reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Witam!

Po pierwsze:

Witaj Sun! Ależ cię dawno nie było!! Jak to nie tęskniłyśmy... TĘSKNIŁYŚMY!! Ale ostatnio jakoś dużo się dzieje... tęsknimy też i za Pok i za Klari... i za Milią i za Mijenką za Asiol... (oj tej ostatniej to wieki nie było...) za Rastą...Za Truskawcią choć niedawno zaglądała... za She... choć z nią mam kontakt poza forum... ZA WSZYSTKIMI!!!

A nie pisałyśmy o tobie bo ja przynajmniej wiem ze próbujesz się wyciszyć przed staraniami i badaniami w tej klinice :* Każda czekała na jakieś relację :tak: Co do badań no niestety... to cholerstwo drogie jak nie wiem... mam nadzieję ze zaowocuję! A czemu się nie zdecydujecie na InVitro?

Sleepy uwielbiam ten Twój humor!! :-D Choć powiem ci ze nawet za tydzień to jak dla mnie za duże ryzyko... :szok: Ja bym sie bała! :-p Jeszcze wyjdzie że urodzisz na weselu :rofl2:

Netka przepraszam ze nie odpisałam na smsa... ale BARDZO dziękuję za informację! Wczoraj mały był strasznie płaczliwy i nie miałam do niczego głowy... Oczywiście gratuluję Małgosi trawienia mleczka! Oby tak dalej! Nie ma dla malutkiej nic lepszego niż mamusiny pokarm! Trzymam dlej za was mocno kciuki i jestem z tobą myślami!!

Miq jak wizyta??? Co tam z naszą malutką fasoleczką??

Atan powodzenia an wizycie! Serio nie jest wcal taka straszna :-D

Lamiav mówi się ze poród może wystąpić za pare godzin po odejściu czopu a może i dwa tygodnie więc nic nie wiadomo! Kciuki za Wizytę! &&&&&&&&&&&&&&&&&&& Napisz smsa jak tam na wizycie! :-D Ciekawa jestem jak nie wiem!

Co tam jeszcze... AAAAAAAAAA!!!!!!

Ael
fany wózek! Ten t już w ogóle kopia mojego! I jeszcze kolor podobny! :-D Dobry zakup :tak:

Natkusia! Cukrzyca ciążowa to nie koniec świata! Na pewno Michaś będzie zdrowym i silnym chłopczykiem tak jak Igorek naszego Iwaska!! :tak: I popatrz na t z drugiej strony, przez dietę nie przytyjesz tak bardzo :-)

Ja pie*dziele... wczoraj zjadłam ryżu z sosem słodko-kwaśnym... był jakiś pikantny ale go zjadłam bo nic innego nie było na obiad... boże co ja miałam wieczorem... zła byłam na siebie jak nie wiem... :no: wcześniej (nawet patrząc kilka dni w wstecz) nic nie jadłam "nowego"... a jeszcze mąż na wieczór pizze przywiózł wiedząc ze mnie nie wolno.... narobił zapachów i usiadł przy mnie i ciamkał... myślałam ze go zabije....

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie, ja dziś w przelocie, wczoraj gości miałam i sprzątam ;) a zaraz jedziemy do betoniarni i do chłopaków na budowę. Wczoraj się śmiałam do męża, że powiem im, że mają się sprężać, bo przez to, że mąż i do pracy i na budowę jeździ, to nasze życie erotyczne umiera, bo taki zmęczony. To kazał mi się zastanowić, czy przypadkiem któryś mi nie zaproponuje

Hej, hej :)
Ja się ostatnio zastanawiałam, gdzie jest Rasta, Klari, Pok (moglaby co nieco napisać o dzidziusiu;)), Asiol i inne...

Mała wczoraj jakaś taka przylepa była, ale częściej leżała, niż na rękach, tylko że jak się ruszałam na metr od niej to było takie: "mmmmnnn!" i już musiałam podejść i Ona szeroki uśmiech ;p
Macie foto z jabłuszkiem na twarzy :)
Zobacz załącznik 456957

Co ja to miałam...

Ael - gratuluję zakupu udanego, nic tak nie cieszy jak nowa rzecz dla dziecka - mimo kosztów - wiem coś o tym, zawsze wolę kupić coś dla Kali, niż dla siebie :D
Lamia - może czop, a może wydzielina... u mnie czop odszedł jakieś 6h przed porodem, był taki zwarty przeźroczysty z domieszką krwi. Ale kto wie :) może nam niedługo urodzisz :) i dawaj znać do powiedział lekarz :)
Sun - ja trzymam także kciuki za Was :) &&& fluidów nie prześlę, bo już dawno (?) nie mam brzuszka, ale Kalinka przesyła całuski :)
Fifka - ja pamiętam, jak rzuciłam się na spaghetti z kurczakiem po półtora miesiąca jedzenia pieczonego kuraka, bądź warzyw bułek z masłem - oj i ja to przeszła nie za dobrze i Mała... :) ale teraz już jem wszystko praktycznie :) tylko omijam kapustę, groch, fasolę i ostre rzeczy :)

Zaraz lecę zrobić sobie warzywa na patelnię :) bo głodna jak wilk jestem, ale chciałam pierw do Was :)

Dziewczyny czekamy na relacje z wizyt !! &&&&

Ael fajny wózeczek :)
Dagne ale piękne oczka ma Twoja Kalinka !!:-)

Sun trzymam kciuki za Ciebie !!

Ja się też zastanawiałam ostatnio co z Pok.. Ciekawe jak jej ciąża :)

A wiecie cooo..zaczynam 11 tydzień :D

Lamiav jeszcze nie wiem, bo dopiero robimy badania specjalistyczne... ja kolejny m-c znów mam monitoring cyklu... ale na invitro nigdy się nie zdecydujemy... a czy jest możliwe zapłodnienie naturalne to nie wiem... ale skoro przez tylko czasu się naturalnie nie udaje, ty podejrzewam, ze będzie ciężko... ale nie ja jestem lekarzem i trudno mi to ocenić... Póki co podchodzę do sprawy lajtowo, bo jakoś sama nie umiem wierzyć w to, że kiedyś się uda... nie znaczy to, że na wszystko patrze negatywnie... ale jakoś nie mam w sobie ogromnego pozytywizmu...

Póki co wydaje mnóstwo pieniędzy... przez 3 tyg wydaliśmy ok 1.500 zł... a to jeszcze nie koniec...

Sun dobrze cie rozumiem nie wiem czy docztalas co u nas wyszło ale jestem pełna nadziei
Hej, hej :)
Ja się ostatnio zastanawiałam, gdzie jest Rasta, Klari, Pok (moglaby co nieco napisać o dzidziusiu;)), Asiol i inne...

Mała wczoraj jakaś taka przylepa była, ale częściej leżała, niż na rękach, tylko że jak się ruszałam na metr od niej to było takie: "mmmmnnn!" i już musiałam podejść i Ona szeroki uśmiech ;p
Macie foto z jabłuszkiem na twarzy :)
Zobacz załącznik 456957
mala jest cudowna mojemu podobaja sie jej oczka

Witam się i ja!

Powodzenia wszystkim dziewczynkom na wizytach :*

Sil jak tylko zaczęłam to czytać o waszym życiu erotycznym to przyszło mi na myśl to samo co Twojemu mężowi :-p

Fifka ale jeśli zjadłaś coś na obiad to chyba za szbko by było, żeby Konradek odchorowywał to już wieczorem...

Dagne malutka jest przesłodka! a jak już napisałaś o tym jabłuszku to mi się przypomniało... jak to jest z tym rozszerzaniem diety?? bo my jesteśmy w połowie 4 miesiąca i już się cieszyłam, że będziemy jeść inne posiłki poza maminym mleczkiem ale ost usłyszałam ,że jak się karmi piersią to później dopiero wprowadza się nowości....

a teraz widzę, że Kala zaledwie 11 dni starsza!!! Kurcze sama nie wiem! POMoCY

Ostatnia edycja:
Teoretycznie to tak, ale ja pomału Jej daję troszkę, też jest na piersi :) moja pediatra stwierdziła, że wprowadza się coś dziecku nie wcześniej niż 16tyg życia a nie później niż 22tyg.
Ja Małej od tygodnia daję tak:
Śniadanie
Mleko mamy.
Drugie śniadanie
Mleko mamy.
Obiad

Mleko Mamy.
Po nim deser owocowy (ok, 3 łyżeczki). ja tylko jabłuszko narazie.
Podwieczorek
Mleko mamy.
Kolacja

Mleko mamy + 2 łyżeczki kleiku ryżowego. (Zamieszane w butelce)
Karmienie nocne
Mleko Mamy.

A zaczęłam, bo Małej ewidentnie chciało się więcej jeść, w nocy zaczęła się budzić co 1,5-2 godziny, a nie jak było wcześniej co 3-4.
Dziś planuję Małej dać zamiast mleka i jabłuszka na obiad gęstszy kleik. No zobaczymy :)

Ostatnia edycja:
Powodzenia dziewczyny na wizytach. Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&!

Dziewczyny.. Odkąd otworzyłam oczy dzisiaj tak dziwnie boli mnie cały brzuch a najbardziej prawa strona brzucha, podbrzusze i czuję się taka słaba :confused2: nie miałam takiej sytuacji.. Myślicie, że jest to normalne? Bo troszkę się martwię..

reklama
Sun dobrze cie rozumiem nie wiem czy docztalas co u nas wyszło ale jestem pełna nadziei

Kochana nie wiem, czy dobrze kojarzę, ale u Was jest problem z nasieniem męża - dobrze pamiętam????

Fifka
na invitro się nie zdecydujemy przede wszystkim z powodów finansowych, bo niestety nie stać nas na to... a mam inne kredyty więc nie chcemy kolejnych, tym bardziej, ze za jakieś 5 lat mamy zamiar wziąć kredyt na mieszkanie lub budowę domu... bo na tą chwilę wydajemy 1 tyś zł. za wynajem małego mieszkanka...

Do góry