reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mamuski grudniowe

Hej dziewczyny :happy2: Uśmiecham się do was pięknie, choć znowu głowa boli :dry: Chyba się już muszę do tego przyzwyczaić, echh :baffled: Ale wczorajszy babski wieczór był jak najbardziej udany, dziewczyny zaszalały, przyniosły sobie "Krupnik" cytrynowy, parę piwek i szampana :szok: Ja przyzwoicie piłam sobie bezalkoholowe z soczkiem i miałam z nich ubaw po pachy, w miarę spożytych napojów :-D Dziś mam stos naczyń do zmycia (zmywarki się nie dorobiłam jeszcze niestety), ale to nic, bo fajnie było się w końcu w takim gronie spotkać ;-)
Clodi moja ginka zza każdym razem zagląda, ale na krótko, żeby tylko sprawdzić serduszko itp.
4madlen samych dobrych wiadomości na wizycie :tak:
U mnie nocki różne. Raz śpię jak dziecko, innym razem budzę się ciągle albo wstaje "połamana". Nie mówię, że śpię jak niemowlę, bo nie wiem czy znacie taki kawał:
"Rozmawia ze sobą 2 facetów:
- No i jak się dziś spało?
- Stary spałem jak niemowlę:
raz obudziłem się z krzykiem, 2x się posrałem!" :-D

reklama
Terminu jeszcze dokładnie nie mam, ale należy liczyć ok. 2 tygodni przed planowanym terminem porodu. Myślę, że dokładny termin ustalimy w listopadzie, bo poród jest planowany na 21 grudnia, więc cesarka wychodzi ok. 7 grudnia... ale to wszystko będzie zależało od stanu macicy i zrostów...

Witam, Nathani gratuluję raz jeszcze udanej wizyty :-) Włosy już ufarbowane, wyszło jak zawsze fajnie.
Mam pytanie do dziewczyn które są na L4 czy zgłaszacie lekarzowi albo do Zus-u, że wyjeżdżacie na wakacje?
Fiolka znalazłam na necie takie witaminki zobacz sobie linka www.prenatale.pl/produkty/preparat-na-rozwoj-mozgu-i-siatkowki-oka-dziecka-prenatal-dha te napewno możesz brać do tego kwasu foliowego, który przyjmujesz bo z tym tranem to ja sama nie wiem. Jednak dla pewności spytaj lekarza.

Ostatnia edycja:
Terminu jeszcze dokładnie nie mam, ale należy liczyć ok. 2 tygodni przed planowanym terminem porodu. Myślę, że dokładny termin ustalimy w listopadzie, bo poród jest planowany na 21 grudnia, więc cesarka wychodzi ok. 7 grudnia... ale to wszystko będzie zależało od stanu macicy i zrostów...

Ja też tak słyszałam że 2 tyg od terminu. A ostatnio mi ginka powiedziała że mniej więcej będę zapewne mieć w 39 tc więc ok.21.12 a termin mam na ok.27-29.12 (ginka liczyła od 29.12) oczywiście ja chcę wywalczyć termin na 18.12 żeby na spokojnie na święta wrócić do domu. No ale wszystko jeszcze w rękach Pani psycholog :-)
Ciril a dlaczego będziesz mieć cc?

misia a to można wyjeżdżać na wakacje na zwolnieniu????to byłaby dla mnie nadzieja....ale czytałam, że jak zus się dowie to Ci mogą cofnąć wypłacanie. A wiesz ja wymyśliłam, żę odrost zrobię z woda 12% i może wyjdzie tak jak chcę
pies ma chyba udar już się poryczałam, maż ma sie zwolnić z pracy i do weterynarza:-(

Nathani super :-)

Clodi moja nie robi.
Teraz na przykład w lipcu mnieć nie będę usg właśnie bo mówi że zdania podzielone
i ona za często też nie chce robić ;-)

Ciril to na równi jesteśmy ;)

Misia właśnie koleżanki mi mówiły że już lepiej tran i na to samo wyjdzie
lepiej spytam lekarza

No właśnie nie wiem sama Nathani jak jest z tym zwolnieniem, pytam bo sama jestem na zwolnieniu od początku ciąży. Niby mam wpisane, że mogę chodzić ale wiesz z tym Zus-em to nigdy nic nie wiadomo. Jeśli chodzi o wodę to ja właśnie używam 12% i zawsze ładnie mi kolorek wychodzi. Nathani nie denerwuj się bo to nie pomoże, jest tak duszno, że nic dziwnego, że i zwierzyna ledwo dycha. Na pewno wszystko będzie z psiakiem ok.
Fiolka masz rację spytaj lepiej lekarza bo w końcu on się na tym najlepiej zna.

liwus w trakcie poprzedniej cesarki dostałam masywnego krwotoku i rozkrajali mnie bardzo szeroko, żeby zamknąć tętnice i uratować macicę (gdyby to się nie udało, to musieli by ją usunąć) i pozostały mi potężne zrosty i blizny w środku... U mnie istnieje bardzo duże ryzyko pęknięcia takiego zrostu w dużej ciąży lub w trakcie skurczy porodowych... Mój lekarz zdecydowanie nie puści mnie dołem...

Fiolka to odliczamy :)

Witam się i ja :)
W końcu się piękna pogoda zrobiła, akurat na tego grilla, co szykuje mi się popołudniu :) Aż nie wiem co ubrać, żeby do wieczora starczyło a nie brać dodatkowych ciuchów :p
Jeszcze tylko jutro rada i odpoczywamy, wysypiamy się ;)
Ależ mam dzisiaj dobry humor po wizycie :-D /rozpisałam się w odpowiednim wątku/

Miłego dnia Wszystkim Wam :tak:

reklama
misia mi się wydaje , że nie można....a co do Brutusa on już ma 16 lat może go coś złapało. teraz śpi. zrobię z 12% :-)
młode w basenie , tam sie nie da wysiedzieć taki hajcung:cool:

Do góry