reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2011

Cześć mamusie, mam końcu trochę spokoju, na spacer nie poszliśmy bo u nas zimno dzisiaj i wieje mocno, wczoraj zmarzłam na sapcerze a dzisiaj jest chyba większy wiatr. Ala mały ma chyba zakodowane że to po 13 i powinien spać na spacerze :-D Dał się uśpić w łóżeczku i monysia dla mnie tez to sukces spory bo rzadko mu się to zdarza i tylko lulanie skutecznie pomaga na sen.

Korbobor wiem z opowieści jak jest ciężko tak samemu na obczyźnie wychowywać dziecko ( brat mieszka w uk jakieś 10 lat), żadnych babć i ciotek do pomocy , bratowa prawie 4 lata nie pracowała dopóki małego do przedszkola nie wysłała. Opiekunki drogie, nie opłacało by się pracować. No i życie towarzyskie kulało. Dopiero jak na wakacje przyjeżdżała z małym to odżywała trochę , mały do dziadków a my w miasto :))

No i koniec drzemki, a na spacerze jeszcze by spał :crazy:

reklama
MAMY ZĄBKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A teraz się witam i lecę nadrabiać :-D

gratulacje !!!!:-D

Korbobor nie znam się na tym, być może tak jest że dlatego jest mocniej związany z tatusiem gdyż
pierwszy kontakt skóra do skóry był z tatusiem ...
czuje bliskość i bezpieczeństwo ... coś, co poznaje przyjemnego po trudach porodu ...

Moja Paulisia też woli u taty usypiać, u niego 5 min i śpi :confused:

Moja Paulisia też woli u taty usypiać, u niego 5 min i śpi :confused:

Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama :)

I ja się dołączę jeszcze w temacie kąpieli aby pokazać reakcję na różne stopnie zanurzenia :)
Szkoda tylko, że ta radość trwa tylko podczas kapieli w wannie :)
hania3.jpg
[/URL]

Uploaded with ImageShack.us[ /img]

Ostatnia edycja:
Właśnie wróciliśmy ze spaceru i narazie Ola śpi więc mam chwilę dla siebie :)
korbobor dziękuje za odpowiedź, jak moge zapytać ile Twoja malutka waży? Moja tyje tak 600g na miesiąc... w ostatnim miesiącu przytyła 1kg więc mam nadzieje że moge ufac mojej lekarce ze to ulewanie to nic powaznego i ze jak wprowadze stale posilki (kaszki, zupki itp.) to moze sie to jakos unormuje :)
ooo właśnie sie obudzila takze idziemy sie teraz karmic :)

Malutka to ile zabkow juz maly ma?
Korbobor zdjecia super!
A co do refluksu to trudno mi uwierzyc ze tak wczesnie mozna go stwierdzic.Moj Marcel urzygiwal dlugo ale przedewszystkim po produktach mlecznych i tak do ok 7 roku.Ale nigdy nie mial robionych zadnych badan .Lekarz powiedzial ze to moze byc refluks.Ale nie na 100%

U chinczyka bylysmy zjesc z kompela w trakcie popoludniowego spania malej.Obzarlam sie jak prosie.Wrocilam a ona dalej spi i to juz 2,5 godzin!
Monysia ty to sie masz z tesciowa.Ale jak byla moja<mama u mnie to tez zawsze naguje co ja robie ,a zwlaszcza jak dziecko placze.To ona uwaza ze trzeba leciec.Dziwne w stosunku do mnie ni pamietam ze byla taka na kazde moje zawolanie.Wrecz mi sie wydaje ze mnie to tak przy okazji wychowywali.Napewno nie bylam pepkiem ich swiata:nerd:

:szok: Ale żeście się naprodukowały!!! :szok: Dopiero skończyłam czytać :-D A najlepsze jest to ,że jakbym miała cytować na wszystkie posty które chciałabym coś odpisać to zabrakło by strony:szok::-D A tak już nawet nie pamiętam komu i co miałam napisać :-D
Przede wszystkim witam NOWE MAMUSIE!!! bardzo się cieszę ,że dołączyłyście :tak: Wiem jak trudno się wbić gdy się nie jest od początku bo sama to przerabiałam, tylko ,że ja przestudiowałam całe forum i wszystkie wątki od A-Z i znałam już dziewczyny jakbym z nimi pisała od początku, tylko ,że one mnie nie znały :-D Jakoś się wbiłam i teraz nie wyobrażam sobie życia bez BB:-D Toż to jak narkotyk!!!!:szok:
Myślę ,że jest więcej czytających mamuś ,także dziewczyny wyłazić z krzaków ale to już!!! ;-):-Da stąd moje przypuszczenia bo co rusz ktoś nowy mi depta po profilu:-p:-D

Co do ulewania ,nasz też strasznie ulewa ,dosłownie to wygląda tak jak i u Was, czasem nie nadążam go przebierać, najbardziej wkurzające jest to gdy go ubieram do wyjścia, zdążę założyć bluzeczkę tylko przez główkę, nie zdążę włożyć rękawów ,a on już mokry, czasem 4 razy pod rząd tak mamy, także prania też mam niestety masę....:wściekła/y:

Nie pamiętam już która z dziewczyn wspominała o mnie tzn się o Filipku i o kleiku ryżowym bo to czytałam chyba przedwczoraj tylko czasu na pisanie nie było:-D Sprostuję tylko ,że mojego nie zakorkowało tylko wręcz przeciwnie, dostał biegunki ze śluzem, tak jakby był uczulony na mączkę ryżową, za jakieś 2-3 tygodnie spróbuję mu ponownie podać i zobaczymy jaka będzie reakcja...

Pisałyście o tylu przykrych sprawach, już przedwczoraj to czytałam, miałam nadzieję ,że na tym będzie koniec ,a tu dalej niestety takie przykre historie ,aż się przykro robi tym bardziej ,że to dotyczy dzieci...

Za to moja siostra mi pozazdrościła i jest w ciąży, termin będzie miała dokładnie taki jak ja :-D

Nie wiem co jeszcze miałam pisać :-D

Edit: Przypomniało mi się :-D
Co do usypiania maluchów przez tatusiów, u nas jest dokładnie to samo, prawie od początku to mój usypia Filipa, kiedyś na ten temat już pisałyśmy ,wydaje mi się ,że dzieci nas bardziej z cycem kojarzą, u nas już tego skojarzenia nie ma bo nie karmię ale pozostało przyzwyczajenie :tak:

U nas nocki od początku są super, budził się na początku 2 razy w nocy i zawsze zasypiał podczas karmienia ,a od dłuższego czasu budzi się tylko raz czasem 4 ,czasem 5 ,czasem nawet 6-7, no i zasypia dalej podczas flachy:tak:

W dzień bywa różnie, zawsze sypiał dużo w dzień, ostatnimi czasu było gorzej ,ale to raczej przez ząbki...

A propos ząbków, mój będzie dziś bardzo szczęśliwy po powrocie z pracy jak mu oświadczę ,że to ja znalazłam pierwsza ,pierwszego ząbka i musi mi kupić kieckę!!:-D:-D Akurat będzie jak znalazł na chrzciny :laugh2:

Ostatnia edycja:
Jejku ale napisalyscie!

My poszlysmy dzis na grupe dla mam w chuscie (30min spacerkiem) w jedna strone sobie mala patrzyla na swiat, a w druga mi zasnela :) Coraz bardziej sie do chusty przekonuje :tak:

korbobor no prosze jaka zadowolona dziewczynka :) a mama tak na nia narzeka :-D ale rzeczywiscie kruszynka... z tym ze ja mam pulpecika, wiec sporo dzieci mi sie malutkich wydaje.
U nas to tez czasem tak wyglada ze woli tatusia, bo jak go widzi to sie cala trzesie, nogi i rece lataja i krzyczy z zadowolenia - na mnie takich reakcji nie ma. Ale mysle ze to tez dlatego ze mnie ma caly czas a on jest bardziej taka atrakcja co sie pojawia i znika - mama sie latwiej znudzic ;)

monysia super ze mala zasnela sama :) mojej sie czasem zdarza w ciagu dnia, ale w nocy nie ma szans... ja nie wiem co my zrobimy jak ona z tej hustawki wyrosnie :baffled:

karolina pisalas o tej swojej znajomej - Ania mi sie krzecila do 38 tygodnia, potem sie dopiero glowka ulozyla.I na nic bo i tak cc mialam. Mi pomoglo hustanie biodrami na czworakach :tak:

A jesli chodzi o ulewanie to jak moja bardzo zaczela ulewac to dziewczyny chyba Milka i Jagmar napisaly ze ich maluchy tak robia jak zjedza cos co im zaszkodzi. Odkad przeszlam na diete to sie poprawilo, ostatnio chcialam sprawdzic czy moge jesc mieso wolowe no i nie moge - fontanna z mleka jak nic.

reklama
My juz po szczepieniu. Maly chwilke zaplakal przy wkluciach. Teraz chwilke poplakal i zasnal, nawet jesc nie chcial biedaczek. Ma niewysoka goraczke:-(

Oli tez u tatusia szybciej sie uspokaja niz u mnie, :wściekła/y:

Do góry