reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

PIranha dzięki Kurde teraz już nie wiem ile mam brać bo na opakowaniu było że 2razy po jednej tabletce.
Tatabletka zawiera:
Wit C 100mg
Wit E. 3 IU (cokolwiek to znaczy)
Sok z żurawiny 40mg 20:1 (equivalent to 800mg )

reklama
piranha oj to dobrze że nie kupiłam, czyli kupić urinal tam jest 5000 mg w jednej i brać 2 sztuki tak?
Dzięki cudowna kobieto:-) musze czekać do 14 bo w aptece obok strajk....13-14

czesc dziewczyny.
Gal ja tez zazywam od dzis tabletki zurawiny, tylko nie wiem czy mam odpowiednia dawke. moze Piranha mi doradzi pozniej. slyszalam tez ze jogurty naturalne tez dobrze wplywaja na kwasne ph, wiec od dzisiaj jem jeden dziennie.

Piranha kupilam tez Agnus Castus ale nie wiem w jakiej dawce go zazywac. prosze o pomoc :-)
a na mojej zurawinie pisze: zurawina 252mg, 50:1 12,600mg swiezej zurawiny.

Matik ja pierwsze slysze o tym tescie z sody :confused: ale wiem ze ktoras dziewczyna to robila (chyba Daria). takze musisz poczekac ja sie pojawi i napewno ci pomoze :-)

Nullka u mnie jest D jak Damian:-D
5:30 toż to środek nocy hehe
ja w weekendy mam plan zrobić standardowo pomiar o 7:30 i chodzić spać dalej:-D
choć akurat w ten weekend będzie zamieszanie, bo pracuję, więc pomiar muszę zrobić o 7, a potem imprezujemy...

oo właśnie dziewczyny alkohol wpływa na temperaturę?

Piranha
ciekawa sprawa z tym ph, ja też jestem ciekawa czy u mnie będzie się zmieniać w miarę zbliżania do owulki i dziś jeszcze chcę wypróbować czy mi wzrośnie po orgaźmie :-D

a czy któraś z was robiła sobie ten test sikany na sodę i się potwierdziło :) ?

ten test na sode to chyba jakis dziwny bo w z jednego moczu wychodzi mi wynik w jednej szkalnce na dziewczynke a drugiej na chlopca Zobacz załącznik 426810 co mocz mi sie zmienia Zobacz załącznik 426811
4.gif
chyba ze mam
bobaski_swiecace
raczej watpliwe:-p
natomiast z kapusty w ogole kolor mi sie nie zmienil jak byl ciemny fiolet taki zostal a jak roz lub czerwien to niby chlopiec

Ostatnia edycja:
juz jestem po zakupach. no i kupilam pierwsze ubranie ciazowe;-) kupilam rurki w h&m :tak: ale usmialam sie bo rozm 38 byl ciut wiekszy nic 40, a rozmiar42 roznil sie gora 1cm od rozmiaru 38:-D

piranha Ty sobie ze zartuj z tym ze Twoja ksiezniczka moze byc ksieciem:-D akurat we wszystkio uwierze ale nie w to! juz Ci pisalam- ta corcia Ci sie poprostu nalezy i absolutnie nic juz tego nie moze zmienic:tak: takze prosze Cie nawet tak nie pisz;-) zreszta po zdjeciu widac ze to sliczna krolewna:tak:

za to ja juz jestem nastawiona na synka i dzisiaj nawet bedac w h&m zerknelam na malusie dziewczece ubranka i tylko westchnelam z tesknata:sorry2:
wczoraj nawet poczytalam sobie jeden watek o przeczuciach i wrozbach w ciazy i prawie wszystkim dziewczynom przeczucie sie nie sprawdzilo (tak samo jak Piranhii, mojeje serdecznej przyjaciolce, mojej bratowej). takze ja juz czuje ze moje poczatkowe przeczucie zrobilo mnie w balona:rofl2:
oczywiscie juz dawno nie mam tego przeczucia odkad wszystko zaczelo wskazywac ze to synek;-)

matik testy s sody polega z wlaniu porannego moczu do pojemnika z 2 lyzkami sody. jak sie pieni to niby chlopczyk, a jak nie ma zadnej reakcji to dziewczynka. naszym dziewczynom ktore bede mialy coreczki sprawdzil sie ten test. no i snam jedna dziewczyne z innego forum ktorej soda sie spienila i bedzie miala synka:tak: ale czy wszystkim sie sprawdza tego nie wiem.

miss.bella jak masz duzo testow owulacyjnych to mozesz zrobic, ale jak nadal 2 kreseczka nie bedzie tak ciemna jak testowa nie musi oznaczac ze nie jestes w ciazy. ja i tak czuje ze szykuja sie 2 wypasione ciemne krechy na tecie ciazowym:tak:

nullka, mama zdrowka dla dzieciakow:tak:

no i zapomniaam co mialam jeszcze napisac bo robilam przerwe na pogaduchy z przyjaciolka:-D

nie jeszcze sie nie zapisalam chce siezapisac jakos przed wyjazdem do polski (11luty) ze jak przyjade zebym miala wizyte :-) to moze na poczatek lutego sie zapisze albo koniec stycznia
widze ze drugie dziecko masz w podobnym wieku do mojej Nadii :)

reklama
Do góry