reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październik 2011

Ja tez witam nowe mamuski, moze sie jeszcze ktos ujawni? ;)

Kingolinka wspolczuje :(

maggie jak sie zdecydujesz rozszezac diete wybieraj kaszki bez mleka, czyli takie ktore bedziesz przygotowywac na swoim bebilonie pepti. Ryzowa i kukurydziana sa bezglutenowe, dlatego polecane na poczatek. Ale niektorzy decyduja sie gluten tez wczesniej wprowadzac.
Moja tez prawdopodobnie ma skaze i ja jej glutenu nie podam przed skonczonym 6 miesiacem, bo jak reaguje zle na nabial to na gluten tez moze... alergie chodza parami...

reklama
elifit cierpliwości życzę, bądz twarda, kiedyś im się to musi zmienić z tym spaniem, ja też swoją próbuje przestawić na wcześniejsze spanie.

kasiadz małe miasto Wołów, 40km od Wrocławia.

Bisia witaj serdecznie w tym naszym babińcu. Może jeszcze któraś pójdzie za ciosem i się ujawni?

Cześć , witam się z rana. Jeszcze raz dzięki za miłe powitanie. Teraz mi trochę szkoda że nie trafiłam do Was od początku tzn jeszcze z małym w brzuchu, ale nigdy nie jest za późno jak widzę.
My już od jakiegoś czasu mamy ładne nocki, mały zasypia ok. 21 i budzi się o 2,3 na karmienie a potem to już z rana koło 7,8 i śpimy do 8,9. Ze spaniem w dzień to różnie bywa, chyba że na spacerze bo wtedy to tylko łyknie świeżego powietrza i śpi do powrotu do domu. A w domu to tylko czasami dwie drzemki po 15 minut a resztę rozrabianie. Ale najgorzej jest z ubieraniem się na spacer, bardzo tego nie lubi i zdarza się że musze go ubierać na raty tj. czapka na głowę i na rączki ponosić , reszta ubranek i szybko do wózka. Ja to się ubieram w biegu :)) Któraś też tak ma?? Pocieszam się że w lecie będzie łatwiej.
Kingolinka a co to jest to sondowanie? Bo mój mały też miał infekcję oczka lewego od porodu, przemywałam solą fizjologiczną, później lekarka dała nam receptę na kropelki Tobrex i przeszło na jakiś czas, teraz znowu mu zapuszczam bo się odnowiło trochę...
My mamy dzisiaj wiercenie rur w bloku, hałas jak zakładzie jakimś a mały śpi :-):-) On jak jest śpiący to nic mu nie przeszkadza idzie spać i tyle he he

jeśli chodzi o ubieranie przed spacerem to u nas też jest tragedia, ale ja steram się do tego spokojnie podchodzić i wmawiam sobie że nie słysze jej płaczu. Ja też zawsze ubieram się w biegu:)

dla mam ze skaza - troche inspiracji (bananowe ciasteczka sa mniaaaam)

Mama na diecie bezmlecznej
I ja znam tę stronkę i polecam rogaliki z marchewki :) Pycha no i zdrowsze niż zwykłe pączki bo nie wiem jak Wy ale ja nigdy nie przepadałam za słodyczami ale od jakiegoś czasu mam maga apetyt na wszystko co słodkie a tyłek rośnie:crazy:
byłyśmy dziś u lekarza i stwierdził on, że mała ma refluks. Dostałyśmy lek tylko, że wg lekarza mam go podawać przed karmieniem a na opakowaniu jest napisane, że po i bądź tu mądry :confused:
U nas z kolei jest dramat jeśli chodzi o kąpiel mała wpada w taki szał, że aż trudno ją utrzymać przez chwilę jest spokojna zaraz po włożeniu ale jak się zorientuje co i jak to jest dramat.
Sąsiedzi pewnie myśla, że obdzieramy ją ze skóry :(
Jedynym wyjściem jest kąpiel z nią w wannie którą z kolei uwielbia ale nie mogę się kąpać z dzieckiem codziennie...
Fajnie, że jest tu więcej nowych mamusiek bo nie tylko ja jestem świerzakiem:-)

Ostatnia edycja:
korbobor my tez mala kapiemy w duzej wannie, wtedy kiedy oboje jestesmy w domu, bo jak maz jest na noc w pracy to sie boje ze sie z nia poslizgne albo cos... ale gdyby pracowal normalnie w dnie to kapalibysmy ja tak codziennie :tak: Ona woli duza wanne bo ma gdzie nogami i raczkami machac :)

Ania przy kapieli i przy ubieraniu plakala w pierwszych tygodniach zycia, ale od dluzszego czasu juz nie placze. I nawet przestala marudzic jak ja zapinamy do fotelika samochodowego bo tego tez nie nawidzila.

A przepisy sprawdze :) tylko kiedy tu cos upiec? :baffled:

Ja za to mam ogromny apetyt na mieso... jak nie ma na obiad sztuki miesa to chodze wkurzona ;) a wczesniej specjalnie nie lubilam.

Witam się
Znowu długo nie zaglądałam chyba mam jakiegoś leniwca.
Fajnie że mamy 3 nowe mamy POZDRAWIAM
My dzisiaj byliśmy na szczepieniu dobrze że mała płakała troszkę tylko teraz śpi jak zabita :-)
Waży aż 5140 wow hahah pani doktor powiedziała że jak tylko na moim cycu to ładnie przybrała więc się cieszymy tylko mamy jakąś skórę wysuszona i kazała mi ja jakąś oliwka dla alergików smarować :angry:

Ah dziewczyny jakoś przykro się robi na sercu jak piszecie o tych poronieniach smutne ale niestety życie potrafi być okrutne.

Ale mi teraz teściowa przyniosła deser mniam sparzone jabłuszko a w nim owsianka z orzechami zalana gorącym miodem pycha:-)

dobra idę ponadrabiać forum bo jestem w plecy:-)

Dobry Wszystkim :)

Witamy nowe mamusie w kupie rażniej kupy nikt nie rusza :tak:

Ja dopiero teraz mam prąd od rana no ja pierdziele żeby naprawę robić 8 h tylko w polsce chyba takie konowały z tą energią kuzwa lekko wiatr zawieje i juz nie mamy pradu a w domu wyziembiło sie na maksa dobrze ze Ola śpi optuliłam to ma ciepło.

Dobry (oby) dziewczęta;-)
Witam sie i ja z 3 nowymi mamami:-)

Pytanie mam odnosnie kaszek, sloiczkow - jesli jestesmy na Bebilonie Pepti ze wzgledu podejrzenie AZS/skazy białkowej to po jakie np kaszki sięgać jeżeli już? Jakieś kukurydziane? Marti coś o tym pisała.
Zielona jestem w tym temacie zupełnie:baffled:

I druga kwestia, już nie karmie piersią i przyznam, że nie jestem zbyt zadowolona z wyglądu moich piersi po ciązy:crazy:
Co polecicie na ujędrnienie? Ze sportów to pewnie basen, a jakiś balsam? Poradźcie coś:-)

mi koleżanka poleciła kleik kukurydziany i jak coś to własnie jak któras z nas pisała kupuj bezmleka i rób na pepti.

Bisia to jest przebijanie kanaliku łzowego, ktory od urodzenia nie otworzyl sie. Ja juz przechodziłam wszytskie mozliwe krople, masaze przemywania i nic a nic nie pomaga. Oko "mokre' a po nocce tak uklejone ze oka otworzyc nie moze... A co do ubierania to roznie bywa hehe najbardziej czapki nie lubi ale ogolnie jest do "zagadania" i wtedy mozna mu nawet sukienke ubrac hihihi:-)

hej

mój kąpiel uwieeelbia, szaleje nogami. Jeszcze się z nim nie kąpałam ale chyba spróbuje bo tak zachwalacie :) Ubierania szczególnie rękawów nie cierpi i zapinania w foteliku też nie ale juz w wózku siedzi cicho. czai pewnie że na dwór idziemy.

dziewczyny potrzebuję dobrej rady jak nie panikować w aucie, jsk się zestresuje to przestaje myśleć.. może melisa jakas?? albo tabletki uspo

reklama
Witajcie!!!
to może i ja się ujawnię :) czytam Was gdzieś od 5 miesiąca ciązy, może wcześniej. Nie pisałam, bo przyznam szczerze że ciąża to był dla mnie ogromny strach czy uda się dotrwać do końca. Czytając Was prawie codziennie mam wrażenieże Was znam. No i tak jak dziewczyny piszą fajnie przeczytac że nie tylko my mieliśmy problemy z brzuszkiem albo że dzieci się rzucają przy cycu.Pierwsze dziecko poroniłam w 13tc, 3 miesiące później udało się zajść kolejny raz i każdy dzień to był strach... Poród wspominam okropnie, darłam się, nacinali mnie, popękałam strasznie, szyli mnie 40 min, ale jak już miałam małego na sobie to :) radość przeogromna. Mały waży już 6860 i ma 65 cm :) karmię go cycem i od tygodnia podaję sok marchwiowy i jabłkowy. Powoli będę zaczynała dawać coś gęstszego.
pozdrawiam wszystkie mamusie!!

Do góry