reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Martika, Marzycielka - trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za wasze staranki i złote strzały!!!
!
dziekuje mam nadzieje, ze kciuki ciezarowki maja magiczna moc
martika jak złoty strzał, to i złoty chłopak będzie
oby oby wtedy to chyba bym z mezem skrzydel dostala...

Beatka sliczna dziewczynka taki maly promyczek

marti_ka, tłumaczyłam coś dla jednej osoby to przy okazji Tobie co nieco z tego zamieszczę na BB Otóż dziewczyna o nicku phoenix na in-gender starała się o 4 dziecko, mając już 3 córki pragnęła strasznie chłopca ...no i udało się, pisze, że się popłakała strasznie ze szczęścia na USG. Pisze, że jej pH śluzu cały czas wynosi naturalnie 5 i poniżej i nie jest w stanie podbić go dietą oraz suplementami ...no i stąd te 3 córki. Jedynie aplikacja sody (dotyka się sody wilgotnym palcem i aplikuje do środka, nie należy dotykać szyjki macicy) podnosiła jej pH do ponad 9, pH spermy jej M też wynosiło dzięki diecie i suplementom ponad 9. Sodę aplikowała 3 razy dziennie na tydzień przed staraniami, w okolicy owulki nawet co kilka godzin a potem znów 3 razy dziennie (najlepiej przestać dopiero dzień po owulacji). Używała też irygacji z białek jaj o pH 9. Po staraniach przez 3 godziny trzymała biodra i nogi w górze. Przyjmowała dużo potasu w diecie a sól dodawała niemal do wszystkiego, podobnie jej M. Dietę z M stosowała wcześniej przez 2 cykle, jadła dużo smażonych fast foodów, steków, wołowiny, pomidorów, ziemniaków, salami, bananów, rodzynek, nie jadła nabiału, unikała potraw z dużą ilością wapnia i magnezu. Jej M wypił pół godziny do godziny przed staraniami Red Bulla. Łykała tabletki z wyciągiem z zielonej herbaty, witaminę E 250iu dziennie, kapsułki z olejem ryb 1000 mg dziennie, kwas foliowy 800 mcg dziennie, cynk, potas 198 mg, wypijała dziennie 1-2 napoje z wody z sokiem z cytryny, jej M łykał cynk, kwas foliowy, olej z ryb, witaminę E i potas. Zachowali abstynencję 4 dni (wtedy jest podobno najwięcej plemników w spermie). Co do jonów to często trzymała laptopa na kolanach. Miała niewiele śluzu EWCM.
Slicznie dziekuje przyda sie na pewno, jakby co... Ja bralam Bee Pollen 1000 mg, L arginine 500 mg, Royal Jelly 1000 mg, Potas 99 mg, wiesiolek 1000 mg, olej lniany 1000 mg ,witamina E 400 IU, kwas foliowy 5000 mcg, zielona herbate, pilam w tym cyklu 3x 2 tabletki Alka Sezter Gold i napoj sodowy...
od stycznia tez jem na okraglo pomidory, salate, pomarancze, jablka, banany (nie moge juz na nie patrzec heh), z nabialu to tylko masla uzywalam, solilam wszystko bardziej niz normalnie, ziemniaki, frytki,makarony to wlasciwie jadlam, przemoglam sie i jadlam wedline, ktorej normalnie nie jem, jadlam wiecej miesnych potraw, pilam wode z cytryna, soki jablkowy, pomaranczowy

Lukasz lykal kwas foliowy 800 mcg, B12, Cynk, L karnityne, Korean Ginseng , witamine E sprawdzilam ph 9,5 mial... przed stosunkiem wypil mocna kawe, kiedy normalnie zwykle nie pije albo pije bardzo slaba, bo to akurat wyczytalismy w ksiazce

lapa to ja zawsze mam na kolanach ;) przed zaaplikowalam podrasowany pre seed ,zdarzylismy miedzy pelnia a nowiem z owulka ;)a co bedzie zobaczymy,

teraz odpuscilam juz z dieta, bo widze ze moj organizm domaga sie produktow ktorych unikalam...

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry

wczoraj miałam cięęężki dzień w pracy, nawet nie wiem kiedy wieczór nastał...i padłam na pysk;-)
a dziś..bez humoru...:no: mam czwarty dzień po odstawieniu dupka i małpy nadal nie ma:no:do dupy:no:

Piranha tule na te stresy i spokoju życzę :)
dzięki za odpowiedź w sprawie hormonów :)

Martika hehe uśmiałam się z tej piły mechanicznej, ale wiesz, będę nią machać i pozbędę się tych problemów stojących na drodze do malucha :)
dzięki :)
a za ten złoty strzał trzymam kciuki, mój D też tak mówił jak tworzyliśmy Matika :) i udało się :) trzymam kciuki żeby u was też był taki finał :)

Aneczka Beata
śliczne te wasze kruszynki :)

MArzycielka kciuki zaciskam, może faktycznie owulka już była. kurcze, ciężkie jest to czekanie.. tule
i trzymam kciuki :)

Czarodziejka no mikser wymiata i wyglądem i funkcjami :)

Patrysiak odbijecie sobie jeszcze seksualne szaleństwa :) ja tam bym się chętnie z tobą zamieniła:-D

Agulek nic nie wiem o calcium citrate, ja kupiłam ten magnez z swansona i do tego osteodiag

Kinga super że się pojawiłaś, właśnie miałam pytać gdzie się włóczysz ;)
fajowskie zmiany avatarkowo-suwaczkowe :)
&&&& ;)

Ewcik no nie...następna kusi ciasteczkami, a mi ślinka cieknie i dupka rośnie od samego patrzenia;)

Mama pozwoliłam sobie skopiować i wydrukować przepis:sorry:

Kasia jak test ow wyszedł ci już pozytywny to nie ma sensu robić kolejnych ;)

Misia &&&&& zaciśnięte :)

pozdrawiam wszystkie babeczki :)

truskaweczko witaj:) no widzisz ja taka zapracowana.... kwiecień mieliśmy szalony pod każdym względem wiesz:)
A co Ty taka bez humoru? co sie dzieje z tym twoim cyklem teraz? :huh: byłaś u gina?

aa źle policzyłam, dziś trzeci dzień po odstawieniu dupka..
no ale małpa mogłaby już przyjść..cholera jedna

Kinga, nie no nic się nie dzieje i właśnie to jest problem:wściekła/y:owulki nie miałam, czekam na małpę i ruszam z nowymi hormonami

pirania martika to nie można laptopa na kolanach trzymać, jak sie dziewczynkę planuje?:szok: bo ja ciągle mam go właśnie na kolanach

truskaffna no i o to własnie mi chodzi że nie ma owu i do tego brak @ :/// fak zawsze coś....
a miałyśmy razem zaciążyć pamietasz? :) Ja to pewna jestem że Ci się uda szybciej niż mi. powodzenia! :)

aa źle policzyłam, dziś trzeci dzień po odstawieniu dupka..
no ale małpa mogłaby już przyjść..cholera jedna

Kinga, nie no nic się nie dzieje i właśnie to jest problem:wściekła/y:owulki nie miałam, czekam na małpę i ruszam z nowymi hormonami
kciuki za to by @ przyszla jak najszybciej...

pirania martika to nie można laptopa na kolanach trzymać, jak sie dziewczynkę planuje?:szok: bo ja ciągle mam go właśnie na kolanach
Z tego co czytalam to laptopy i inne urzadzenia emituja jony dodatnie, a te sprzyjaja poczeciu chlopca...
to kiedys piranha wklejala:

I na koniec o wpływie jonów. Dodatnie sprzyjają poczęciu chłopca a ujemne - dziewczynki. Wiosną jest w atmosferze troszkę więcej jonów - jak +, latem jest jeszcze więcej jonów -, jesienią już troszkę więcej jonów + a zimą najwięcej jonów +. Od pełni księżyca do 1 dnia przed nowiem jest więcej jonów + a od nowiu do 1 dnia przed pełnią więcej jonów -. Tak więc starając się zimą zaraz po pełni mamy większe szanse na chłopca.
Jony dodatnie emitowane są również przez: komputery, dym, elektryczność, pełnię, sód, potas, kadzidła, zimę, telefony komórkowe, prostownice do włosów, klimatyzację, złoto, telewizory, mikrofalówki, błyskawice przed burzą (ale koniecznie bez deszczu), poduszki elektryczne, bransoletki emitujące oba rodzaje jonów, linie wysokiego napięcia, piele, mikrofale, spaliny samochodowe, światło fluorescencyjne, promienie rentgenowskie i wszelkie inne medyczne skany, olejki uwalniane do powietrza, np. sosnowy, ylang ylang, rozmarynowy, sosnowy, goździkowy, jałowcowy, majerankowy.
A tu sa napisane zjawiska sprzyjajace przyciagnaiu dziewczynki:

http://planowanieplci.blox.pl/tagi_b/12174/corka.html

Przedmioty, zjawiska, wpływające na przyciąganie plemników żeńskich przez komórkę jajową:

-woda (wodospady, prysznic, fontanna, deszcz)

-ogień

- lampa solna

- księżyc w nowiu

- oleje (bergamot, cedarwood, citronella, eucalyptus (citriodora),
grapefruit, lavandin, lavender, lemon, lemongrass, mandarin, orange, patchouly,sandalwood)

- wiatr

- świeca z wosku pszczelego

- kamienie( ametyst, kwarcowy,ONYX)

- rośliny

- węgiel drzewny

- zmywacz do paznokci, lakier do paznokci

- aerozole.

Czyli Ewciak nic tylko seks z mezem w palmiarni (u nas w Gliwicach sa tam male wodospady, fontanny, wodne oczka), w ktorej maja grote solna, otoczyc sie kamieniami, jednoczesnie robiac sie na pachnace bostwo ;) wlaczyc wiatraki,

Ostatnia edycja:
Szczerze mówiąc to myślałam, że wiem jaką metodę stosować żeby mieć dziewczynkę i się już nastawiałam, że jak tylko zacznie mi się nowy cykl to pach i jadę :-) ale im więcej informacji czytam to zaczyna mi się wszystko mieszać i już głupieje tyle tych metod, że już nie wiem jak się za to zabrać. Dlaczego tak trudno zrobić dziewczynkę???????

reklama
Kinga no ja sie na kwiecień już nie załapię, ale ale...ty może tak ;)
Martika przeczytałam i strzepnęłam lapka z kolan :-D muszę mu miejsce znaleźć nowe, bo wieczorami często ląduje na kolanach
Beata Kosmo rzadko zaglada, ale zagląda :) już pogodzona z wiadomością, jest ok :)
a może kiedyś tam zrobią trzecie podejście...czas pokaże ;)
Misia a niektóre pytają czemu tak trudno spłodzić synka:-D
myślę że jak się chce "konkretną płeć" to synek i córka wydają się trudne do zaplanowania, spłodzenia.
Aaaaa jeszcze jest grono kobiet, które pytają:czemu tak trudno jest spłodzić dziecko..generalnie wszystko jakieś skomplikowane :szok:
nie ma to jak wpadka:cool2:

Do góry