reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza :)

Summerbaby mnie tez łapia takie skurcze i moja gin powiedziała, że ma nadzieję, że nie urodzę przez 3 tyg ale wszystko jest możliwe choć moja szyjka w porzadku

Kruszki ćwiczen nie probowałam, no pare razy umyłam podłogę na kolanach to ponoć pomaga. Teraz mam zakaz wykonywania cwiczeń przez te skurcze, nawet za bardzo nie chciała podpisać mi zaświadczenia do szkoły rodzenia. Poza tym ona twierdzi, że z jej doświadczenia i lat praktyki wynika, że młody się już nie obróci. Za ciasno jest tam poskładany.

Cornelka ja nie wiem kiedy się ten wymaz pobiera ale skoro ginka stwierdziła, że może być za 3 tyg pobrany to chyba może, ona się zna nie ja.
Trzymam kciuki za Twoją wizytę :)

reklama
No więc ja już po wizycie - na szczęście jeszcze nie rodzę :-D
Generalnie wszystko ok, mały sobie w brzuchu bryka, ułożony główką w dół, lekarz podczas badania na fotelu już tą główkę czuł i stąd te moje bóle i napieranie, po prostu mały już tam mnie uciska. Tym bardziej, ze mały to wcale nie jest, waga uwaga.. ok. 2700!! :szok: I ja mam go urodzić naturalnie?! ;-)
Szyjka trzyma, ma 3 cm, rozwaria brak, ale lekarz mówi, ze mam tak już od 15.07 być gotowa na porodówkę :szok:
Pobrał mi ten wymaz na gronkowca, odebrałam tez posiew i nic mi tam nie wykryło, więc nie wiem co z tym pęcherzem, chyba też mnei tam po prostu synuś uciska i stąd te męczarnie z sikaniem :baffled:

Cornelka jak Maks w dniu porodu w 40 tc i dobrze będzie się umiał od razu porządnie najeść

Gratulacje dla rosnących dzieciaczków :))

Moje skurcze przez noc się wyciszyły więc o pakowaniu znów zapomniałam:-D

ja po wczorajszej wizycie mam mieszane uczucia:crazy:

Z małym wszystko w porządku:-) w ciągu 2,5 dnia przytył 10dkg, więc ważyl juz 2000g:-)
ale jak rokowania co do wagi się sprawdzą to czeka mnie cesarka co mnie przeraża bo nie brałam tej opcji zupełnie pod uwagę:szok:
Szyjka długa zamknięta, ułożenie główką w dół, siusiak po raz kolejny potwierdzony :happy:
jeżeli sugerować się pierwszym usg to termin mam o tydzien później na 28.08 :/ więc już sama nie wiem zostaje mi mycie podłóg i seks do upadlego przed terminem:-)

Milionka synek nie jest jeszcze taki duży. Mój na Twoim etapie miał prawie 1800g i lekarz mówił że szacuje wagę 3200-3300 g. Wszystko się jeszcze może zmienić więc się nie przejmuj.

Milionka ja też myślę, że nie ma się czym przejmować. Dobrze przeprowadzony poród z dużym dzieckiem też jest ok. Wszystko zależy od personelu i Twojego nastawienia. Miałam koleżankę co miała dziecko i 3100 i 4600 i różnicy zbytniej nie było ;-) Zresztą może być błąd pomiaru przecież. Tylko ubranka kup se większe :-D

Mi też znajome mówiły, że to już żadna różnica czy rodzi się 3 kg czy 4. W sumie i tak główka najgorsza więc to jej wielkość ma pewnie największe znaczenie, a nie waga dzidziusia.

reklama
Daje znać,że dzis wychodzimy:-)na szczescie jeszcze w dwupaku:):happy:ale musimy pilnować ktg czesto robić,bo mala cos szaleje i za czesto ma zbyt wysokie tentno.Wazy juz 2100 wiec jest kawal baby:)

Do góry