 dc na 18 dc więc może i u Ciebie takie przesunięcie przyniesie szczęście - tego Ci życzę!
wczoraj wieczorem wypiłam sobie wina troche z mężem wiec ta tempka z dziś może jest nijaka nie wiem nie znam się na takich wykresach :/
Jeżeli będzie ten skok tz że jeszcze przez jaki czas powinnam z mezem serduszkowac? wczoraj zaszaleliśmy dwa razy.. heh.
dziekuje wam
piranha sliczne zdjecie
Piranha
Gal, myślę, że zatem śmiało możesz brać 2 dziennie. Ja chyba bym w tym cyklu odpuściła Rephresh, tym bardziej, że czasu coraz mniej a zdaje się, że po staraniach można już używać tylko Replens - a najważniejsze jest utrzymanie niskiego pH od staranek do owulki, to wcześniejsze nie ma aż tak wielkiego znaczenia. Skupiłabym się zatem na dopracowaniu utrzymania niskiego pH za pomocą Replens i żurawiny - by być przygotowaną na korygowanie pH już po staraniach :-)
Kinga, ja bym jeszcze dziś serduszkowała! :-)
Kinga, ja bym jeszcze dziś serduszkowała! :-)
truskafffka
Witam się z południową kawą i lece nadrabiać;-)
reklama
Piranha, a myślisz że jak zakupie żurawinę ten Urinal i 2 będe brała a mam dziś 2 dc to zdąży zadziałać do owulki?
Gal ja też będe pewnie miała z tym ph bo mi rano wychodziło przed @ 6,5 a wieczorem 4,5 wieć też coś nie halo.
Mamo zdrówka dla synka, a u mnie też coś wissi w powietrzu bo starszaka jakiś taki mało wyraźny wczoraj był
Zaczynam się zastanawiać czy nie odpuścić w tym cyklu.....
Gal ja też będe pewnie miała z tym ph bo mi rano wychodziło przed @ 6,5 a wieczorem 4,5 wieć też coś nie halo.
Mamo zdrówka dla synka, a u mnie też coś wissi w powietrzu bo starszaka jakiś taki mało wyraźny wczoraj był
Zaczynam się zastanawiać czy nie odpuścić w tym cyklu.....
Podziel się: