reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga i wymiary w ciąży :)

Ja dzisiaj byłam u ginekologa. Wyniki super, z badań wychodzi że wszystko wporządku. ALE jak lekarz zobaczył ile ważę (mam 20 kg na plusie) to mnie wyzwała powiedziała że to jest patologiczne i że przez to w szpitalu wyląduję. Jak poszłam do mamy to się poryczała (a ja rzadko płacze). Wkurzyło mnie to bo jem normalnie. Nie przesadzam nie opycham się więc co ja mam jeszcze zrobić, przestać jeść.

Nie smuć - ja też mam już 20 kilo do przodu. Trudno - dziecko normalnej wielkości jest, więc się nie martwię :) A ta lekarka to sama jest patologiczna!!! Tacy ludzie nie powinni w tym zawodzie pracować. Jak ktoś jest bucem to taki pozostanie. Czy ta Pani "to jest patologiczne" Doktor to może jest na państwowej posadzie? bo trąci mi tu NFZ-em

reklama
Basienia dobrze się domysliłaś. Chodze państwowo bo by mnie koszty zjadły. Normalnie bym się tym nie przejeła ale hormony robią swoje. Moja mama przytyła 30 kg, a po porodzie wszystko zrzuciła bardzo szybko. Potem jeszcze z bratem robiłam pogrzeb cukierka i płakałam i śmiałam się jednocześnie.

koleżanka byla szczuplutka i przytyła jakies 25 kg i nie miala żadnych problemow przy porodzie jak i po porodzie przy zrzucaniu zbędnych kg.
Wiec zależy chyba od każdego indywidualnie.. każdy jest inny i tyle.

Ja dzisiaj byłam u ginekologa. Wyniki super, z badań wychodzi że wszystko wporządku. ALE jak lekarz zobaczył ile ważę (mam 20 kg na plusie) to mnie wyzwała powiedziała że to jest patologiczne i że przez to w szpitalu wyląduję. Jak poszłam do mamy to się poryczała (a ja rzadko płacze). Wkurzyło mnie to bo jem normalnie. Nie przesadzam nie opycham się więc co ja mam jeszcze zrobić, przestać jeść.

Majorka nie przejmoj sie tym co Ci powiedziala Twoja g. Ja 15 lat temu jak rodzilam moja corcie przytylam w ciazy 24kg(startowalam z waga 48kgdoszlam do 72kg), tez nie objadalam sie nie wiadomo ile, wogole nie jadlam slodyczy tylko kg zajadalam sie cytrynami, moja g mowila mi ze kazdy organizm tyje inaczej, po ciazy zostalo mi pare kg ale zgubilam je szybko i na dodatek porod mialam szybciutki bo po 1,5h od zabrania mnie na porodowke corcia moja byla juz na swiecie. A teraz gdzie bez slodyczy nie moge sie obejsc przytylam tylko 7,5kg , moja pani doktor mowi ze ciaza moja jest ksiazkowa. wiec jak widzisz nie ma na to regoly wiec glowa do gory i sie nie przejoj gadaniem swojej g, szkoda ze to ostatnie tygodnie bo moglabys zmienic swoja pania g na kogos innego , bo w zadnym wypadku nie powinna Ci tak powiedziec.:wściekła/y:
Glowa do gory bedzie dobrze a kg sie nie przejmoj wazne jest Twoje dziecko, a pamietaj stres nie wplywa na nie dobrze;-)

Ostatnia edycja:
Majorka może podstawy do niepokoju jakieś mogła mieć twoja pani gin, ale mogła ująć to inaczej i delikatniej.
Kiedy w styczniu okazało się, że od grudnia przytyłam 5 kg mój gin też pogroził mi palcem, ale zrobił to taktownie.
Ale...
wczoraj spotkałam na zakupach koleżankę, którą poznałam na szkole rodzenia. Kiedy się tam spotykałyśmy ona była naprawdę duża. Twarz jak księżyc, uda, pośladki - przytyła ponad 20 kg.
A wczoraj jej nie poznałam, dziewczyna wygląda jak połowa jej na szkole rodzenia, a urodziła niecały miesiąc temu. Brzucha zero, nogi zgrabne - jestem w szoku. W ciązy miała problemy z ciśnieniem i była mocno opuchnięta. Teraz karmi piersią.
Mam nadzieję, że wiele z nas też spotka taka miła niespodzianka.

Majorka,bo ludzie czasem potrafia byc niedelikatni.A co Ty sie Kobieto bedziesz przejmowala.Moja Mama z bratem przytyla ponad 30kg,wiele znajomych tez ponad 20kg,a po mimo wszystko potem sie w piekne kobiety pozmienialy,niektorym zostalo pare kg,niektore schudly az za bardzo.Kilogramy to nic wielkiego,a lekarz glupot ci naopowiadal.Nie martw sie!Glowa do gory :*

Ja to się nawet 20 kg na plusie nie doczekam:) Mam już 15 i lekarz powiedział, że jak następnym razem przyjadę i za dużo przytyję ( bo ogólnie to mam do następnej wizyty zrzucić 2,5 kg) to idę na patologię ciąży, on mi znajdzie powód tycia( tzn chorobę) i rozwiązujemy ciążę wcześniej. Bo jeśli jest ponad 20 kg to zagraża i matce i dziecku, są problemu z ciśnieniem itd.

reklama
NAh! Paulinka ja sie nie zgadzam,moim zdaniem to straszenie i tyle
A jak dla mnie, zależy od jakiej wagi się startowało. Jak się startuje z powiedzmy 48kg to te +20kg krzywdy nie zrobią. Gorzej jak się zaczyna z setką i się tyje dalej.

A mi się waga popsuła i jestem niepocieszona. Na razie ostatnio było nadal +4kg, a teraz już nie będę wiedzieć, bo moja ginekolog ma jakąś taką dziwną wagę że zaniża bardzo i pokazuje że od początku przytyłam tylko +1kg :wściekła/y:

Do góry