reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październik 2011

Elifit, Kasiadz dzięki za powitanie!! A pierwszy ząb u niego zauważyłam 3 stycznia więc strasznie szybko, podobno to nie za dobrze jak tak wcześnie są bo mogą być potem słabe i się psuć, na razie szczotkujemy codziennie taką silikonowa szczoteczką i nawet lubi takie drapanie,mniej swędzi..

reklama
ja właśnie czekam na początek miesiąca i mam zamiar kupić żabę do wózka a przy okazji u tego samego allegrowicza tą sylikonową szczoteczkę, gryzak i gryzak-grzechotkę. :)

no ja pierdziele mój Arek nie śpi od 15.40!! Dwoje sie i troje i cholernik nie zasypia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nawet wózek nie pomaga!! Zaśnie na moment przy piersi a jak go odkładam to znowu oczy jak 5 złotych ehhhh :crazy:

cieszę się że forum wam służy, nie ma się co bać przyłączać DO WSZYSTKICH CZYTAJĄCYCH ZAPRASZAMY :-D:-D:-D Ja jestem na bb od 6tc i nie wyobrażam sobie tako prostu zniknąć. Szkoda że nie możemy się wszystkie spotkać.
Kingolinka jak będę w O-cu to cię wyciągam na spacer :-D
elifit cierpliwości życzę, bądz twarda, kiedyś im się to musi zmienić z tym spaniem, ja też swoją próbuje przestawić na wcześniejsze spanie.

jewcia a mogę spytać skąd jesteś? bo dopiero zauważyłam że dolnośląskie:)
bardzo przykrą historie opowiedziałaś....... nie lubię czytać i słuchać takich opowiadań, bo strata dziecka jest najgorsza.......
kasiadz małe miasto Wołów, 40km od Wrocławia.

Cześć to może i ja się ośmielę?? Korbobor dodałaś mi odwagi bo już od jakiegoś chciałam do Was napisać. Śledzę Wasze forum od powrotu ze szpitala bo człowiek "zielony" wychodzi z takim maleństwem i dobra rada, wsparcie dużo pomagają. A poza tym jakoś lżej znosić było nieprzespane noce i brak chwili dla siebie jak wiedziałam że to nie tylko ja tak mam. Codziennie jak mały utnie sobie drzemkę to ja wskakuję m.in na bb , jak to mój mąż określił forum "Matek Polek" .
Trochę o mnie, mieszkam w Zamościu, mam synka Adasia i nie wyobrażam sobie świata bez niego choć czasami to łobuz niesamowity (taką ma ksywkę) i potrafi dać popalić. Dzisiaj dał mi niezły koncert, może to dalej zęby chociaż na razie by już przystopował bo dwa już ma !! Jeszcze raz się witam!
Bisia witaj serdecznie w tym naszym babińcu. Może jeszcze któraś pójdzie za ciosem i się ujawni?

No to moze i ja sie przylacze do was dziewczyny.

Juz pisalam wczesniej kilka postow i wrzucalam nawet fotki z brzuszkiem ale jakos tak nigdy nie mam weny do pisania. Czytam was codziennie i czerpie od was rady, pomysly i wszelka pomoc jaka sie tu dzielicie.
Mieszkam w Sheffield w UK, mam 29 lat i Oliver jest moim pierworodnym.
Nie moge narzekac na niego bo jest naprawde aniolkiem w porownaniu z waszymi ananasami (bez urazy:-D)
Nie mial za wielu problemow z gazami, ani zadnych innch... Karmie go tylko piersia i mimo poczatkowych problemow z zatorami i poranionymi sutkami wszystko idzie calkiem niezle.
Oli za kilka dni skonczy 3 miesiac, w czwartek mamy kolejne szczepienie :szok:juz sie boje, bo za pierwszym razem trzymalam go na kolanach i patrzylam jak baba wbijala mu te wielkie igly w nozki... tym razem tatus bedzie go trzymal.
Noce przesypia, tj mniej wiecej spac chodzi miedzy 21-22, czasem budzi sie przed polnoca na przekaske (nie przeszkadza mi to bo sama chodze spac ok 12-1)ale za to potem spi do 6 rano, a pozniej budzi sie juz co 2 h. Rano przewaznie wstajemy ok 11 wiec nie narzekam.:tak: W dzien tez karmi sie co 2 h chyba ze jestesmy na spacerku to wytrwa nawet 5h.

Co do porodu... hmm wg tych co byli, widzieli byl bardzo ciezki(podobnie jak atram) maly nie chcial wychodzic, byl owiniety pempowina, wyssawany ssawka, kluty w glowke 2x jak byl jeszcze we mnie, zeby sprawdzic w jakiej jest kondycji. w ciagu calego dnia porodu (pierwsze skurcze o 7 rano, do szpitala trafilam ok poludnia a urodzilam o 20.30) przez sale przewinely sie wszystkie mozliwe rasy swiata chinki, azjatki, afroamerykanki itp itd (lekarki, polozne) gdyz nasz przypadek byl wyjatkowy. Ja pamietam wszystko jak przez mgle, ale nie jako tragedie. jeszcze przed samym rozwiazaniem na fotelu mowilam poloznej ze mam ochote juz na kolejne dzieciatko.

Tyle o mnie puki co, postaram sie wcisnac w dyskusje!

witam nowe mamusie! ale fajnie ze ujawnilyscie sie :)

my pobudka co 2.2,5 godz - jak nowonarodzony kur.de :) buczy jak probuje go zmylic smoczkiem i laduje przy cycu, a ja wymiekam..

dzis mamy fit z maluchem tyle,ze ja najchetniej walnelabym w kimono i synek tez.. trudno przespi sie w wozku te 40 min. Mrozi tylko na -7 wiec nie mam wymowki,zeby nie isc..ale lenia mam!

Również witam nowe mamusie:)
Elifit to daj znac jak bedziesz chetnie sie z Toba na spacer wybiore:-)
My wczoraj bylismy u lekarza i dostalismy skierowania na to sondowanie. Kolejny lekarz stwierdzil, ze nie ma co czekac bo wydzielina z oka wyłazi jak nic :-( Porazka... Chyba umre tego 8 lutego... Aha i Szymkowski wazy ok. 7 kg i ma 42 cm w glowce i ok. 69 cm dlugosci... Kawał chłopa hehe Chociaz mojej kolezanki syn ma 5 m-cy i wazy 9200 :szok::szok::szok::szok:To jest kawał chłopa...

Dobry (oby) dziewczęta;-)
Witam sie i ja z 3 nowymi mamami:-)

Pytanie mam odnosnie kaszek, sloiczkow - jesli jestesmy na Bebilonie Pepti ze wzgledu podejrzenie AZS/skazy białkowej to po jakie np kaszki sięgać jeżeli już? Jakieś kukurydziane? Marti coś o tym pisała.
Zielona jestem w tym temacie zupełnie:baffled:

I druga kwestia, już nie karmie piersią i przyznam, że nie jestem zbyt zadowolona z wyglądu moich piersi po ciązy:crazy:
Co polecicie na ujędrnienie? Ze sportów to pewnie basen, a jakiś balsam? Poradźcie coś:-)

Witam się i jo :-) Z poranną kawką:-) Co ja bym bez niej biedna zrobiła:-D

U nas w porządku, młody na razie ma te dobre dni haha, nie zapeszając :-D

Witam nowe mamusie:-) I trzeba było się wstydzić?? My nie gryziemy!! My się nawet nie kłócimy jak zauważyłam, na innych forach jak sobie podglądywałam to tak się jadą że aż się nie chcę tego czytać, a my z dziewuchami jak jedna wielka rodzina co nie??

fato- przykro mi z powodu takiej tragedi w rodzince, Boże czasem życie jest niesprawiedliwe:wściekła/y:

Cały ranek myślałam co mam napisać i du....może mi się przypomni:-)

Jeju tak ostatnio myślałam 11 stycznia zaszłam w ciąże, 28go pierwszy raz testowałam, masakra jak ten czas leci:-D

elifit- jak tam @ jest ??

reklama
Cześć , witam się z rana. Jeszcze raz dzięki za miłe powitanie. Teraz mi trochę szkoda że nie trafiłam do Was od początku tzn jeszcze z małym w brzuchu, ale nigdy nie jest za późno jak widzę.
My już od jakiegoś czasu mamy ładne nocki, mały zasypia ok. 21 i budzi się o 2,3 na karmienie a potem to już z rana koło 7,8 i śpimy do 8,9. Ze spaniem w dzień to różnie bywa, chyba że na spacerze bo wtedy to tylko łyknie świeżego powietrza i śpi do powrotu do domu. A w domu to tylko czasami dwie drzemki po 15 minut a resztę rozrabianie. Ale najgorzej jest z ubieraniem się na spacer, bardzo tego nie lubi i zdarza się że musze go ubierać na raty tj. czapka na głowę i na rączki ponosić , reszta ubranek i szybko do wózka. Ja to się ubieram w biegu :)) Któraś też tak ma?? Pocieszam się że w lecie będzie łatwiej.
Kingolinka a co to jest to sondowanie? Bo mój mały też miał infekcję oczka lewego od porodu, przemywałam solą fizjologiczną, później lekarka dała nam receptę na kropelki Tobrex i przeszło na jakiś czas, teraz znowu mu zapuszczam bo się odnowiło trochę...
My mamy dzisiaj wiercenie rur w bloku, hałas jak zakładzie jakimś a mały śpi :-):-) On jak jest śpiący to nic mu nie przeszkadza idzie spać i tyle he he

Do góry