reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

reklama
U nas też Espumisan rewelacyjnie działał i też dawaliśmy w zasadzie od poczatku, to samo powiedziała mi położna w szpitalu co Tobie Patra :tak:

Wicie co jak któraś z Was będzie miała kolkowe dziecko, czego naturalnie żadnej z Was absolutnie nie życzę, to dzwońcie do mnie śmiało. My przerobiliśmy wszystkie techniki świata :tak::-D ale tej długiej listy pozwolę sobie tu nie zamieszczać :-):-).

Co do pieluch my tez od początku jesteśmy Pampersowi. Na początku były te białe Pampers Premium care a później przeszliśmy na Active baby. O tych z dadach Biedronki słyszałam pochwały ale osobiście nie testowaliśmy.

Biedronkowe pieluchy rzeczywiscie są swietne, ale nie polecam najmniejszego rozmiaru- byly bardzo sztywne i zle sie je zakladalo. No, ale mysmy je wypróbowywali dobre dwa lata temu, a w miedzyczasie mogla sie polepszyc jakosc. Większe są jak najbardziej godne polecenia.
A jesli chodzi o kolki, nam Espumisan w ogóle nie pomógł, stosowalismy Infacol i pomagal baaardzo;)

Isis Biedronkowe pieluchy w tym czasie się zmieniły :tak: Są uderzająco podobne do oryginalnych pampersów. 2 lata temu były jeszcze te sztywne o których wspominasz, pamiętam bo też jej uzywałam i zrezygnowałam własnie z tego wzgledu. Poźniej koleżanka mi powiedziała że Dady już są inne i faktycznie. Musze tylko sprawdzić jakie sa te w najmniejszym rozmiarze. Otworze paczkę i zerknę jak bede w Biedronce :-D

Patra ,że zaszła zmiana tez wiem, bo sama to zauwazylam w wiekszych rozmiarach:)
martulka84, nareszcie ktoś! sama bardzo, ale to bardzo zapalilam się na ten pomysl. Od jakiegos czasu próbuję zagłębić temat, ale szczerze mowiąc, brak mi informacji podstawowych. Jakos cisza w internecie co najlepiej sprawdza sie dla zoltodziobów, od czego zacząc, ogólnie "z czym się to je". Jesli znalazlas jakies info na ten temat, podziel się;)
Myślę, ze to moze byc alternatywa dla mam, ktore (nie wiem czy to w ogole mozliwe przy dziecku;) ) mają czas, nie planują szybko wracac do pracy itd., bo zabawy z wielorazówkami pewnie, zwlaszcza na początku, moze byc sporo:)

Ja też pamiętam dady sztywne, jak mi dała koleżaa spróbować, ale potem one się zmieniły i jak dla mnie super. Z malutkimi rozmiarami to nie wiem jak jest.

Ja sie w wielorazowe nie będe bawić, nie będę miała na to czasu przy dwójce dzieci:baffled:

reklama
Dziewczyny a co sądzicie o Niani Elektronicznej? Miałyście? Jeśli tak to jakie i czy sprawdzają się w małym mieszkaniu ?
2 pytanie. Czy i od kiedy używałyście butelek i smoczków? Czy jak się karmi piersią to dopaja się dziecko wodą, herbatkami? O smoczkach sa różne opinie, niektórzy uważają , że lepiej nie dawać smoczka jak najdłużej. Jakie są Wasze doświadczenia?
3 pytanie. Czy kupowałyście od samego początku KOJCE takie kwadratowe? Bo leżaczek i matę kupujemy na pewno.
4 pytanie. Czy na początek potrzebne jest opakowanie trzymające ciepło butelki? To akurat nie jest drogie, ale wole zapytać.
5 pytanie. Czy potrzebne są niedrapki np. w szpitalu?
6 pytanie. Wczoraj w tej hurtowni Pani zaporponowała termometr który mierzy temperaturę ciała przykładając do czoła, temperaturę wody i powietrza. Co sądzicie? Koszt 80 zł. ABAKUS BABY Termometr Bezdotykowy PROMOCJA!! (2090541151) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

7 pytanie. Czy używałyście staników typowo do karmienia czy w domu radziłyście sobie po swojemu a taki stanik tylko do szpitala? Ogólnie widziałam za 30 zł takie zwykłe, brzydkie i miękkie.

Ostatnia edycja:
Do góry