reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Halo halo:)

Ale jestem niewyspana;P Widzę że tu już ruch.. elegancko:)

atan:
Piękne to twoje dziecię:) Ja się nie zniesmaczyłam;)

Gocha: nie czytaj durnot! Wiadomo że takie rzeczy niestety się zdarzają, ale nie można popadać w paranoje.. Siedź tu z nami do końca pierwszego trymestru;)

Natkusia: nie przesadzaj z tym sprzątaniem. Jak cię coś boli to sobie odpoczywaj. Szafa nie zając, możesz posprzątać w.. październiku?;P

Ael: Mi też przez słońce chce się żyć:) Poszłam na spacer wczoraj i chodziłam z taaaakim uśmiechem. Ludzie się patrzyli dziwnie, w sumie nie wiem czy przez brzuch z ciekawości czy na taka wariatkę co idzie i się cieszy do siebie:) Trzecie zdjęcie don wiktoria ... genialne:)

Danao: Kompletnie nie znam się na tych poziomach i wg, ale skoro lekarz jest dobrej myśli to ja tym bardziej i trzymam &&&&:)

Magdalena: Jak się zakłada tą kartę? Też mi dagne z tym pomysłem trafiła bo mam ta aptekę niedaleko. Tylko jak jestem na stronie, to może ślepa jetsem, ale nie widzę jak ją założyć...

Żeby waszą dumę spotęgować.. wczoraj zamówiłam wózek!:D

fifka: 20 stopni?! Ja mam 6 i się cieszę jak dziecko..

Ostatnia edycja:
reklama
hej kobietki
slyup: ja cierpie na bezsenność ,ale nad ranem zasypiam, zresztą moja mała córcia budzi sie około 2 w nocuy i sobie harce urządza, przez co ja sie budze i leże tak do 5 -6 rano po czym zasypiam
Ciesze sie ze zaówiłas juz wózek :-)

magdalena
: ja wiem ze po wszystkich bólach, i nieprzyjemnych sprawach związanych z ciążą to dostanę piekny prezent ale co poradzę ze już świruję odnośnie porodu :angry:
A włsnie miałam pytac jak tam z wagą i czy juz nosisz ciuch przed ciązowe??

fifka: jak ci zazdroszczę spacerków, jak ja bym sobie wyszła na dwór. A włsciwie czy Zus moze mnie sprwdzic np w niedziele ?
Ael: twój maluszek cudaczny no i taki szczęśliwy widać po buźce

pytanie do mamusiek, czy robili wam lewatywkę w szpitalu czy same w domu sobie czy w ogóle ???

Ostatnia edycja:
bo mam zwolnienie z zapisem ze mam leżeć, a chciałm sobie do rodzicow jutro jechać, i nie wiem czy mogą tez w niedziele sprawdzać, zreszta w srode bedzie juz 2 tygodnie jak nosa z domu nie wystawiłam :-(i juz wariuje

Halo halo:)

Ale jestem niewyspana;P Widzę że tu już ruch.. elegancko:)

atan:
Piękne to twoje dziecię:) Ja się nie zniesmaczyłam;)

Gocha: nie czytaj durnot! Wiadomo że takie rzeczy niestety się zdarzają, ale nie można popadać w paranoje.. Siedź tu z nami do końca pierwszego trymestru;)

Natkusia: nie przesadzaj z tym sprzątaniem. Jak cię coś boli to sobie odpoczywaj. Szafa nie zając, możesz posprzątać w.. październiku?;P

Ael: Mi też przez słońce chce się żyć:) Poszłam na spacer wczoraj i chodziłam z taaaakim uśmiechem. Ludzie się patrzyli dziwnie, w sumie nie wiem czy przez brzuch z ciekawości czy na taka wariatkę co idzie i się cieszy do siebie:) Trzecie zdjęcie don wiktoria ... genialne:)

Danao: Kompletnie nie znam się na tych poziomach i wg, ale skoro lekarz jest dobrej myśli to ja tym bardziej i trzymam &&&&:)

Magdalena: Jak się zakłada tą kartę? Też mi dagne z tym pomysłem trafiła bo mam ta aptekę niedaleko. Tylko jak jestem na stronie, to może ślepa jetsem, ale nie widzę jak ją założyć...

Żeby waszą dumę spotęgować.. wczoraj zamówiłam wózek!:D

fifka: 20 stopni?! Ja mam 6 i się cieszę jak dziecko..

Pewnie jak zapytasz w aptece to tam Ci założą na miejscu! Ja wypełniałam takie różne druczki w szpitalu po porodzie i i na wyjście dostałam kilka paczek no i w jednej z nich była katalog tej apteki, ta karta i formularz do wypełnienia i muszę go oddać w aptece. Ale tam są też już kosmetyki i inne pierdółki, które dotyczą też kobiet w ciąży więc na pewno jak pójdzie i zapytasz o taki program to założy Ci ją na miejscu ;-)

hej kobietki
slyup: ja cierpie na bezsenność ,ale nad ranem zasypiam, zresztą moja mała córcia budzi sie około 2 w nocuy i sobie harce urządza, przez co ja sie budze i leże tak do 5 -6 rano po czym zasypiam
Ciesze sie ze zaówiłas juz wózek :-)

magdalena
: ja wiem ze po wszystkich bólach, i nieprzyjemnych sprawach związanych z ciążą to dostanę piekny prezent ale co poradzę ze już świruję odnośnie porodu :angry:
A włsnie miałam pytac jak tam z wagą i czy juz nosisz ciuch przed ciązowe??

fifka: jak ci zazdroszczę spacerków, jak ja bym sobie wyszła na dwór. A włsciwie czy Zus moze mnie sprwdzic np w niedziele ?
Ael: twój maluszek cudaczny no i taki szczęśliwy widać po buźce

pytanie do mamusiek, czy robili wam lewatywkę w szpitalu czy same w domu sobie czy w ogóle ???

Niestety nie :-( ja przytyłam w ciąży 15kg, zaraz po porodzie spało ze mnie 10kg a te 5 jak było tak jest! Mimo, że karmię piersią i wcale nie zauważyłam, żebym jadła więcej niż dotychczas... wchodzę tylko w jedne spodnie jeansy sprzed ciąży i to tylko dlatego, że są bardzo rozciągliwe... czuje się strasznie z tymi kilogramami.
Sil mi pisała, ze można robić fajne ćwiczonka z niemowlaczkiem i muszę się po prostu za siebie zabrać!

A co do lewatywy miałam robioną w szpitalu przez połóżną! I jeśli Ci nie zaproponują to się upomnij! To jest ich obowiązek!
Ostatnio dałam moją lewatywę bratu bo szedł do dupologa i powiedział, że w ogóle nie umiał jej sam sobie zrobić! Że musiał to rozłożyć na raty bo nie umiał tak ścisnąć z takiej pozycji tej butelki żeby wszystko wyleciało :-D

ZUS już raczej nie ma w zwyczaju sprawdzać kobiet w ciąży ;-) ja całe L4 biegałam gdzieś! Nawet na wakacjach byłam :-p

U mnie póki co 11st.C i właśnie skończyłam jeść śniadanko więc za moemnt będziemy się ubierać na spacer! O 12.30 muszę jechać do szkoły coś załatwić więc nie mam za dużo czasu.

Fifka lepiej w wózeczku! w nosidełku maluchowi nie jest za wygodnie! a ja jak wczoraj byłam to troszkę go poodsłaniałam i dałam budę ciut na dół, żeby słoneczko troszkę na niego poświeciło ;-)

Ostatnia edycja:
magdalena: ja juz 22 kg przytyłam i martwię sie ze tez nie wróce do formy, a w połowie tamtego roku jak się odchudzałam do slubu to schudłam 8 kg i wymieniłma garderobę także juz całkiem w nic się nie zmieszcze po porodzie. A dzisiaj mierzyłam jeansy męza, bo wczoraj w programi mówili ze ciązówki mogą sobie od partnera spodnie nosić i niestety z 5 cm brakuje mi żeby sie zapiać juz nie wspomnę ze długie jak cholera :szok:, takze bede z gołą dupa chodzić :-p.

A ostatnio własnie czytałam o tej lewatywce w domu i nie troche odstraszyła, a w szpitalu to jakoś sie wstydze, no i jak tam od kibelka latać ,jak drzwi sie nie zamykają na kibelke nie mozna wygdnie sie rozsiąść , oj ale mam problemy no nie :-D

Ja juz mam taką karte dla mamy i dziecka do apteki ale nigdy nie korzystałam, dobrze ze o niej wspomniałas bo kosmetyków jeszcze nie kupiłam to akurat moze zaszczędze

Ael Wiktorek jest przesliczny. Taki mały książe. a co do sprzatania to ja wczoraj malutką babci sprzedałam i w 2 godziny umyłam okna, poprałam i pozawieszałam firanki, wyszorowałam łazienkę , kurze i podłogi ;) takiego powera miałam a wieczorem po aerobiku to padałam na twarz i o 21.30 poszłam spać ;D
Atan Ale Amelka ściska cycusia, jakbym Lilke widziała ;D
lamiav u mnie w szpitalu nie robili i mi całkiem z glowy wypadło żeby poprosic.. dobrze że się obeszło bez ;D

reklama
Do góry